The Orange Gild Blogs

 
   

Migrating to the USA

Wednesday 2 May 2012 - Saturday 14 July 2012

... 3 4 5 6 7 8 9 ... This is page 6 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

"Ik vertrek" reageert positief op ons verhaal

Wednesday 2 May 2012

We hadden de tip gekregen om eens contact te leggen met het programma "Ik vertrek", waarin emigranten een periode gevolgd worden bij het opbouwen van een nieuw bestaan in het buitenland. We hoeven niet zo nodig met ons gezicht op de televisie, maar het werd ons duidelijk dat het voor het aantrekken van B&B-gasten uit Nederland best effectief is om in dit programma een keer mee te doen. We hadden dus een mailtje gestuurd met daarin ons verhaal en vandaag hebben we daar een positieve reactie op gehad: de stagiaire van het programma heeft nadere informatie bij ons opgevraagd, zodat de redactie zich een beter beeld kan vormen over onze plannen.

Stacey wordt onze realtor

Thursday 3 May 2012

Regine mailde ons vandaag dat ze inmiddels met een van de beide realtors had gesproken en dat Stacey enthousiast was en al wilde gaan brainstormen. We hebben haar nummer en zullen haar morgen gaan bellen om te kijken of we voor volgende week vrijdag al een afspraak kunnen maken.

Post Picture

Even bezoek van onze koopster

Sunday 6 May 2012

Vandaag stond de koopster van ons huis in Arnhem ineens op de stoep met haar zus en nichtje. Leuk om haar even te zien en gelukkig is ze nog steeds enthousiast over de woning. We hebben uitgebreid gebabbeld over alle rare toestanden met de makelaar en adviseurs en we zijn nog steeds erg blij dat we zelf contact hebben gelegd met elkaar en zo de koop toch door kunnen hebben laten gaan!

Eerst contact leggen met bank

Tuesday 8 May 2012

Onze Realtor Stacey Matthews; photo by Laurie GaboardiStacey heeft ons laten weten dat ze eerst wil weten wat ons budget is en dat ze daarom graag wil dat we tijdens onze trip in CT even met een bankier gaan praten. Zij adviseert om te gaan praten met Gary en dus hebben we met hem een afspraak gemaakt op vrijdag 11 mei, onze eerste dag in CT. We hebben Stacey nog wel een lijst gestuurd met properties die wat ons betreft in aanmerking komen, zodat ze een beetje weet waar we aan zitten te denken.

Laatste voorbereidingen voor onze CT trip

Thursday 10 May 2012

De afgelopen dagen hebben we besteed aan het regelen van een huurauto, met Regine afstemmen waar we de eerste dagen kunnen overnachten, alvast koffers inpakken en onze lieve katjes Max en Oliver naar hun vakantieadres bij Figaro brengen. We zijn er klaar voor! Benieuwd wat we deze vakantie gaan tegenkomen. Onze belevenissen in Connecticut zijn te lezen in de aparte blog hierover.

Naar de Litchfields in Connecticut

Friday 11 May 2012

Zolang we elkaar kennen maken we voor onze vakanties een apart reisverslag en sinds 2009 zijn we dat op het internet gaan doen. Onze trip naar Connecticut is daarom ook in een apart blog te vinden. Klik hier om dat blog te lezen (oh ja, wij zijn getrouwd in Arnhem ;-)

Wat zien we allemaal op onze trip?

Weer verlenging nodig voor voorbehoud financiering

Thursday 17 May 2012

We hebben weer een berichtje gehad dat de kopers van de Volendamstraat de financiering nog steeds niet rond hebben. We hebben even gemaild met de kopers en het blijkt alleen maar een kwestie van formaliteiten te zijn. Geen probleem dus en daarom hebben we maar weer akkoord gegeven voor verlenging.

Bod gedaan op huis in Washington CT

Friday 18 May 2012

Zou vanwege de 'moderne keuken' het bod te laag zijn?Verliefd geworden op een huis in het pittoreske Washington CT, hebben we een bod gedaan. Eigenlijk wilden we nu nog geen huis in de VS kopen en werden we een beetje afgeschrokken door het feit dat het een "opknappertje" is, maar de ligging is zo mooi en de indeling zo geschikt voor onze B&B-plannen, dat we geen weerstand konden bieden. Het wordt nu spannend, want we hebben de eigenaren, drie broers die het huis gekregen hadden na het overlijden van hun ouders, een bod gedaan dat $ 100.000 lager is dan hun vraagprijs en we hebben ook nog opgenomen in ons bod dat we pas in oktober willen closen (= overdracht). We wachten af of ons bod wordt aangenomen!

