The Orange Gild Blogs

 
   

Migrating to the USA

Thursday 25 April 2013, 10:00 - Wednesday 8 May 2013

Previous Next
... 5 6 7 8 9 10
First Last
This is page 10 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Laatste medische controle Marian

Thursday 25 April 2013, 10:00

Op de valreep heeft Marian vandaag haar laatste halfjaarlijkse controle gehad in het Meander Medisch Centrum. Maandag 6 mei horen we de uitslag en hopelijk kunnen we dan een vervelende periode die vorig jaar mei begon, definitief afsluiten.

Weer blunders corrigeren bij de ING

Thursday 25 April 2013, 16:00

We kregen de bevestiging van de ING over de dinsdag door ons in Arnhem bij de bank geregelde wijzigingen op de zakelijke rekening en helaas moesten we constateren dat ze ineens een wildvreemde mevrouw als gemachtigde hadden opgevoerd voor deze rekening en de nieuwe directeur nergens genoemd werd in de brief. We zijn dus vanmiddag maar weer naar de ING (in Amersfoort) gegaan en hebben daar drie kwartier besteed aan het corrigeren van deze onbegrijpelijke blunder. Het Nederlandse betalingsverkeer ligt de laatste tijd redelijk vaak plat vanwege cyberaanvallen, maar wat wij er bij de balie van konden zien, zijn de eigen automatiseringssystemen van de bank ook niet echt bevorderlijk voor een soepele gang van zaken. We hopen dat alles nu goed komt, maar dan moeten we eerst nog wel zelf het aan de balie ingevulde formulier opsturen, want blijkbaar kan het niet rechtstreeks in het systeem gemuteerd worden...

Laatste SH'Bam Marian

Friday 26 April 2013

Vanavond is Marian voor de laatste keer naar SH'Bam geweest bij het Fitness House in Amersfoort. Ze heeft eigenlijk niet eens zo lang bij deze sportschool gesport (van oktober tot nu), maar toch had ze er een gezellig SH'Bam clubje. En Krishen, de SH'Bam instructeur, maakte er altijd een feestje van! Na afloop kreeg Marian nog een doosje heerlijke bonbons van de "SH'Bam-meiden". Ze zal dit clubje echt gaan missen! Als er via de webcam virtuele SH'BAm lessen gegeven gaan worden door het Fitness House, zal Marian hier als eerste gebruik van maken.

Post Picture

Wasmachine en droger zijn weg

Saturday 27 April 2013

Ons Marktplaats-winkeltje is de laatste weken redelijk succesvol geweest en daarom hebben we onder andere onze wasmachine en droger kunnen verkopen. Ze zijn vandaag opgehaald en wij hoeven dus gelukkig niet met die zware dingen lopen slepen als het huis leeg moet. Heerlijk! Wel lastig dat we vanaf vandaag dus niet meer kunnen wassen...

Post Picture

PS: Een foto van Diederik is leuker dan een foto van een wasmachine en/of droger

En weer fouten bij de ING...

Saturday 27 April 2013, 12:30

Bij de post zaten vandaag weer 2 brieven van de ING. Helaas weer allebei met fouten erin. De eerste brief was een brief aan de ons onbekende mevrouw die opgevoerd was bij de zakelijke rekening, waarin zij te horen kreeg dat ze gemachtigd was voor zakelijk internetbankieren en de tweede brief ging over onze privé-adreswijziging: helaas denkt de ING dat we het correspondentieadres alleen veranderd hebben en is niet tot ze doorgedrongen dat ons woonadres ook verandert. En dat terwijl we vandaag ook al gebeld hadden over de opzegging van de zakelijke creditcards en bleek dat de opzegging daarvan helemaal niet in de systemen verwerkt was. Wat een geklungel!

Afscheidsetentje met Jan, Desiree, Sanne en Lars

Saturday 27 April 2013, 21:00

Vanavond hebben we afscheid genomen van Jan, Desiree en hun kinderen Sanne en Lars. Nadat eerst Oliver en Diederik hun laatste knuffels hebben gehad, zijn we samen naar het pannenkoekrestaurant bij ons in de wijk gelopen. Het was erg gezellig, maar ook een beetje vreemd: het is moeilijk voor te stellen dat wij over iets meer dan een week zover weg zitten dat samen een pannekoekje eten niet meer kan. Moeilijk te bevatten...

