The Orange Gild Blogs

 
   

Migrating to the USA

Friday 8 February 2013 - Wednesday 24 April 2013

... 5 6 7 8 9 10 This is page 9 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Noodtoestand Connecticut vanwege Nemo

Friday 8 February 2013
Post Picture Post Picture Post Picture

Na Hurricane Sandy afgelopen oktober hebben we weer te maken met een storm die Connecticut bedreigt: dit keer komt Blizzard Nemo onze kant op. Er worden enorme hoeveelheden sneeuw verwacht en wat erger is, de electricteitskabels krijgen het weer zwaar te verduren. Er wordt rekening gehouden met power outages en dat is niet fijn als je elektrische verwarming in je huis hebt...

Gelukkig geen schade door Nemo

Saturday 9 February 2013

Van onze Amerikaanse buren hebben we begrepen dat de electriciteit goed is gebleven en dat ons huis er nog steeds staat. Er is wel heel veel sneeuw gevallen in één nacht: 18 inch (ca. 60 cm).

Weinig geslapen door offerte van Frank

Monday 11 February 2013

Post PictureGisteravond laat kwam eindelijk de lang verwachte offerte van onze contractor in de VS. Frank had ons sinds januari in spanning gelaten over de vraag wat het vervangen van ons dak, de reparatie van schoorsteen, het vervangen van de siding (muurbekleding buitenkant van het huis) en het veranderen van de achterzijde van ons huis zou gaan kosten. Maar nu weten we het: zonder materiaal zijn we alleen al $ 90.000 kwijt! En dan moeten we zelf al het materiaal kopen, alle verantwoordelijkheid dragen en alle permits regelen.

Even naar adem happen. We hadden een contractor ingeschakeld om zelf zo weinig mogelijk te hoeven regelen op afstand. En nu moeten we toch nog alles zelf doen... en nog tegen een enorm hoge prijs ook. Dat gaat dus niet door. We hebben vannacht meteen Plan B maar opgesteld: er wordt niets gedaan totdat we er zelf zijn, we gaan op een gefaseerde verbouwingsvariant zitten (meerjarenscenario) en gaan heel veel zelf doen. Niet alleen goedkoper, maar bovendien hebben we de voortgang van het project dan zelf beter in de greep, want in deze hele offerte staat nergens aangegeven hoe lang de klus gaat duren. Iets te losjes, wat ons betreft. Zeker omdat wij wel een deadline in gedachten hebben die gehaald moet worden, omdat we anders te lang geen inkomsten hebben.

We hebben het een paar blog entries geleden ook al verzucht: zaten we maar daar om de dingen te kunnen regelen...

Druk filmpjes aan het zoeken voor zelf opknappen huis

Tuesday 12 February 2013, 11:00

Nu we Frank als contractor buiten de deur gezet hebben, zijn we maar eens aan het verkennen geslagen hoe je zelf je houtskelet-huis kan opknappen. Op internet vinden we allerlei handige websites met stap-voor-stap-beschrijvingen en filmpjes waarin duidelijk uitgelegd wordt wat je moet doen om een raam te vervangen, een deur te maken in een muur en hoe je de (nu nog lelijke) wood shingles aan de zijkant van het huis kunt vervangen. Ziet er niet echt moeilijk uit; we gaan proberen veel van dit werk zelf te doen. Aan het eind van het jaar zijn we misschien wel ervaren houten-huizenopknappers!

Hopelijk ziet de TROS ook de interessante kanten van ons verhaal

Toestemming TROS nodig voor "Ik vertrek"

Tuesday 12 February 2013, 15:00

Post PictureWe hebben terugkoppeling gehad van Iris van "Ik vertrek": in principe ziet de redactie van "Ik vertrek" ons verhaal zitten! Nu moet de TROS nog toestemming geven. Per seizoen zitten er een paar emigratiebestemmingen buiten Europa in de serie en de afspraak met de TROS is, dat daarvoor vooraf toestemming gegeven moet worden. Begrijpelijk: het zal wat kostbaarder zijn om naar de VS te gaan dan naar Frankrijk en dan wil je natuurlijk wel weten of het een aardig verhaal oplevert.

Hopelijk ziet de TROS ook de interessante kanten van ons verhaal. Al was het maar omdat iedereen die we de laatste tijd vertellen over onze recente ervaringen in de VS, verbaasd is dat we overal vergunningen voor nodig hebben, archivering en dossiervorming allerbelabberdst is, het maken van afspraken zo moeilijk is en als je een afspraak hebt, je nooit helemaal zeker weet of die doorgaat. Vandaag zei iemand nog tegen ons dat je dergelijke praktijken verwacht in de landen rond de Middellandse zee en niet in de VS. Ons verhaal kan dus best een eyeopener zijn en een ander licht werpen op Amerika!