Terug in Nederland en huis in Amersfoort nu weer van ons

Tuesday 22 May 2012

Door wat verwarring over vluchttijden zijn we een dag later uit de VS teruggekomen dan we verwacht hadden. Hierdoor konden we de eindinspectie van het huis in Amersfoort niet halen en moesten we ons nog haasten om een afspraak met de man van de cv-ketels te halen. Gelukkig hadden we nog een sleutel van het huis aan de sleutelbos zitten die we bij ons hadden, anders waren we het huis niet eens binnen gekomen: de beheerder RotsVast had alle sleutels binnen neergelegd en de eigen sleutel door de brievenbus gegooid. Handig hoor, als je als eigenaar gemaild hebt dat je de sleutel komt ophalen op het kantoor...

Het was niet netjes in het huis in Amersfoort

In het huis schrokken we ons naar: er stonden allerlei meubels die niet van ons waren, onze eigen spullen waren flink beschadigd en het was er vies! We zullen waarschijnlijk eerst een tijd bezig zijn met het leeghalen van het huis en het afvoeren van de rotzooi. Volgens ons is dit niet de manier om een huurhuis achter te laten. Toen de man van de CV-ketels weg was (veel te duur, voorlopig doen we het nog maar even met de oude ketel), zijn we snel naar Arnhem doorgereden om daar onze poesjes weer op te halen. Gelukkig was het goed met ze en konden we 's avonds lekker weer bij elkaar op de bank zitten de poesjes uitleggen dat we een bod hebben gedaan op een huis in Washington CT. We kunnen het zelf ook nog bijna niet geloven!

Verhuizer langs geweest

Thursday 24 May 2012

Vandaag weer een stapje dichter bij de verhuizing gekomen: de verhuizer is langs geweest en heeft een inschatting gemaakt van het aantal dozen dat we nodig zullen hebben. Toch nog zo'n 60; dat valt tegen want we hebben natuurlijk al veel in de opslag staan en opgeruimd. We zullen zien of het er echt zoveel zijn!

Onderhandelingen met de Amerikaanse broers

Friday 25 May 2012

Ons bod op het huis in Washington CT is overgebracht aan de eigenaren en hun eerste reactie is dat er toch een beetje geld bij moet en dat de datum van closing naar voren geschoven moet worden. Wij hebben aangegeven dat we niet meer willen betalen, maar dat we wel bereid zijn om eerder te closen. Benieuwd of ze nu ons bod wel accepteren!

Klussen, klussen, klussen

Monday 28 May 2012

We hadden een heerlijk lang pinksterweekend en dus konden we in het huis in Amersfoort aan het klussen en een beginnetje maken met de grote renovatie. Om te voorkomen dat we veel tijd kwijt zouden zijn aan heen en weer rijden tussen Arnhem en Amersfoort hebben we zo snel mogelijk een slaapkamer voor onszelf ingericht en wat fijne plekjes voor Max en Oliver gemaakt met vertrouwde dekentjes, zodat we al konden slapen in het Amersfoortse huis.

De bovenverdieping wordt onder handen genomen Weg dat geel! Alles wit!

De zaterdag is bijna helemaal besteed aan het leegruimen van de kamers: alle rotzooi die de huurders hadden laten staan en alle spullen die ze hadden kapot gemaakt moesten het huis uit. We hebben de hele dag heel wat trappen moeten lopen met zware spullen. De tuin staat nu vol met grof vuil! De bloedhete pinksterdagen hebben we verder besteed aan het schilderen van het plafond in de badkamer, het schilderen van muren in de slaapkamer en het afstomen van behang in de walk-inn closet. Best jammer als het eindelijk mooi weer is, wij buren lekker buiten zien zitten en wij binnen hard aan het ploeteren zijn, maar we weten dat het voor een goed doel is!

Slecht nieuws

Tuesday 29 May 2012

Vandaag stond helaas in het teken van minder goed medisch nieuws: Marian had een slechte uitslag van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en vooral de manier waarop het in eerste instantie gebracht werd, was zo vervelend, dat we flink van slag waren. Gelukkig bleek later op de dag dat het minder ernstig was dan we in eerste instantie dachten, maar een bezoekje aan de gynaecoloog en wat medische ingrepen zijn helaas wel noodzakelijk. Lastig in deze vreselijk drukke tijd!