Afscheid van Sander

Sunday 28 April 2013

Sander, de tennisvriend van Ron en onze gewaardeerde verhuishulp in januari, is vanavond even een biertje komen drinken om afscheid te nemen. Ron zal zijn tennismaatje missen; het is maar afwachten of hij in Washington CT weer een tennispartner op niveau zal ontmoeten!

Oliver en Diederik naar Lelystad gebracht

Monday 29 April 2013

Nu de verhuizers bijna komen hebben we Oliver en Diederik -na hun medische keuring, allebei hebben ze een gezondheidsverklaring in hun paspoort gekregen- naar de moeder van Marian gebracht in Lelystad. Hier kunnen zij rustig logeren, terwijl ons huis de komende dagen een grote chaos is!

De koffer met de paspoorten is gepakt

Inpakken tijdens de troonswisseling

Tuesday 30 April 2013

Vandaag is het een bijzondere dag: koningin Beatrix doet afstand van de troon en onze generatiegenoot Willem-Alexander wordt koning. Hoewel vandaag voor ons vooral in het teken staat van inpakken, hebben we uiteraard wel een oranje tompouce in huis gehaald en hebben op de belangrijke momenten TV gekeken. Indrukwekkend! Dit hadden we niet willen missen. Ondanks onze emigratie voelen we toch echt dat het huis Van Oranje onze koninklijke familie is. De naam van ons bedrijf doet wellicht al vermoeden dat we wel iets met oranje hebben!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Tussen de troonswisselingsactiviteiten door hebben we heel veel ingepakt. Morgen komen de verhuizers al vroeg en willen we zoveel mogelijk zelf ingepakt hebben. Hoe sneller zij klaar zijn, hoe liever het ons is. Maar het werd wel een latertje voor ons...

De verhuizers zijn er

Wednesday 1 May 2013

Om ongeveer half negen vanmorgen stonden twee verhuizers op de stoep. Ze hebben al onze overgebleven meubels ingepakt in bubbelplastic en karton en hebben verder de breekbare dingen ingepakt. Dat ging nogal rigoreus: zelfs de schoonmaakdoekjes die nog nat op het aanrecht lagen, waren ineens verdwenen... hopelijk gaan ze niet te erg stinken de komende 4 weken!

De kamer komt steeds voller te staan Post Picture Post Picture Post Picture

Voor ons was het trouwens lekker relaxed: wij konden in huis niets doen en dus zijn we maar naar de ING geweest om wat zaken recht te zetten, hebben we nog wat afval weggebracht en hebben we verder in de tuin genoten van het prachtige weer. We hebben nog nooit zo'n ontspannen verhuisdag meegemaakt!

De container is vertrokken

Thursday 2 May 2013

Post PictureOmdat de verhuizers gisteren nog niet alles ingepakt hadden, stonden ze om kwart voor 8 (iets vroeger dan ze gezegd hadden) weer voor de deur. Deze keer waren ze met drie personen. Ze begonnen snel weer in te pakken, maar waren nog niet klaar toen de vrachtwagen met de container er om kwart over 10 al was. Nadat de piano was overgeladen van het vrachtwagentje van de verhuizers naar de container, heeft de vrachtwagenchauffeur zijn wagen goed neergezet voor het inladen van de rest. Gelukkig paste de wagen precies op de parkeerplaatsen voor ons huis en hoefden we de weg niet te blokkeren.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

De verhuizers gingen in de tussentijd door met inpakken, het nummeren van alle items en het opstellen van de uitgebreide paklijst. Toen al onze 197 dingen ingeladen werden, leek het even dat het niet zou gaan passen, maar uiteindelijk paste alles ruimschoots. Er was zelfs ruimte over die opgevuld moest worden met grote lege dozen. We hadden dus nog meer mee kunnen nemen... Overigens respect voor de verhuizers: de zware bank, stoelen en dozen moesten getild worden naar een hoogte van ruim anderhalve meter!

Post PictureNadat de container verzegeld was en de papieren getekend waren, vertrok de container rond een uur of twaalf naar Rotterdam. Een raar idee dat al onze spullen nu weken weg zullen zijnen we niet eens weten wanneer we ze weer zullen zien!