Bericht van de National Visa Center (NVC)

Tuesday 12 February 2013, 19:00

We hebben van de NVC bericht gehad dat onze dossier compleet is voor verdere behandeling en nu een afspraak ingepland zal worden met het consulaat in Amsterdam. Frans Buijsse schat op grond van de huidige doorlooptijden in, dat het interview in april zal plaatsvinden. We hebben dus nog geen datum, maar de kans dat we in april/mei naar de VS gaan is nu toch wel aanzienlijk!

Keuken kijken

Wednesday 13 February 2013

Post PictureNu ons vertrek toch echt dichterbij lijkt te komen en we weten dat we veel zelf gaan doen in ons huis, zijn we maar eens op keukenverkenningstocht gegaan. Welke kastjes/frontjes vinden we mooi; welke handgreepjes, wat voor een aanrechtblad etc etc? Deze keuken scoort bij ons al heel aardig!

Eerste auto verkocht

Monday 18 February 2013

We kunnen de auto's niet meenemen naar de VS en dus moeten we ze toch echt gaan verkopen. Ron heeft contact gelegd met een autohandelaar, die al eerder belangstelling heeft getoond, en de Toyota is verkocht. Woensdag gaan we hem wegbrengen. Gek hoor, dat we nu echt bezig zijn met "leegverkopen" om naar de VS te kunnen.

Belastingdienst: gemakkelijker kunnen we het niet maken...

Sunday 24 February 2013

Afgelopen vrijdag hebben we geprobeerd via de Belastingtelefoon een afspraak los te peuteren bij het belastingkantoor om informatie te krijgen over de fiscale consequenties van emigratie voor de BV. Dat was niet erg succesvol: de eerste keer bleken er allerlei gegevens nodig te zijn om een berichtje te kunnen maken voor het belastingkantoor zodat zij terug zouden kunnen bellen en die gegevens hadden we even niet bij de hand en de tweede keer was onze vraag "veel te breed" en "moesten we eerst maar eens op de website kijken onder emigreren om onze vraag wat specifieker te maken". Dan kijk je daar en wat staat er bovenaan: "Raadpleeg uw belastingkantoor als u gaat emigreren."

Tja, dat waren we dus aan het proberen... Wanhopig hebben we nu dus maar zelf geprobeerd wat info te verzamelen op internet en het is duidelijk dat de belastingdienst het je niet gemakkelijk wil maken om te emigreren met een BV: fictieve beeindiging van de BV, strafheffingen op de loonbelasting in verband met in eigen beheer opgebouwd pensioen, conserverende beslagen op pensioen, aanmerkelijk belang en lijfrente.... Kortom: de Belastingdienst wil eigenlijk zo veel geld van je hebben, dat je investeren in een nieuwe toekomst eigenlijk wel kunt vergeten. Op zoek dus naar andere wegen (zonder dat het zwart wordt); we gaan verkennen of we een vaste inrichting kunnen houden in Nederland, zodat de BV hier blijft bestaan en deze vooral als beheerder van het opgebouwde pensioen optreedt en als eigenaar/verhuurder van het pand in de VS. We hebben nog wat uit te zoeken!

Zoete broodjes bakken

Sunday 3 March 2013

Terwijl we aan het wachten zijn op onze afspraak op het consulaat proberen we onze tijd zo nuttig mogelijk door te brengen. Maar helaas kunnen we nog niet zoveel doen op afstand en daarom zijn we maar aan het brainstormen gegaan over het breakfast van onze Bed & Breakfast. We houden zelf erg van de geur van vers gebakken brood en willen onze gasten dus graag warme broodjes bij het ontbijt geven, maar in de VS is het fenomeen afbakbroodjes nog niet erg gebruikelijk. We zijn dan ook maar zelf aan het experimenteren geslagen met het bakken van broodjes en vooral hoe je er afbakbroodjes van kunt maken, die je in de morgen in een paar minuutjes op tafel kunt hebben. De eerste baksels vielen tegen, maar vandaag zijn er toch hele redelijke afbakbroodjes uit de oven gekomen. Dit kunnen we onze gasten wel voorzetten!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Verhuizers benaderen

Monday 4 March 2013

Nu de emigratie toch wat dichterbij komt, moeten we ook maar eens serieus over het echte verhuizen nadenken. We zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat we meer meubels gaan meenemen dan we oorspronkelijk van plan waren. Nu de verbouwing langer gaat duren en meer gefaseerd gaat plaatsvinden, kunnen we beter onze eigen meubels en andere spullen meenemen en die ook gefaseerd vervangen. We zullen dus nu waarschijnlijk toch een containertje gaan vullen. De vraag is alleen of we dat zelf gaan inpakken of door een verhuizer laten inpakken. Voor zelf inpakken hebben we al 2 offertes; volgende week komen er nog een paar verhuizers langs.