Bod geaccepteerd door de broers!

Friday 1 June 2012
Yes!

Hoera! Ons bod is geaccepteerd door de broers. De closing date wordt 31 juli. De eerste aanbetaling van 1% van de koopsom is gedaan en nu gaan we de periode van 10 dagen in dat we inspecties kunnen laten uitvoeren. Stacey, onze makelaar (en toekomstige buurvrouw) heeft al een inspecteur benaderd en deze zal zo snel mogelijk de inspectie uitvoeren. Als dit nog enorme tegenvallers aan het licht brengt, kunnen we nog zonder problemen van het huis af. Spannend wat de inspecteur gaat tegenkomen, buiten alles wat we zelf al gezien hadden...

Klussen en kletten

Monday 4 June 2012

Na een paar dagen inpakken en opruimen in Arnhem, zijn we weer met de poesjes naar Amersfoort gereden voor een tweede klusweekend. Althans, Ron heeft het hele weekend geklust en Marian heeft eerst nog vrijdag en zaterdag bij Boerma in Aalsmeer haar "Wally Klett inhaalcursus" gedaan: Marian heeft zich opgegeven voor de Bridal course van Wally Klett in juni en oktober, maar moest eerst nog in twee dagen leren wat in de door haar gemiste module in januari was geleerd. Dat betekende twee dagen met aluminiumdraad en wikkeldraad crashen, haken en wikkelen.. het was heel leuk om te doen.

Ron is in de tussentijd verder gegaan met het schilderen van de slaapkamer en de badkamer en het knapt er enorm van op! Verder hebben we dit weekend voor het eerst samen behangen: de walk-inn closet is door ons voorzien van een glasvezelbehangetje en het resultaat valt ons helemaal niet tegen! Ook hebben we alle afval van de tuin versleept naar de voorkant van het huis zodat de vuilophaaldienst dit dinsdagochtend kan komen ophalen. Maandagavond zijn we bekaf met de poesjes teruggereden naar Arnhem; ook daar moet nog wel wat gebeuren voordat we kunnen verhuizen!

Water en electriciteit niet aangesloten in huis VS

Tuesday 5 June 2012

Post PictureWe kregen het bericht dat de inspectie was uitgevoerd, maar dat de electriciteit en het water niet getest konden worden, omdat dit niet aangesloten was (het water komt uit een eigen bron en er is electriciteit nodig om dat water op te kunnen pompen). Stacey en Karen, de makelaars, hebben geregeld dat de verkopers er voor gaan zorgen dat de electriciteit weer aangesloten wordt, zodat de inspecties alsnog kunnen plaatsvinden. Jammer dat er vertraging ontstaat.

Eindelijk zekerheid: de bankgarantie voor het Arnhemse huis is rond

Wednesday 6 June 2012

Een lange periode van onzekerheid rondom de verkoop van ons huis in Arnhem is voorbij: de notaris heeft ons bericht dat de bankgarantie is ontvangen en dat de verkoop dus echt lijkt door te gaan. Wat een opluchting na alle stress in april en mei!

We hebben meteen een klacht ingediend bij de makelaar: nu blijkt dat de kopers hun financiën dus wel op orde konden krijgen, willen wij de makelaar aanspreken op het feit dat hij ons steeds een andere indruk heeft gegeven. Door de indruk die hij gewekt heeft was deze koop bijna niet doorgegaan. We willen dan ook niet de hele courtage betalen. Benieuwd hoe de makelaar reageert.

Het gaat niet goed met Max

Thursday 7 June 2012

Vandaag heeft onze lieve Max waarschijnlijk weer een hersenbloeding gehad: hij heeft nauwelijks meer de kracht om te lopen en op de kattenbak te gaan en hij komt ook niet meer op schoot zitten. Natuurlijk zijn we vreselijk ongerust over dit ruim 17 jaar oude mannetje: hij gaat de verhuizing toch nog wel mee maken?

Inspectie van het huis in de VS valt tegen

Thursday 7 June 2012

Post PictureVandaag hebben we het rapport van de inspecteur van ons huis in de VS ontvangen en eigenlijk zijn we wel een beetje geschrokken. We hadden al heel wat dingetjes ingeschat, maar nu blijkt dat het grootste probleem is dat we een kleddernatte kelder hebben. Er blijkt van alles te lekken, de isolatie in de kelder is doornat en het hout dat er onder zit wordt daardoor aangetast. Oei, wat moeten we hier mee? Moeten we dit huis wel kopen nu we dit weten? Maar eens even vragen bij Stacey, onze realtor, hoe ernstig dit is. Wij weten immers niet zo veel van de Amerikaanse bouwstijl en weten dus niet of deze mankementen gemakkelijk te verhelpen zijn. Voor ons klinkt het vrij heftig!