Toen het huis leeg was op 2 tuinstoelen en een bed na, zijn wij met onze koffers naar Lelystad gegaan. Hier zullen we tot dinsdag samen met de poesjes logeren. Het was wel fijn om de mannetjes weer te zien!

Uitgeschreven bij de gemeente

Friday 3 May 2013, 15:00

Nu we op het punt staan Amersfoort en Nederland te verlaten, hebben we ons bij de gemeente laten uitschrijven uit de gemeentelijke basisadministratie. Het wordt nu wel erg officieel!

Schoonmaken en het bed is ook opgehaald

Friday 3 May 2013, 17:00

Gisteren waren we al bezig geweest met schoonmaken van het huurhuis voor de oplevering, maar de laatste puntjes moesten vandaag nog even op de i gezet worden. We hadden ook afgesproken dat vandaag ons bed opgehaald zou worden door een koopster op marktplaats.nl. Nadat we ons hadden uitgeschreven bij de gemeente,zijn we dan ook maar weer voor bijna de laatste keer naar ons huurhuis gereden. Het ophalen van het bed ging snel en het schoonmaken ook. We konden dus al weer vlug terug naar Lelystad. Lekker dat deze laatste dagen in Nederland niet meer zo druk zijn als de vorige weken!

De auto verkocht en weggebracht

Saturday 4 May 2013

We hadden ons Peugeotje zo lang mogelijk gehouden, maar vandaag moesten we het Poezensnoetje toch echt gaan wegbrengen. We zijn rond 4 uur naar Montfoort gereden, waar Jochem van Verhoef Automotive de papieren met ons heeft afgehandeld. Vanaf vandaag hebben we geen auto meer!

Nog een kikker bitterballen met drankje in een Utrechts cafe...

Jochem heeft ons naar Utrecht gebracht. Daar hebben we even gewinkeld en lekker gegeten bij een Indiaas retaurant. Na 2 minuten stilte vanwege dodenherdenking zijn we naar Utrecht CS gegaan om met de trein naar Schiphol te gaan. Daar hadden we een huurauto geregeld voor de laatste dagen. Een stationwagen, want dinsdag moeten we met 2 katten, 3 grote koffers, 2 grote handbagages en 3 volwassenen naar Schiphol kunnen rijden. We zijn gewend om in het buitenland een huurauto op te halen op de luchthaven, maar het voelt nu een beetje raar om in Nederland in een huurauto rond te rijden...

Eindinspectie van het huurhuis gehad

Monday 6 May 2013, 13:30

Vanmiddag zijn we voor de laatste keer naar Amersfoort gereden. We moesten de sleutels inleveren en uiteraard werd er een laatste inspectie gedaan door de woningbouwvereniging. Trudy was tevreden. We hebben nu ook geen eigen adres meer in Nederland.

Laatste avondmaal in Nederland

Monday 6 May 2013, 21:00

Morgen gaat het gebeuren! Daarom zijn we vanavond met de moeder van Marian als afscheid een hapje gaan eten bij De Steak van de Keizer in Lelystad. De Steak was prima. Het was een gezellige avond. Een mooie manier om ons afscheid van Nederland te vieren.

Het is zover: we gaan!

Tuesday 7 May 2013

Eindelijk is het zover: we gaan emigreren naar de VS. Een beetje nerveus beginnen we aan de dag; niet zozeer vanwege onze eigen reis, maar omdat Oliver en Diederik vandaag ook voor het eerst in hun leven gaan vliegen en Oliver zich de laatste dagen niet zo fantastisch voelt. Hopelijk gaat alles goed al die uren dat we niet bij ze kunnen zijn...

Post Picture

Bepakt en bezakt met 3 koffers die echt 23 kg per stuk wegen, nadat we toch op het laatste moment allerlei dingen hebben moeten weggooien, 2 grote handbagages waar die enorme stapel visa-papieren in moet en 2 poezenkennels met allerlei stickers, labels en formulieren, zijn we samen met de moeder van Marian naar Schiphol gereden. Op Schiphol heeft Ron iedereen en alles uitgeladen en heeft hij de huurauto weer weggebracht. Marian en haar moeder worstelden zich in de tussentijd met alle bagage richting de incheckbalie.