Ik vertrek gaat niet door

Thursday 7 March 2013, 13:00

De TROS is eruit: ze willen ons niet volgen bij Ik Vertrek. Amerika is niet herkenbaar voor hun publiek. Fans van Frans Bauer en Jan Smit komen natuurlijk niet verder dan waar de caravan kan komen en hebben dus geen idee dat er ook nog werelddelen buiten Europa bestaan. Daarnaast hebben we geen kinderen die we losrukken van hun vertrouwde leventje en in een identiteitscrisis storten en dus zijn we niet interessant voor de Grootste Familie van Nederland. Jammer!

Met de caravan naar de VS is ook een hele onderneming... :-)

We gaan 8 april naar het consulaat!

Friday 8 March 2013
Post Picture

Hoera! De datum van ons interview op het consulaat in Amsterdam is bekend. Het is 8 april geworden. We zaten op onze stoel te trillen van opwinding toen Frans Buijsse met deze mededeling belde. Alle onzekerheid rond planningen is ineens weg. We hebben een datum waar we naartoe kunnen werken. Over 2 maanden kunnen we al in de VS zitten. Dat is ineens heel snel!

We gaan 8 april naar het consulaat!

Lincoln gezien

Saturday 9 March 2013

Post PictureHelemaal in de stemming door het goede nieuws van gisteren, zijn we vandaag naar de bioscoop in Utrecht gegaan en hebben we daar de Oscar-winnende film Lincoln gezien. Een prachtige film over een indrukwekkende president in de Civil War. We waren onder de indruk!

Een weekje verhuizers achter de rug

Friday 15 March 2013, 9:00

Deze week hebben we vier verhuizers over de vloer gehad. Ze schatten allemaal in dat we wel een container vol krijgen. Sommige willen alles zelf inpakken, andere laten ons de niet-breekbare spullen zelf doen. Nu maar afwachten wat voor prijzen ze gaan berekenen...

Fiscaal advies over de BV

Friday 15 March 2013, 23:00

We waren wat onrustig geworden over allerlei belastingaspecten van de verhuizing van de BV die we op internet hadden gevonden; gelukkig konden we al snel komen praten met Kees (Finovion) en Hendrik (Fiscount). We hebben het plaatje samen uitgewerkt en gelukkig lijkt het mee te vallen. We moeten wel een paar dingen regelen voordat we naar de VS gaan, maar dat is gelukkig te overzien. Om te vieren dat het meeviel hebben we lekker gegeten bij ons favoriete Indonesische restaurant Lestari in Arnhem.

Tandarts bezoek

Wednesday 20 March 2013, 15:00

Post PictureOm er zeker van te zijn dat we in de VS niet meteen naar een tandarts op zoek moeten vanwege verwaarloosde gaatjes in onze kiezen en tanden, hebben we een laatste check laten doen in Nederland. Gelukkig ziet het er voor ons allebei goed uit en hoeven er geen restauratiewerkzaamheden plaats te vinden!

Dierenarts bezoek

Wednesday 20 March 2013, 19:00

Ook de poezebeesten moeten door de medische molen. De eerste stap is dat ze tenminste 30 dagen voor vertrek een rabies-inenting moeten hebben gehad. Oliver moest bovendien nog gechipt worden. De mannetjes hebben zich vandaag voorbeeldig gedragen tijdens het onderzoek en gaven geen kik toen ze hun prikjes kregen. Nu alleen nog vlak voor vertrek een gezondheidsverklaring halen.

Laatste werkdag van Marian is bekend

Thursday 21 March 2013

Marian heeft zitten rekenen met haar verlofdagen en is met haar afdelingshoofd overeengekomen dat haar dienstverband bij de provincie Gelderland op 20 april formeel beeindigd wordt en dat haar laatste werkdag 11 april wordt. Het einde is in zicht!

Oliver 13 jaar geworden!