Max krabbelt weer een beetje op

Friday 8 June 2012

Gelukkig lijkt Max weer een beetje aangesterkt na een nachtje slapen: hij valt niet meer om bij het lopen. Maar hij is zeker ook nog niet de oude. We maken ons grote zorgen en daardoor kunnen we minder doen aan de verhuizing dan we eigenlijk wilden: we willen zoveel mogelijk tijd aan ons lieve mannetje besteden, want we kunnen niet inschatten hoe lang hij nog bij ons zal zijn. Verdrietig!

Kelderproblemen in VS niet zorgelijk

Friday 8 June 2012

Van Stacey hebben we vandaag gehoord dat de kelder op zich niet zo'n groot probleem is, als we maar zorgen dat deze zo snel mogelijk droog wordt en we voorkomen dat er opnieuw water in kan komen. Het installeren van dakgoten zou al enorm moeten helpen. Valt dus mee.

Post Picture

Kunnen we wel een 3 bedroom B&B beginnen?

Friday 8 June 2012

We hebben steeds gedacht dat we in het huis aan Nichols Hill Road een B&B met 3 kamers konden hebben, maar Stacey mailde vandaag dat het huis als een 3 Bedroom huis geregistreerd is. Dat is dus 1 bedroom te weinig. Als we een vergunning willen krijgen voor 3 B&B-kamers moeten we de inschrijving dus veranderd zien te krijgen en moeten we bovendien een extra inspectie laten uitvoeren om te bepalen of de sceptic tank daarvoor geschikt is. We hebben besloten voorlopig verder te gaan met het uitwerken van 2 kamers voor de B&B; we gebruiken de kamer boven de garage dan als atelier of spa-ruimte. Even geen extra toestanden.

Max en Oliver officieel verhuisd

Saturday 9 June 2012

Onze formele verhuizing laat nog even op zich wachten, maar Max en Oliver zijn al wel definitief op het nieuwe adres aangekomen. We hebben de nog steeds zwakke Max niet in een kooi vervoerd, maar lekker in een donsdeken op de achterbank bij Marian laten zitten. Dat vond hij wel mooi.

Post Picture

Normaal miauwt hij de hele tijd als hij in de auto zit, maar nu zat hij aandachtig naar buiten te kijken en en heeft hij nauwelijks gebabbeld. Hij was ontzettend rustig voor zijn doen en kwam dan ook vrij ontspannen aan in Amersfoort. Gelukkig maar, want we denken dat hij een stressritje in een kooi in de auto gewoon niet meer had aangekund. Toch blijft zijn toestand zorgelijk. Oliver geniet gelukkig met volle teugen van het nieuwe huis en verkent alle hoekjes en gaatjes vol enthousiasme.

Extra parkeerplaatsen voor B&B zijn geen probleem

Saturday 9 June 2012

Er is bekeken waar de sceptic tank ligt en aan de hand daarvan hebben we vandaag te horen gekregen dat het maken van een paar extra parkeerplaatsen naast de driveway geen enkel probleem zou moeten zijn. Dit was nog een belangrijk punt, want voor een B&B-permit eist de town of Washington CT dat je per B&B-kamer een parkeerplaats hebt op eigen grond. we zijn weer een stapje verder.

Laminaat leggen

Sunday 10 June 2012

Post PictureIn de serie "klussen die we voor de eerste keer doen" hebben we dit weekend de aflevering "laminaat leggen" gehad. We hebben de slaapkamer boven voorzien van een laminaatvloertje en we zijn zeer tevreden over het resultaat. Uiteraard moesten we eerst even de handigheidjes ontdekken, maar toen we het door hadden, ging het vrij snel. De slaapkamer boven is nu klaar (afgezien van de styling) en daar kan ons bed dus in ieder geval staan als de verhuizers aanstaande vrijdag komen.

Door naar de eerste verdieping

Monday 11 June 2012

Nu de bovenverdieping zo goed als klaar is, zijn we een verdieping afgezakt en is het grote kozijnen schilderen en behang afstomen begonnen in de studeerkamer. Helaas gaat het stomen moeizaam en kost dit kamertje enorm veel tijd. Dat is jammer, want hierdoor kunnen we ook pas later aan witten, behangen en laminaat leggen beginnen en vrijdag komen de verhuizers al... het wordt haasten om deze verdieping ook nog klaar te krijgen voordat de verhuizers er zijn!

