The Orange Gild Blogs

 
   

Migrating to the USA

Thursday 26 July 2012 - Sunday 11 November 2012

... 4 5 6 7 8 9 10 This is page 7 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Inspecties huis VS gedaan

Thursday 26 July 2012

Gelukkig blijkt dat de waterkwaliteit in ons huis in de VS prima is en dat het watersysteem geen lekkages vertoont. Electriciteit levert ook geen problemen op: het lijkt goed te werken. We kunnen dus eindelijk verder met de koop.

Giethoorn

Thursday 26 July 2012

File varenIn het kader van het project "Leer Nederland kennen zolang u er nog woont" zijn we vandaag naar Giethoorn gereden. De weersverwachting had aangegeven dat het prachtig zonnig en warm weer zou worden en dat is een uitgelezen moment om Hollands Venetië te gaan ontdekken. Nadat we de auto hadden geparkeerd aan de rand van het oude Giethoorn, zijn we te voet verder gegaan en al snel kwamen we bij de hoofdsloot waar de bootjes in een lange file zachtjes achter elkaar aan voeren. Uiteraard wilden wij ook een bootje huren en we hebben ons dus gemeld bij een willekeurige verhuurder. Helaas had deze geen bootje beschikbaar op dat moment, maar als we nou even een broodje aan de overkant gingen eten en ons telefoonnummer gaven, zou hij bellen zodra er iets binnen kwam.

Post PictureWe hebben bij het restaurant aan de overkant lekker een lunch genomen en wachtten geduldig op het telefoontje. Maar dit telefoontje kwam helemaal niet en het werd steeds later. We hebben toen maar besloten om een stukje te gaan lopen en te kijken of we een andere verhuurder konden vinden. En zo waar, een beetje achteraf was een verhuurder die nog wel een bootje voor ons had. En zo konden we toch aan onze verkenning te water gaan beginnen. We zijn met ons bootje aangesloten in de file en hebben zo de prachtige oude huizen en boerderijen van Giethoorn vanaf het water kunnen zien.

Post Picture Post Picture Post Picture

Ambitieus gelet op de beschikbare tijd van 2 uur hebben we gekozen voor het varen van de gele vaarroute van 7 km: door de hoofdsloot van Giethoorn naar het Bovenwijde (open water) en dan nog een stuk tussen de rietkragen, waar vroeger turf gestoken werd. Het was heerlijk en vooral het dobberen op het Bovenwijde was heel rustgevend!

Toen de 2 uur voorbij waren, hebben we ons bootje weer ingeleverd en zijn we nog een klein stukje gaan lopen. Na een drankje op een terras, hebben we Giethoorn vaarwel gezegd en met een echt vakantiegevoel zijn we naar Zwolle gereden. Daar hebben we "ons" Indiase restaurantje opgezocht en hebben we lekker gegeten om deze zonnige, relaxte dag in stijl af te sluiten. Heerlijk zo'n mini-minivakantie!

Datum closure huis VS is bekend

Sunday 29 July 2012

Nu alle inspecties gedaan zijn, kunnen we eindelijk een datum voor de closure gaan prikken. Het wordt 15 augustus. Voor die tijd moeten we dus nog even geld de grote plas overseinen. Dat betekent dat we geld moeten vrijmaken en we hebben ontdekt dat deze bedragen het best zakelijk overgemaakt kunnen worden. Als particulier kan je maar beperkte bedragen per keer overmaken en moet je iedere keer een hoge vergoeding betalen; zakelijk kan je veel meer overmaken en profiteer je van een maximumbedrag per overboeking. al doende leer je.