Saturday 23 March 2013

Onze Oliver is vandaag 13 geworden. Een hele leeftijd al weer. Gelukkig houdt Diederik, die vandaag trouwens exact 5 maanden oud is, Olletje heel erg jeugdig. Samen hebben de mannetjes verrukt naar de slingers gekeken en Olletje heeft tevreden geconstateerd dat de Happy Birthday-slinger ook bij de laatste verhuizing weer meegekomen is.

Conference call met de Visa Law Group

Wednesday 27 March 2013

Post PictureOm te checken of we goed voorbereid zijn voor het gesprek op het consulaat op 8 april, wilde Farah Abbas ons graag even persoonlijk spreken aan de telefoon. We zijn daarvoor naar Lelystad gereden, omdat de moeder van Marian een vaste telefoonlijn heeft en een telefoon die goed op speaker-functie kan staan. We hadden om 4 uur onze tijd afgesproken en zaten natuurlijk netjes klaar met al onze spulletjes. Toen we om half 5 nog niets gehoord hadden, zijn we zelf maar gaan bellen: je weet nooit zeker of de tijd goed was afgesproken of dat ze het goede nummer aan het bellen waren. Gelukkig kregen we Farah al snel aan de lijn en bleek dat een vorige afspraak van haar alleen maar was uitgelopen.

We hebben doorgenomen wat we moeten verwachten op 8 april en we denken dat het allemaal wel te doen is. Farah had in ieder geval de indruk dat we goed voorbereid waren. Gelukkig dus geen onverwachte ingewikkelde dingen!

Medical examination in Amsterdam

Thursday 28 March 2013

Vandaag hebben we de eerste formele stap van de allerlaatste fase van ons visum-proces doorlopen: de medical examination. Bij de enige dokter in Nederland die dit mag doen, dr. Schulte in Amsterdam, zijn we onderzocht (bloeddruk, hart, longen, milt, lever, lengte en gewicht) en hebben we allebei nog wat aanvullende vaccinaties gehad. Alles was prima. Er is ook nog wat bloed afgenomen om te testen op Syfilis. Daarna moesten we naar de X-ray-kliniek om allebei een longfoto te laten maken om tbc uit te sluiten. Het ging gelukkig allemaal snel. Als alles goed is horen we verder niets meer en wordt het medisch dossier door de dokter naar het Consulaat gestuurd. Of misschien wel gebracht, want hij zit daar ongeveer om de hoek.

Het consulaat van de VS in Amsterdam

We hebben het Consulaat dus al gezien en hebben zelfs zitten lunchen met uitzicht op het gebouw. Over 11 dagen zitten we daar voor onze allerlaatste actie in het kader van onze green card. Het komt nu echt dichtbij!

Laatste keer BloemenJopie

Friday 29 March 2013

Post PictureOmdat dit de laatste vrijdag is dat Marian in Arnhem is, is het ook de laatste keer dat ze bloemen op de markt bij BloemenJopie zou kunnen kopen. 's Morgens is Marian dus enthousiast bloemen aan het inkopen geweest om op gepaste wijze afscheid te nemen van Jopie, die vaste bloemenleverancier was voor al het huiswerk en oefenwerk dat Marian heeft moeten doen voor haar Floral Design opleidingen.

Ze zal BloemenJopie gaan missen....

Laatste pasen in Nederland!

Sunday 31 March 2013

Vorig jaar hoopten we al dat het onze laatste pasen in Nederland zou worden, maar dat is niet gelukt. Deze keer gaan we ervan uit dat het wel de laatste keer zal zijn. Dus hebben we volgens de traditie een paasstol van de Lidl in huis gehaald en daar heerlijk van gesnoept tijdens het paasontbijt. Ook voor Oliver en Diederik was het feest, want die kregen een heerlijk likje roomboter. De snoetjes werden langdurig gepoetst daarna...

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Het paasdiner bestond uit allerlei gerechten waarvan de recepten te vinden waren in de reclamefolders en op de websites van de Nederlandse supermarkten: de overvloed aan paasreclamefolders zullen we waarschijnlijk wel missen in de VS.

Last van de vaccinatie

Tuesday 2 April 2013

Zwakjes, pijnlijke gewrichten, licht koortsig, opgezette lymfeklieren en een algeheel gevoel van lamlendigheid: Marian heeft veel last van de BMR-inenting van afgelopen donderdag, Ron iets minder, maar toch ook wel een beetje. Vervelend, want deze dagen willen we zo energiek mogelijk zijn om allerlei dingen te regelen. Hopelijk gaat het snel weer over.