Ron jarig

Monday 11 June 2012

En tussen al het klussen door is Ron ook nog jarig. Vorige jaren werd dit heugelijke feit altijd gevierd in het buitenland, maar nu moeten we er tussen de behangsnippers en verfspatten bij stil staan. Gelukkig hebben we wel met zijn viertjes de kadootjes uitgepakt (Max is er gelukkig nog steeds bij en volgde het uitpakken van de pakjes met veel belangstelling) en 's avonds hebben Ron en Marian de boel even de boel gelaten en zijn uit eten geweest bij Marimba, de mexicaan in Amersfoort.

Max is er gelukkig nog steeds bij

Even naar het ziekenhuis en dan snel weer klussen

Tuesday 12 June 2012

Na het verontrustende gezondheidsnieuws van 29 mei hadden we vandaag de eerste afspraak in het ziekenhuis in Amersfoort bij de nurse practitioner. Zij heeft uitgelegd wat er verder allemaal zou gebeuren en vastgesteld dat er gelukkig geen uitzaaiingen zijn te zien. De volgende afspraak is bij de gynaecoloog om nog wat preciezer in kaart te brengen wat er precies aan de hand is en wat er moet gebeuren.

Na dit uitstapje zijn we snel weer naar ons klushuis gegaan en zijn we verder gegaan met behang afstomen, schilderen en alle klussen die allemaal nog moeten gebeuren om de bovenverdieping klaar te hebben voordat de verhuizers vrijdag komen.

Behangen, schilderen, laminaat leggen... en snel!

Wednesday 13 June 2012

Post PictureDe verhuizing nadert. We zijn als een gek aan het behangen, schilderen en laminaat leggen op de eerste verdieping. We willen dit donderdag afhebben, zodat vrijdag alle spullen al meteen in de goede kamers neergezet kunnen worden. Het is stressen!

Niet alles op tijd af

Thursday 14 June 2012

Helaas is het niet helemaal gelukt om de kamers op de eerste verdieping af te maken: alleen het laminaat op de "atelier-kamer" ligt nog niet. Gelukkig komen daar niet veel meubels te staan, alleen een grote kast. Daar moeten we dan maar listig mee omgaan als we de laminaatvloer er alsnog inleggen...

Ron is vanavond naar Arnhem gegaan om daar de laatste dingen in te pakken en klaar te zetten voor de verhuizers die vrijdag al in alle vroegte op de stoep zullen staan. Marian is in Amersfoort gebleven met de nog steeds ernstig zieke Max en de vrolijke Oliver, zodat zij alles nog even kan leeghalen en schoonmaken voordat de eigen spulletjes gebracht worden.

Verhuizen!

Friday 15 June 2012

Het is gelukt! Onze spulletjes staan nu in Amersfoort. De verhuizers van Pot hebben hard gewerkt en al redelijk aan het begin van de middag waren alle dozen en meubels in de kamers waar ze moesten staan. Het is natuurlijk nog wel een rommeltje. Dat zal het waarschijnlijk ook nog wel even blijven, want er moet nog altijd geklust worden op de atelierkamer en de benedenverdieping!

Post Picture

De poesjes hebben zich kranig geweerd: ze hebben rustig in de badkamer op de bovenste verdieping geslapen en lijken weinig stress te hebben gehad. Gelukkig, want Max is natuurlijk nog steeds erg zwak en kan dus al die drukte eigenlijk helemaal niet hebben.

Klett-huiswerk

Sunday 17 June 2012

Omdat Marian morgen aan haar Wally Klett-cursus begint, moet ze nog een berg huiswerk maken: ze heeft dan ook de hele zondag zitten knutselen met aluminiumdraad, lakdraad, lijmpistool en bloemetjes om de 3 bruidsboeketten en de vele body adornments te maken die opgegeven waren. Ze heeft zelfs bij de wedstrijd Portugal-Nederland van het EK voetbal nog een bruidsboeket in elkaar gezet! Geen ideale planning, maar het is gelukt om alles af te krijgen.

Wally Klett, klussen en hulp van Max

Tuesday 19 June 2012

Marian heeft er inmiddels 2 Wally Klett-dagen op zitten. Ze zijn vermoeiend en eigenlijk gebeurt er helemaal niet zo veel op een dag. Toch duurt de les gemiddeld tot een uur of 7 's avonds! De technieken die Marian leert zijn wel erg leuk en veelbelovend voor de VS, dus dat houdt haar op de been om door te gaan.