Apparaten en verwarming in VS zijn niet getest

Monday 30 July 2012

We dachten dat Dan tijdens de inspecties ook de apparaten en de electrische verwarming zou hebben getest, maar vandaag hebben we gehoord dat hij dat niet gedaan heeft. Jammer, want nu is het spannend of de enorme koelkast, wasmachine en droger die er staan, het nog doen en of we verwarming hebben als we in september/oktober die kant opgaan. We hebben besloten dat we in de herfst naar het huis toe willen, omdat we met eigen ogen willen zien wat de problemen in de kelder nu precies inhouden en we willen alvast wat opdrachten geven aan klussers, zodat we het vocht uit het huis kunnen houden. We weten nog niet precies wanneer we zullen gaan, want we hadden ook nog plannen om rond die tijd naar Portugal te gaan, maar we regelen nog wel wat.

oude droger en wasmachine oude vaatwasser, koelkast en onbekend apparaat verwarming en warm water

Maar weer eens aan het klussen in Amersfoort

Saturday 4 August 2012

Na een wat langdurige klusdip, hebben we de klusschoenen weer aangetrokken en zijn we begonnen met het demonteren van de keuken. Het is de bedoeling om de muur tussen de keuken en de woonkamer gedeeltelijk neer te halen en niet meer dan een halfhoge bar over te houden. De bovenkastjes moeten daarom van de muur. Gelukkig helpt Oliver ons kritisch bij deze lastige klus!

Olletje kijkt mee of het goed gaat...

Muurtje slopen

Tuesday 7 August 2012

Ron leeft zich lekker uit op het slopen van de keukenmuur. Helaas zijn er een paar complicerende factoren: stalen bewapening in het beton en electriciteitsdraden die vreselijk onhandig geplaatst zijn. De draden zullen helemaal omgeleid moeten worden en er moet een koofje gemaakt worden voor extra verlichting. Dit zal nog heel wat puzzelwerk opleveren. Maar eerst alle rotzooi en stof maar eens opruimen!

Vertraging bij de closure huis VS

Monday 13 August 2012

Helaas weer vertraging bij de closure: de verkopers hebben hun handtekening wel op de documenten gezet, maar de documenten zijn nog niet aangekomen bij onze advocaat. De datum van de closure wordt verschoven naar 17 augustus.

Marian geblesseerd: staan en lopen moeilijk

Tuesday 14 August 2012

BIj het sporten heeft Marian vandaag haar kuit geblesseerd: een zweepslag, dus de prognose is dat het nog wel weken kan duren voordat Marian weer normaal kan lopen. Niet echt ideaal als je midden in een verbouwing zit!

De 17e lukt ook niet

Friday 17 August 2012

De getekende documenten zijn nog steeds niet binnen en dus lukt het niet om de closure van ons huis in de VS vandaag af te ronden. We schuiven door naar volgende week; misschien dan toch op onze trouwdag, zoals we op een gegeven moment hebben voorgesteld? Dat zou bijzonder zijn, want het is dan precies een jaar geleden dat we voor het eerst in de Litchfields waren en verliefd zijn geworden op deze omgeving.

Trouwdag in Friesland

Monday 20 August 2012

Wij hadden het plan opgevat om onze 4e huwelijksverjaardag te vieren in Friesland in het kader van het project "Leer Nederland kennen zolang u er woont".

We waren ons al goed aan het voorbereiden en oefenden flink op de Friese taal, totdat de kuitblessure van Marian ineens roet in het eten leek te gaan gooien. Want kan je naar het land van schaatsen, fierljeppen en skutsjesilen als je je aleen maar kan voortbewegen met twee krukken? Het antwoord is ja en dus gingen wij op de warme zondag voor onze trouwdag naar het noorden. We zijn Friesland bij Lemmer binnen gekomen en zijn via een prachtige route door Zuidwest Friesland naar Stavoren gereden, bekend van het Vrouwtje van Stavoren.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Uiteraard hebben we het vrouwtje bewonderd (het is best een klein vrouwtje) en aangesterkt door de lunch, zijn we daarna langs de dijk doorgereden naar het pittoreske Hindeloopen. Helaas waren de schattige straatjes niet echt geschikt voor een wandeling met krukken en zijn we hier kort door de hoofdstraat gereden. Daarna zijn we doorgereden naar Makkum en Bolsward. In Bolsward hebben we nog wel een stukje gelopen, maar dat viel in de praktijk toch tegen met die krukken! We zijn daarna snel doorgereden naar Sneek, waar we zouden overnachten. Nadat we onze Bed&Breakfast Bij Peek hadden gevonden, hebben we onze tassen daar achter gelaten en zijn we de oude binnenstad van Sneek ingehobbeld. Prachtige oude gebouwen en een aardig terrasje waar we heerlijk hebben geproost op ons jubileum. We hadden daarna onze zinnen gezet op een lekker Indonesisch hapje eten, maar helaas bleek dat restaurant gesloten. We zijn daarna beland bij een steakhouse, waar we een goed stuk vlees hebben gehad. Jammer genoeg waren de achterburen voorzien van een paar jengelende kinderen, waardoor het eetgenoegen toch een beetje beperkt werd. Voldaan door het eten en de drank wilden we weer terughobbelen naar de B&B, maar eigenlijk was het nog een beetje te vroeg om al te gaan slapen. We zijn dan ook spontaan de bioscoop waar we langskwamen, binnengegaan en hebben daar de prachtige film The Intouchables gezien.