Onze website wordt steeds mooier

Wednesday 3 April 2013

Alleen wie dagelijks op www.orangegild.com kijkt, ziet dat de website steeds mooier wordt. Ron is hard aan het werk om aan de voorkant en achterkant verbeteringen aan te brengen, zodat we beter kunnen scoren op google en min of meer klaar zijn voor de eerste maanden in de VS. We verwachten dan zo druk te zijn met verbouwen, dat knutselen aan de site er niet echt in zal zitten. Ook willen we op 11 april, de laatste werkdag van Marian, de website zover hebben dat Marian in haar afscheidsmailtje een linkje kan toevoegen; dan moet er natuurlijk wel iets interessants te zien zijn.

Moeder van Marian op visite bij Oliver en Diederik

Thursday 4 April 2013

De moeder van Marian was heel nieuwsgierig naar kleine rakker Diederik en natuurlijk ook naar Oliver en kwam dan ook vandaag met de trein uit Lelystad. Het kadootje voor de heertjes (een zeer rekbaar olifantje) viel in goede aarde! We hebben gezellig gekeuveld over alle voorbereidingen voor de emigratie. De dag vloog om!

Post Picture

Voorbereidingen voor de laatste werkdag van Marian

Friday 5 April 2013

De laatste werkdag van Marian komt er snel aan: over minder dan een week is het al zo ver! Naast het etentje met Control, dat overigens nog geregeld moet worden, heeft Marian er voor gekozen zelf op haar laatste werkdag een koffie-inloop met Amerikaanse lekkernijen te organiseren. De uitnodigingsmail is vandaag de deur uitgegaan; de recepten zijn uitgezocht. Nu alleen het bakken nog organiseren...

Nog een keer alle papieren doornemen

Sunday 7 April 2013

Morgen is de grote dag van het bezoek aan het consulaat en dus nemen we alle papieren nog eens goed door. Hoe zit het ook al weer met ons EB-5 project? Wat stond er ook al weer op al onze aanvraagformulieren? Hebben we alles bij ons? We hebben alles goed in beeld. Dat moet morgen toch lukken?!

We hebben hem!

Monday 8 April 2013

Om half tien zijn we met de trein naar Amsterdam gegaan. We wilden ruim op tijd zijn en niet het risico lopen dat we door vertragingen met trein en openbaar vervoer te laat op onze afspraak bij het consulaat zouden zijn. Om 11:00 uur waren we al op het Museumplein. We hadden gehoord dat telefoons en een fotocamera niet mee mochten in het consulaat en dus hadden we een mooi plannetje om telefoons en fotocamera op te bergen in een locker bij het Stedelijk Museum. Helaas ging dat niet door: de lockers zitten pas na de kassa. Dus zijn we maar even bij het consulaat gaan vragen of je echt geen telefoon bij je mocht hebben. Dat bleek wel te mogen; alleen de security check zou "considerably longer" duren. Ach, het was 11:00 uur en wij hadden pas om 13:30 een afspraak, dus tijd was geen probleem voor ons. We besloten dus de telefoons en camera gewoon bij ons te houden.

Na een hapje eten bij het Concertgebouw meldden we ons om 13:00 uur weer bij het consulaat voor onze langdurige security check. Maar we werden weer weggestuurd: we hoefden niet eerder dan 10 minuten van te voren te komen. Dan zou die security check dus blijkbaar wel meevallen...

Post Picture

Toen we ons weer meldden, stond er al een klein rijtje te wachten. Om half twee precies kwam de bewaker naar buiten met de mededeling dat iedereen zonder telefoon naar binnen mocht en de mensen met telefoon (wij dus) achter een hekje moesten wachten en dat het wel een half uur tot een uur zou kunnen duren. Straf dus voor het meenemen van de telefoons. Balen! Gelukkig scheen de zon. In de tussentijd kwamen er allerlei mensen zonder telefoons, die pas later een afspraak hadden dan wij, maar zij mochten allemaal voor. Heel frustrerend. Na precies een half uur zat onze straf er op en moesten we de batterijen uit de telefoons halen, werden de apparaten snel even getest en waren we toch binnen. Die security check stelde dus echt niets voor; het was gewoon straf...