In de tussentijd is Ron bezig met allerhande klussen in en om het huis. Er is nog genoeg te doen!

Max denkt nog mee

Vanavond was Ron voor de broodnodige ontspanning gaan tennissen bij zijn oude clubje. Marian gebruikte haar vrije avond om na te denken over een ontwerp voor een tafeldecoratie voor haar gewone Boerma-examen op 4 juli. Door alle verbouw- en verhuisdrukte was ze daar nog niet eens aan toe gekomen. Met wat piepschuim-vormen en de verplichte schalen was ze een beetje aan het rommelen op de vloer van de woonkamer onder het toeziend oog van Max. Max vond het zelfs zo interessant dat hij met zijn magere, zwakke lijfje van de bank afkwam en alles eens even van heel dichtbij ging bekijken. Het uiteindelijke ontwerp kreeg van hem een goedkeurend kopje. Zo zwak en ziek als hij is, heeft hij toch nog wel veel belangstelling voor de dingen die om hem heen gebeuren!

Nog steeds geen electriciteit in huis VS

Thursday 21 June 2012

Van Stacey kregen we door dat de electriciteit in ons huis in de VS nog steeds niet is aangesloten. Er staan bomen in de weg, waardoor het niet lukt de kabels door te trekken naar het huis. De verkopers zullen nu eerst een bomenmannetje moeten regelen om takken te snoeien en pas dan kan de electricteit weer aangesloten worden. Weer vertraging...

Kostenschatting schilderen huis in VS gevraagd

Thursday 21 June 2012

Hoewel we door onze klusactiviteiten in Amersfoort best handig zijn geworden met de schilderkwast, zijn we benieuwd wat het zou kosten als we een schilder inschakelen voor ons huis in de VS. Inschakeling van een professioneel is misschien ook nodig omdat er mogelijk loodhoudende verf is gebruikt in ons huis: het huis is namelijk gebouwd in een periode dat loodhoudende verf nog gewoon toegepast werd in de VS.

Op grond van de TV-serie Verbouwen en Verkopen (In de Vs "Flip this house"), waarin bedrijven als CT Homes voor niet al te veel geld een huis helemaal opknappen, denken we dat het toch een stuk goedkoper moet zijn dan in Nederland. We hebben dus maar eens een offerte gevraagd voor het schilderen aan de binnen- en buitenkant.

Einde Wally Klett-week

Saturday 23 June 2012

Marian heeft vandaag haar laatste Wally Klett-dag van deze module gehad. Gisteren is ze gelukkig geslaagd voor het zeer onverwachte examen church decoration, vandaag moest er bepaald worden welke table decoration en welk bruidsboeket in oktober op het examen gemaakt moeten worden.

Geslaagd voor de 'church decoration'

Max wordt steeds zieker

Saturday 23 June 2012, 20:00

Terwijl Marian in Aalsmeer zat heeft onze lieve schat Max een hele grote aanval gehad, waarbij hij heel hard moest miauwen en nauwelijks getroost kon worden door Ron. Gelukkig hielpen de knuffels en de lieve woordjes uiteindelijk toch om hem te kalmeren. Het wordt steeds moeilijker met ons mannetje. We zijn hier erg verdrietig om.

Max is overleden

Tuesday 26 June 2012

Ons mannetje werd steeds zwakker. Maar hij had toch ook nog heel regelmatig heel heldere momenten. Hij vond het heerlijk om gewassen en geborsteld te worden, kon weer genieten van een goede knuffel en heeft vanochtend bij een wandelingetje in de tuin heerlijk om zich heen gekeken. We begonnen daarom te twijfelen of hij echt wel terminaal ziek was en besloten om vandaag dan toch maar naar de dierenarts te gaan om naar hem te laten kijken in de hoop dat er misschien toch nog iets gedaan zou kunnen worden om Max nog wat langer bij ons te houden. Helaas concludeerde de dierenarts dat Max al heel ver heen was: zijn niertjes werkten al nauwelijks meer, hij had een ontstoken mondje en hij reageerde bijna niet op wat er om hem heen gebeurde. Het enige humane dat we konden doen, was euthanasie. Een heel moeilijke beslissing, maar we wilden Max onnodig leed besparen en besloten om het dan maar meteen te doen.