De volgende dag kregen we in de B&B een mandje met ontbijtspulletjes aangereikt, waardoor we onze trouwdag feestelijk konden beginnen. Voor vandaag stond een dagje zeilen op het menu, maar helaas durfde Marian het niet aan om in een zeilbootje te gaan zitten met haar gekwetste kuit.

Post Picture In plaats daarvan besloten we naar Joure te reizen en daar de IJsfabriek in Joure te bezoeken. Helaas was dit geen echte ijsfabriek, maar gewoon een ijssalon. We hebben er een lekker ijsje gegeten en zijn daarna Friesland weer uitgereden. Nu het zeilen in het water viel, hadden we in deze noordoost-hoek van het land nog een ander reisdoel: Orvelte, het museumdorp in Drenthe. We hebben de auto zo dicht mogelijk bij het oude dorp geparkeerd en hebben daarna een kleine wandeling gemaakt. Bij de oude herberg hebben we de lunch gebruikt. We kwamen al snel tot de conclusie dat er een paar mooie gebouwen stonden, maar aangezien we in het Openluchtmuseum in Arnhem ook al oude boerderijen hadden gezien, was dit allemaal niet erg schokkend meer. En maandagmorgen is misschien niet de meest levendige dag voor dit dorp...

Post Picture We zijn daarna doorgereden naar Ommen, de geboorteplaats van de vader van Marian. Ook daar hebben we een kleine wandeling gemaakt, met een noodzakelijke pauze op een terrasje. Na dit alternatieve programma zijn we teruggereden naar Amersfoort en hebben ons daar opgefrist, zodat we 's avonds in Leusden de Griek konden bezoeken voor een hapje eten. Het eten was aardig, maar niet geweldig; op de een of andere manier is dat standaard op onze trouwdag. Aan het eind van de dag keken we wel tevreden terug op dit weekend: we konden weer heel wat van ons "Holland to do"-lijstje schrapen.

Het huis in de VS is van ons!

Wednesday 22 August 2012

Het is vandaag eindelijk gelukt: het huis in de VS is van ons geworden. De closure heeft plaatsgevonden en wij staan als de nieuwe eigenaren ingeschreven. Hoera!

De Orange property is van ons!

Werkblad plaatsen in de keuken

Thursday 23 August 2012

Na vele dagen gepuzzel aan het electriciteitswerk en het bouwen van koofjes is het nu tijd om over te gaan tot het bewerken van het nieuwe keukenblad. Met een grote cirkelzaag wordt een houten werkblad van IKEA in de lengte doorgezaagd om in de toekomst als Olleplank door het leven te kunnen en met een (botte) figuurzaag worden de gaten voor de kookplaat en de gootsteen gemaakt. Wat een lastige klussen! Maar we zijn niet ontevreden over het eindresultaat!

CL&P benaderd voor eigen electriciteit

Friday 24 August 2012

Stacey herinnerde ons eraan dat we de CL&P moeten benaderen om na de closure zelf ook electriciteit te hebben. De verkopers laten de power natuurlijk meteen weer afsluiten als de closure (eindelijk) een feit is. We hebben dus telefonisch contact gelegd met de CL&P en hebben een aansluiting, maar de formaliteiten moeten nog wel even correct afgehandeld worden. Omdat wij geen Social Security Number hebben (Burger Service Nummer in Nederland) is het allemaal veel lastiger om dit soort dingen te regelen. Wij hebben plechtig moeten beloven dat we een document zullen ondertekenen en dan die handtekening laten legaliseren dor een public notary en dat we ons identificeren met 2 photo ID's. Anders worden we net zo hard weer afgesloten. Dat zullen we dan maar gaan regelen...