Post PictureBinnen moesten we ons melden bij loket 5 voor de check-in. Een aardige mevrouw hielp ons. We moesten vingerafdrukken laten maken en onze paspoorten inleveren. En na wat dingen inchecken en papieren verzamelen, kwam de vraag of we onze postzegels even wilden inleveren. Hoezo postzegels? Niets over gelezen! Het bleek dat het US Consulaat de papieren aangetekend naar je toe stuurt en daarvoor moet je zelf postzegels meenemen. Dat kan blijkbaar niet betaald worden van de fee, die je betaalt voor de afspraak op het consulaat. Na wat benauwde momenten of dit een onverwachte vertraging zou opleveren, bleek het vaker voor te komen en kregen we te horen dat we na afloop van het interview postzegels bij de AH konden kopen en die alsnog konden afgeven bij de portier. Oef!

Vervolgens moesten we 3 minuten wachten en werden we al weer opgeroepen om aan loket 6 te komen. Na een check van onze vingerafdrukken (je weet nooit of er in 5 minuten wat verandert) en een gemompelde eed dat we de waarheid zouden spreken, kregen we een paar gemakkelijke vragen over onze aanvraag en was ineens onze green card goedgekeurd! We hebben hem! Na bijna 2 jaar procedure is het gelukt!

Post PictureBij de uitgang kregen we een groot pakket papier mee: deel II van ons visum. Dit moeten we meenemen in onze handbagage en overhandigen als we in de VS aankomen. Nu moesten we alleen de walk of shame naar de AH nog doen voor de postzegels. De vrouw bij de AH-balie had meteen door waar we voor kwamen: "Consulaat zeker". Het kwam heel vaak voor dat er nog snel even psotzegels gehaald moesten worden! De aanwijzingen zijn blijkbaar niet heel erg duidelijk. De postzegel-actie gaf ons overigens nog even de gelegenheid om de laatste adreswijziging door te geven: er was helemaal niet gevraagd of de adresgegevens correct waren. Was best handig geweest om dat even te controleren als je zulke belangrijke stukken gaat opsturen...

Een beetje overdonderd door de gang van zaken waren we niet echt super blij. Toch hebben we een lekker stukje taart gegeten bij de Taart van mijn tante en hebben we 's avonds een lekker hapje gegeten in Amsterdam. En steeds hielden we ons pakket belangrijke papieren natuurlijk angstvallig in de gaten! Want superblij of niet: dit zijn wel de papieren waar we het al die jaren voor gedaan hebben en die hebben we nu en laten we niet meer gaan!

Na precies een half uur zat onze straf er op

Nu toch wel erg blij

Tuesday 9 April 2013

Na een nachtje slapen en het regelen van een afspraak met de verhuizer voor 1 en 2 mei, zijn we nu toch wel erg blij met het resultaat van gisteren. Het gaat echt gebeuren! Het dringt nu pas echt goed tot ons door. HOERA!!!

Vlucht tijdelijk geboekt

Tuesday 9 April 2013, 23:30

Omdat we met twee katjes naar de VS gaan vliegen, kunnen we niet meteen een vlucht boeken en moeten we eerst een tijdelijke boeking doen met aanvraag voor de ruimte in het bagageruim voor onze twee mannetjes. We gaan voor een vlucht op 7 mei. Hopen dat het lukt.

Bakken, bakken, bakken

Wednesday 10 April 2013

Voor de laatste werkdag van Marian gaan er allerlei lekkere Amerikaanse taarten gebakken worden: de hele dag door staat Marian in de keuken te zwoegen op brownies, carrot cake, cherry pie, pecan pie en cheese cake. Het is een latertje geworden, zeker omdat halverwege de oven even begon te protesteren!

Post Picture

Laatste werkdag Marian

Thursday 11 April 2013, 17:00

Post PictureMarian is vandaag voor de laatste keer naar de provincie Gelderland gegaan als medewerker. Om half elf stroomden de mensen van wie Marian afscheid wilde nemen, binnen en werd het gezellig druk. Er volgden mooie woorden van haar afdelingshoofd en collega's, leuke kadootjes en vooral veel gezelligheid! Er werd lekker gesnoept van al het lekkers en er waren positieve reacties op de website die Ron de avond er voor nog snel een beetje aantrekkelijker had gemaakt.

Na een lange lunch met een collega/vriendin, begon het laatste grote opruimen en kon Marian haar telefoon en toegangspas inleveren: het zit er op! Zevenenhalf jaar Gelderland en ruim twintig jaar overheidsdienst in totaal is tot een einde gekomen. Het voelt wel een beetje raar...

Vlucht definitief op 7 mei

Thursday 11 April 2013, 18:00

We hebben de bevestiging gekregen: we kunnen 7 mei om 13:25 uur samen met onze mannetjes Oliver en Diederik naar JFK airport vliegen. We hebben een definitieve datum voor onze emigratie!