De euthanasie verliep niet soepel: ons mannetje had al zulke slechte niertjes dat de vloeistof zich niet goed verspreidde en we denken bovendien dat Max zo van het leven hield dat hij nog niet van plan was om er zo maar uit te stappen; hij had al die aanvallen overleefd, dus waarom zou hij er nu dan wel tussenuit knijpen? Uiteindelijk heeft hij de strijd moeten opgeven en hebben we afscheid genomen van onze grote lieverd.

Mister Blue Eyes, you special friend

's Nachts hebben we een mooie urn voor Max uitgezocht op internet: een blauwe (hij was immers onze Mister Blue Eyes) met een gouden versiering erop (omdat hij een goudkleurige waas over zijn vacht had, maar vooral omdat hij een hartje van goud had). Het voelt goed dat we zo iets moois voor hem hebben kunnen vinden, al hadden we natuurlijk liever gehad dat hij voor altijd bij ons had kunnen blijven...

Dag Mister Blue Eyes, you special friend. Bedankt voor al die mooie jaren. We houden heel veel van jou en dat zal altijd zo blijven!

Eindopname in het huis in Arnhem

Tuesday 26 June 2012

En tussen al het verdrietige van deze dag door, moesten we dan ook gewoon naar Arnhem om de laatste spulletjes uit het huis te halen en nog even een lapje door de keuken en de wc te halen, voordat de makelaar de eindopname zou doen. De makelaar die we overigens die ochtend nog aan de lijn gehad, omdat wij niet van plan zijn hun courtage al te betalen bij de overdracht morgen. In verband met alle onzekerheid en stress die ze ons hebben bezorgd in dit traject, hebben we een klacht ingediend en deze gaan we voorleggen aan de Geschillencommissie Makelaardij: wij willen niet de volledige courtage betalen, want als wij niet zelf hadden ingegrepen, was het huis helemaal niet verkocht geweest. Uiteraard vond de makelaar dat we toch maar moesten betalen en verzon die daar allerlei vreemde constructies voor. Maar wij houden voet bij stuk en betalen voorlopig nog maar even niet; eerst de uitspraak van de Geschillencommissie en dan zien we wel weer verder.

Overdracht van het huis in Arnhem

Wednesday 27 June 2012

Het was vandaag een belangrijke dag, maar eigenlijk hebben we helemaal niets gemerkt van de overdracht van het huis. We hadden een volmacht afgegeven, omdat er een notaris in het westen van het land was uitgekozen door de kopers en het voor ons niet haalbaar was om bij de overdracht aanwezig te zijn (ook omdat vandaag de laatste Boerma-dag voor het examen was voor Marian). We hebben op geen enkele manier te horen gekregen hoe het gegaan was en of het nu daadwerkelijk gelukt is. We gaan dus maar uit van "geen nieuws is goed nieuws' en denken dat ons Arnhemse huis vandaag niet langer van ons is...

Laatste keer oefenen voor het Boerma-examen

Wednesday 27 June 2012, 18:00

Midden in al het verdriet, de stress en de rotzooi moet Marian volgende week gewoon ook nog even examen doen voor haar Advanced Dutch Floral Design-opleiding. Ze had de piepschuimenconstructie, die ze met Max had uitgedacht meegenomen naar Aalsmeer en ging nu voor de eerste keer uitproberen of ze het ook kon maken en hoe dat er dan uit zou gaan zien.

Post Picture

Helaas bleek het een zeer bewerkelijk ontwerp te zijn; het leek onmogelijk om dat in 2 uur tijd af te kunnen krijgen. Nog meer stress... Het ontwerp werd wel zeer positief ontvangen. Thuis nog maar eens rustig nadenken hoe het maakproces versneld kan worden! Maar het geklungel met de tafeldecoratie had wel tot gevolg dat ze niet eens haar bruidsboeket kon uitproberen. Het wordt nog en weekje hard werken om alles voor het examen goed uitgedacht en haalbaar te hebben!

Brieven van incassobureau

Thursday 28 June 2012

De post had vandaag voor ons een bijzondere verrassing: twee brieven van incassobureau DAS. De makelaar in Arnhem had besloten het incassobureau maar meteen in te schakelen voor de courtage die we niet hadden betaald via de notaris. En dus hadden we dreigende incassobrieven gedateerd op de dag van de overdracht. Wij weten nog niet eens of de overdracht wel heeft plaatsgevonden en of de vordering dus al opeisbaar is. Je schrikt toch even van de dreigende taal en de verhoging van de kosten die er dan ook meteen bij zit, maar het stimuleert ons wel om nu meteen maar de klacht bij de Geschillencommissie Makelaardij in te dienen. Zolang dat speelt kan er volgens ons toch echt geen zinvolle dagvaarding komen: waarom zou je immers een dure gang naar de rechter doen als de branche zelf juist een bijna kosteloze geschillenbeslechting aanbiedt?