Keuken tegelen

Tuesday 28 August 2012

Post PictureDe woonkamer keuken begint al aardig zijn definitieve vorm te krijgen: de keuken begint zijn voltooiing te naderen, we hebben de koofjes al behangen en ook boven de keukenkastjes zit al glasvezel, de kozijnen zijn netjes wit geschilderd en de kamer is inmiddels verder ook al helemaal gewit. Rest ons nog het tegelen van de achterwand van de keuken en het leggen van het laminaat. Eerst dus maar eens gaan tegelen. Een klusjes dat we niet dagelijks doen, dus het was even goed uitdenken hoe we het zouden aanpakken. We hadden mozaiektegeltjes uitgekozen en hoewel het een vervelend werkje was om de tegeltjes op maat te knippen en dan de scherpe stukjes te lijmen en te voegen (bloed, zweet en tranen!), vinden we dat we ook dit klusje weer goed hebben afgerond. Nu alleen het laminaat nog!

Laminaatje leggen

Tuesday 4 September 2012

Post PictureHet einde van het bewerken van de woonkamer is in zicht: de laminaatvloer is gelegd. Bij de IKEA hebben we een stapel laminaat gehaald en dat hebben we er in 2 dagen ingelegd beneden. Een heel gedoe met alle grote meubels die al in de kamer staan. Maar als je alles op viltjes zet, kan je er nog redelijk mee schuiven. Het eindresultaat mag er zijn: het ziet er allemaal een stuk warmer en gezelliger uit. Een hele verbetering!

Update gestuurd naar "Ik vertrek"

Wednesday 5 September 2012

We willen de banden met het programma "Ik vertrek" zo warm mogelijk houden en hebben dus een gezellige mail met foto's gestuurd over ons nieuwe huis in Washington CT. Het zou toch jammer zijn als we dit programma verliezen doordat alle processen zolang duren; we moeten ze dus maar even uit ons zelf op de hoogte blijven houden.

Tijd voor de tuin

Tuesday 11 September 2012

Voor...We hebben dit weekend de tuin als laatste project onderhanden genomen. De verwaarloosde tuin is omgetoverd tot een heerlijk opgeruimd tuintje. Het schoonmaken van het grind was vooral een vervelende klus! Gelukkig loonde het de moeite. De tuin ziet nu weer zeer acceptabel uit nu alles weer schoongemaakt is en er nieuwe plantjes in staan...

...en na!

Huis is af, foto's zijn gemaakt

Friday 14 September 2012

We zijn klaar met het huis en Bas, de makelaar van Makelaarsbalie is langs geweest met de fotocamera om foto's te maken. Bas was enthousiast: het was een hele verbetering en hij dacht dat we het huis nu toch wel zouden verkopen. Laten we het hopen! We hebben afgesproken dat hij het huis zo snel mogelijk op Funda zal zetten en ook als wij in de VS zitten kan hij kijkers rondleiden: over een bod kunnen we ook via de mail onderhandelen.

Onze eigen foto's Post Picture Post Picture
We zijn klaar met het huis en Bas

16 september -10 oktober: Portugal en Washington CT

Sunday 16 September 2012, 9:00

Na alle drukte en opwinding deze zomer konden we wel even een change of scenery gebruiken. Ron had in het voorjaar al een workshop schilderen in Portugal uitgekozen en dat wilden we hoe dan ook door laten gaan. Maar ja, inmiddels hadden we ook een huis in de VS en daar wilden we natuurlijk ook wel graag naar toe. Het is dus uiteindelijk een combi Portugal/VS geworden!

Een gedetailleerder beschrijving is terug te vinden in de Blog "2012 Painting in Portugal and Discovering our house in Washington CT". Hier is een korte beschrijving opgenomen.