Paspoorten met visa zijn er

Thursday 11 April 2013, 18:30
Post Picture

Net nadat we onze vlucht bevestigd hadden kregen we een aangetekend pakketje: de paspoorten en deel I van het visa-dossier zijn binnen. We hebben de prachtige visa in ons paspoort bewonderd. Nu is het echt helemaal echt!

En nu dingen regelen en opruimen

Friday 12 April 2013

We zijn druk dingen aan het verkopen via marktplaats.nl en vandaag hebben we al een eerste lading spullen weggebracht naar de Kringloop. Verder zijn we bezig met het opzeggen van verzekeringen, abonnementen etc in Nederland en het afsluiten van nieuwe verzekeringen in de VS. Het wordt waarschijnlijk een paar weken aardig druk met dit soort dingetjes...

Onze to do-lijst in beeld gebracht

Saturday 13 April 2013

Om overzicht te houden de komende weken hebben we vandaag onze to do-lijst bijgewerkt en verder uitgewerkt. Er moet aardig wat gebeuren en sommige dingen kunnen nu eenmaal pas vlak voordat de verhuizers komen. Een strakke planning is wenselijk.

En verder zijn er weer heel wat dingetjes op Marktplaats gezet; hopelijk krijgen we er nog wat geld voor, zodat we wat extra hebben voor de inrichting in de VS.

Schuurtje opgeruimd

Sunday 14 April 2013

Post PictureHet was dit weekend mooi weer en dus zijn we ons schuurtje ingedoken en hebben alle spullen die daar bij de verhuizing snel zijn neergezet, maar eens goed uitgezocht. Het was een mengeling van dozen die we vorig jaar in de opslag in Arnhem hadden gezet (waarvan we dachten dat het allemaal mee moest naar de VS) en alles wat bij de eerdere verhuizing naar Amersfoort snel in het schuurtje terecht was gekomen en nog uitgezocht moest worden. Grappig hoe je steeds gemakkelijker afscheid neemt van dingen... We hebben de boel aardig kunnen opschonen en hebben al weer heel wat spullen naar het afvalbrengstation kunnen brengen. Dat ruimt lekker op!

Naar Zeeland

Thursday 18 April 2013

We hebben alles qua planning onder controle (denken we) en hebben ons zelf een vrije dag gegund. We hebben onze lijst van Nederlandse bezienswaardigheden die we echt nog moesten gaan bekijken erbij gepakt en besloten dat we de stormvloedkering in Nederland zeker een bezoekje moesten brengen. Met alle overstromingen in de buurt van New York als er weer een hurricane is, willen wij natuurlijk wel uit eerste hand kunnen vertellen hoe mooi de Nederlanders dat soort problemen kunnen oplossen. Het waaide hard en daardoor kregen we wel een indruk van de kracht van wind en water.

Post Picture

Na een mooi ritje langs Veere, Domburg, Westkapelle en Zoutelande zijn we naar Goes gereden, waar we een hapje wilden gaan eten. Helaas viel Goes ons een beetje tegen en daarom besloten we na een drankje, dat we Zeeland weer gingen verlaten en naar Dordrecht zouden gaan rijden; Dordrecht stond ook nog op ons lijstje. Helaas zijn we niet in Dordrecht aangekomen: een enorme file dwarsboomde onze plannen. Omdat het etenstijd was, zijn we op goed geluk van de snelweg afgegaan en op zoek gegaan naar een restaurant. Onze theorie was dat elk plaatsje bij de kerk wel een Chinees restaurant of Pizzeria had zitten en dat we zo wel aan een hapje eten konden komen. Helaas gaat de theorie niet op in kleine Brabants durpjes: het duurde een paar dorpen voordat we een Chinees vonden, maar dit was er dan ook wel een bijzondere. Chinees Hong Li in het plaatsje Terheijden gaf ons het gevoel dat we terugstapten in de zeventiger jaren, toen uit eten bij de Chinees nog een belevenis was. Zelfs de menukaart kende alleen maar gerechten die toen al op de kaart stonden. We konden het niet laten om een traditionele rijsttafel te nemen en hebben ouderwets zitten smullen. Een mooie afsluiting van onze laatste "ken-uw-vaderland"-trip.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Marian geen ambtenaar meer

Saturday 20 April 2013

Na ongeveer 20 jaar gewerkt te hebben voor de Nederlandse overheid is Marian vanaf vandaag geen ambtenaar meer: het ontslagverzoek bij de provincie Gelderland is gehonoreerd en Marian gaat nu werkloos door het leven.