Takken in VS weggehaald; electriciteit aangesloten

Thursday 28 June 2012

Goed nieuws uit de VS: de takken die het onmogelijk maakten om de electriciteit aan te sluiten, zijn weg en de CL&P (Connecticut Light & Power) heeft zijn werk gedaan: er is power! Nu kan Dan, die de eerdere inspecties ook heeft gedaan, terug naar het huis om te testen of het electrische systeem werkt, of het water van goede kwaliteit is en of er geen waterlekkages zijn.

Post Picture

Stressen voor examen en medisch onderzoek

Monday 2 July 2012

Marian heeft dit weekend hard moeten oefenen voor haar examen Advanced Dutch Floral Design, maar al met al lijkt het toch haalbaar om de dingen te maken die ze in haar hoofd heeft. Ze is dus druk bezig met alle voorbereidingen, het maken van een strakke planning en het aanschaffen van allerlei dingen voor de aankleding van de tafel waar de tafeldecoratie op moeten komen staan.

Tussendoor is ze ook nog voor een onderzoek naar de gynaecoloog geweest om te bepalen waar de foute cellen precies zitten. Donderdag is de ingreep ingepland.

Schilder in de VS helemaal niet goedkoop

Monday 2 July 2012

We hebben vandaag een offerte binnengekregen van de schilder in de VS, maar deze heeft blijkbaar bedacht dat hij zijn jaaromzet nog even moest goedmaken: voor een jaarsalaris van Marian is hij bereid onze woning aan de binnen- en buitenkant te schilderen in een maand tijd. Dat gaat hem niet worden...

Goed nieuws is wel dat deze schilder geen problemen verwacht op het loodhoudende verf-front: de verf is niet beschadigd en dan kan je er gewoon overheen schilderen zonder extra veiligheidsmaatregelen, ongeacht of het loodhoudende verf is of niet.

Verlenging gevraagd voor inspecties huis VS

Monday 2 July 2012

Nu we eindelijk weten dat de inspecties van electriciteit en water kunnen plaatsvinden heeft Denise Trevenen, onze advocaat, bij de verkopers verlenging voor de inspectieperiode aangevraagd. Eigenlijk heb je na het tekenen van de koopovereenkomst maar 10 dagen de tijd voor de inspecties, maar in dit geval is het duidelijk dat verlengingen onvermijdelijk waren. Niets bijzonders dus eigenlijk, alleen maar even een formaliteitje.

Examen gehaald!

Wednesday 4 July 2012

De laatste hand aan de tafel decoratieOp een bloedhete dag in een bloedheet lokaal heeft Marian vandaag haar Advanced Dutch Floral Design-diploma gehaald. Koelbloedig heeft ze aan de hand van een strak tijdschema rustig zitten werken en hoewel iedereen om haar heen zenuwachtig begon te worden, omdat ze nog niet -zoals de andere kandidaten- een uur voor het eind van het examen klaar was, bleef ze rustig en had ze haar ontwerpen toch precies op tijd af. En het werd prima beloond door de beoordelaars: de hoogste punten van de klas! Vooral de creativiteit viel in goede aarde.

De diplomauitreikig geslaagden mogen een pin in hun woonplaats steken de feestgangers op een rij! uitbundige blijdschap is op z'n plaats

Foute celletjes zijn weg

Thursday 5 July 2012

Na een korte ingreep door de gynaecoloog zijn de foute celletjes verwijderd bij Marian. Even een paar dagen rustig aan doen en dan kan zij ook weer eens actief mee gaan doen aan de verbouwing van het huis...

Weer verlenging nodig voor inspecties huis VS

Saturday 14 July 2012

Om ons niet geheel duidelijke redenen duurt het wat langer voordat Dan de inspecties van het water en de electriciteit kan uitvoeren in ons huis in de VS. Misschien dat de feestdagen er iets mee te maken hadden. Denise, onze advocaat, heeft daarom nogmaals verlenging aangevraagd, nu tot 27 juli.

... 3 4 5 6 7 8 9 ... This is page 6 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2023