Bij de incheckbalies bleek dat we vanwege de poesjes bij de bijzondere incheckbalie aan het eind van de hal moesten zijn. Helaas was er een lange rij met bijzondere incheckers en moesten we dus lang wachten. Desiree, Sanne en Lars hadden zich inmiddels bij ons gevoegd: zij hadden een dagje Schiphol gepland en konden ons nu mooi uitzwaaien.

Toen we eindelijk aan de beurt waren, bleek dat onze boeking voor Oliver en Diederik zoek was. Gelukkig hadden we de mails bij ons waarmee we konden bewijzen dat echt bevestigd was dat ze bij ons op de vlucht mee konden. Na heen en weer gebel kwam het toch nog goed: de mannetjes konden mee op vlucht KL 0641. Toen dit geregeld was moesten we naar de incheckbalie voor odd sized bagage. Diederikje heeft een aardig buikje, maar om hem nu odd sized te noemen ;-).

Post PictureDe beveiligingsmedewerkster moest met ons en de jongens naar het invalidentoilet: daar mochten ze (afzonderlijk) even de kennel uit, zodat gecontroleerd kon worden of er geen foute dingen in de kennel zaten en of er geen gevaarlijke riempjes, kussentjes e.d. waren die tijdens de vlucht voor problemen zouden kunnen zorgen. Toen dit allemaal goed was, werden de mannetjes weggereden. Even slikken!

Wij kregen toen ook eindelijk onze boarding passen en zagen helaas dat de stoelen niet juist waren: we hadden comfort class geboekt en waren in de gewone economy geplaatst. we moesten dus weer naar de incheckbalie. Weer veel gedoe, maar gelukkig kregen we toch uiteindelijk de goede stoelen. Inchecken met hindernissen!

We hadden nog een half uurtje over om een kopje koffie te drinken met de moeder van Marian, Dees en de kids. En dat hebben we voor de laatste keer gedaan bij Per Tutti, ons vaste Schiphol-tentje. Toen was het echt zo ver: door de douane... op weg naar ons nieuwe homeland.

Gelukkig vertrok het vliegtuig op tijd en was de vlucht heel rustig. Een soepele start, weinig turbulentie en een knappe landing; je zit toch anders in het vliegtuig als je weet dat er twee poezen in het ruim zitten! Verder leek het een gewone vlucht voor ons. Alleen gek dat we deze keer niet terug gaan vliegen...

Post PictureOp JFK Airport in New York moesten we gewoon in de rij gaan staan voor de visitors. Het ging wel sneller dan vorige keren: er waren heel wat loketjes bijgemaakt. Toen de lokettoewijzer onze stapel papieren zag, werden we verwezen naar het dichtstbijzijnde loket. Hier verbaasde de douanier zich over het enorme pakket en de zeer solide manier waarop het was dichtgeplakt. Zijn zakmes moest er aan te pas komen om de envelop open te krijgen. Toen hij zijn stempels in onze paspoorten had gezet, moesten we met hem meelopen naar een apart kantoor. Hier werd nog een check gedaan en om 4 uur 's middags Amerikaanse East Coast tijd kregen we onze paspoorten terug en zijn we toegelaten tot de VS als permanent residents!

Post PictureDaarna konden we uiteraard niet wachten om de poesjes weer op te halen. Het was even onduidelijk waar dat moest gebeuren, maar een vriendelijke meneer heeft ze uiteindelijk opgehaald en luid miauwend kwamen de heertjes weer bij ons: ze hadden duidelijk helemaal niet geleden onder de grote reis!

Toen hoefden we alleen nog maar de huurauto op te halen. Dus zijn we met de Airtrain naar Jamaica station gegaan. Daar bleek jammer genoeg dat ons verhuurbedrijf alleen per shuttle bereikbaar was en dus moesten we met zijn allen in een busje over een hobbelige weg: het zwaarste stuk van de reis voor de poezenbeesten. Nadat we bij Alamo allemaal enthousiaste medewerkers bij de poesjes hebben moeten wegslaan, zijn we naar huis gereden. Rond 8 uur 's avonds waren we thuis...

Post Picture

Einde van dit blog

Wednesday 8 May 2013

Nu we (eindelijk) in de VS wonen komt dit blog tot een eind. Onze belevenissen als permanent residents in de VS zullen we beschrijven in het nieuwe blog Living in America.

Previous Next
... 5 6 7 8 9 10
First Last
This is page 10 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2022