Rommelhok eindelijk geordend

Sunday 21 April 2013

Vanaf onze laatste verhuizing hebben we kamertje waar we al onze bloemen-en schilderspullen lukraak neergezet hebben. En in de loop van de weken, kwam daar steeds meer rommel bij. We hadden geen idee meer wat er nu allemaal precies stond en of alles echt mee moet naar de VS! Maar vandaag hebben we alles gesorteerd. Alle plantaardige spullen zijn apart gezet, omdat die niet mee mogen en de rest is netjes in dozen gestopt. En er is ook nog heel wat weggegooid. Je zou toch denken dat je na twee verhuizingen vlak achter elkaar niet meer zoveel rotzooi zou hebben om weg te gooien...

Er zijn organisaties die er een zooitje van maken

Reiskennels voor de poesjes

Monday 22 April 2013, 10:00

Post PictureOnze Oliver en Diederik moeten speciale IATA-approved reiskennels hebben voor de grote vliegreis en daarom zijn we op internet op zoek gegaan naar die dingen. Bij de Benchkoning hebben we de goede maat voor een redelijke prijs gevonden en vandaag hebben we de enorme doos gekregen waar ze in zaten. Post PictureWe hebben de de Vari-kennels Junior in elkaar gezet en de jongens lijken het wel interessant te vinden; vooral het eet- en drinkbakje heeft de belangstelling van Diederik. De vraag is natuurlijk of de poesjes het nog steeds mooie kooien vinden als ze er 7 mei uren in moeten zitten in de auto, op de luchthaven, in het vliegtuig, dan weer op een luchthaven en uiteindelijk weer in een auto...

Veel administratieve dingetjes regelen

Monday 22 April 2013, 13:00

Het uitzoeken en inpakken van dingen vordert gestaag. Het valt wel tegen hoeveel administratief geregel bij een verhuizing naar het buitenland komt kijken: alle abonnementen, alle verzekeringen en alle klantenkaarten moeten opgezegd worden. Soms zijn mensen extra vriendelijk als je vertelt dat je naar het buitenland gaat en denken ze constructief mee, maar andere organisaties maken je het ongehoord moeilijk doordat ze hun eigen administratieve organisatie niet op orde hebben. Er zijn organisaties (onze bank en ziektekostenverzekering zijn wel de uitschieters) die er een zooitje van maken en er voor zorgen dat je dezelfde formulieren meerdere keren moet invullen of verkeerde bevestigingen krijgt. Even doorbijten, rustig ons lijstje afwerken en de bevestigingen in de gaten houden. Het kost veel tijd!

Afscheid van Control, provincie Gelderland

Tuesday 23 April 2013
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Vanmiddag zijn we voor de laatste keer naar Arnhem gereden om een bezoekje te brengen aan de Kamer van Koophandel om de nieuwe directeur van de BV van Ron te laten registreren. Daarna zijn we in Elst nog een keer langs De Hucht gereden, waar we ons trouwfeest hebben gehad in 2008 en hebben we nog een drankje genomen bij De Waag in Arnhem, waar we elkaar in 2006 op de stoep voor het eerst hebben ontmoet. Daarna was het tijd om naar ons favoriete Indonesisch restaurant Lestari te gaan, waar Marian afscheid nam van haar afdeling Control van de provincie Gelderland. Het was een gezellig etentje: lekker eten, goed gezelschap, mooie woorden van iedereen en ook nog een paar interessante boeken als cadeau. Toch een raar idee dat we nu afscheid nemen van deze mensen en we niet weten of we ze ooit nog weer zullen zien, terwijl Marian de laatste 3 jaar toch intensief met ze is omgegaan en aardig wat lief en leed heeft gedeeld...

Voorinspectie huurwoning gehad

Wednesday 24 April 2013

Bij een huurwoning hoort dat je een voorinspectie krijgt als je de huur opzegt. Vanmiddag was het zover en kregen we van Trudy, die ons ook had begeleid bij de bezichtigingen in december, te horen wat we allemaal nog moesten doen voor de oplevering. Dat was niets onverwachts: gaatjes vullen en gordijnen en vloerbedekking verwijderen. Het was dus een lekker ontspannen inspectie en we hebben Trudy vooral even bijgepraat over onze emigratieplannen. Op 6 mei komt ze ook de eindinspectie doen.

... 5 6 7 8 9 10 This is page 9 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2022