Post Picture Post Picture Post Picture

Op zondag 16 september zijn we naar Lissabon gevlogen. Een heerlijk kort vluchtje als je tripjes naar de VS gewend bent! Op het vliegveld hadden we al snel onze huurauto te pakken en vol goede moed zijn we met de routebeschrijving van Els Smulders-Waijers op pad gegaan naar Mendeira in Centraal Portugal. De routebeschrijving bleek helaas niet helemaal duidelijk, maar na langdurige omzwervingen konden we toch onze intrek nemen in het gastenverblijf van Casal da Macieira en konden we kennis maken met Joost, de man van Els, en de 2 honden van Els en Joost, Vasco (aka Flap) en Banjer.

Post Picture

Deze week stond voor Ron in het teken van schilderen. Met Els schilderde en tekende hij in het atelier van Els, maar ze zijn er ook diverse keren op uit gegaan om lekker in de buitenlucht te schilderen. Ron moest even op gang komen, maar aan het eind van de week voelde hij zich weer lekker vrij en heeft hij een prachtig schilderij gemaakt.

De schilderworkshop was alleen 's ochtends, dus verder was er voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Vooral Coimbra was interessant om te bekijken, maar ook het uitstapje samen met Els naar Tomar en het Convento di Cristo was erg leuk. Verder hebben we lekker uitgerust en heerlijk gegeten bij kleine restaurants. De mensen spreken hier weinig Engels, maar hun hartelijkheid maakt enorm veel goed!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Na deze inspirerende week hadden we nog een paar dagen Lissabon op het programma staan. Ons hotel stond dichtbij de oude stadswijken en dus hebben we een paar dagen flink wat gelopen om de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon te kunnen bekijken. Het is een mooie stad en lekker compact, dus je kan veel lopend doen. En als iets wat verder weg ligt, kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer reizen, als je eenmaal door hebt hoe je dat het goedkoopst kunt doen.

De verjaardag van Marian werd ook in deze stad gevierd en wel door van mall naar mall te lopen op zoek naar een mooie Max-ring. Die is niet gevonden, maar het was wel leuk om de moderne kant van Lissabon ook te zien. Na een overvloedig maal in een Churrasceria, moesten de koffers al weer gepakt worden voor de reis van Lissabon naar New York via Amsterdam Schiphol.

Post Picture

Een lange reis, maar alles verliep voorspoedig, waardoor we 's avonds konden inchecken bij het hotel naast de IKEA in New Haven CT. De volgende dag hebben we letterlijk onze (grote) wagen volgeladen met bedden, stoelen, tafels, serviezen handdoeken en alles wat je maar nodig kan hebben om 10 dagen in een leeg huis te kunnen leven. Daarna zijn we "naar huis" gereden. Helaas konden we de eerste nacht daar niet slapen, omdat we de hoofdschakelaar van de electriciteit niet konden vinden. Toen we die de volgende dag gevonden hadden, konden we gaan schoonmaken, een beetje inrichten en bekijken wat er allemaal moest gebeuren. We hebben wat mensen op bezoek gehad om te kijken naar de lekkage in ons dak, alle reparaties en verbeteringen die verder moesten plaatsvinden en de verwarming. Offertes kwamen mondjesmaat binnen en de prijzen vielen ons niet mee. Verder hebben we zelf flink wat snoeiwerk gedaan, waardoor er al wat meer ruimte om het huis ontstond. Er moet veel gedaan worden en we hebben besloten dat we met de kerst maar wat langer moeten terug komen: wachten op de green card duurt veel te lang en wij willen graag wat werkzaamheden op gang brengen.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Ondanks de kale ruimten en al het werk dat gedaan moet worden, voelen we ons wel erg thuis in dit huis. De aardige buren en andere mensen, die we inmiddels hebben leren kennen, werken daar wel aan mee. En het hert, dat de tweede ochtend rustig in onze tuin stond te grazen, en alle squirrels, chipmunks en prachtige vogeltjes, maken het wel helemaal af. Jammer genoeg moesten we 9 oktober al weer terug naar Nederland. We hadden graag gewoon willen blijven!

Redactie "Ik vertrek" vindt ons verhaal leuk

Monday 17 September 2012

Na onze update in september is ons verhaal in de redactie van "Ik vertrek" besproken en blijkbaar vindt de redactie ons verhaal leuk. Qua planning is het wat lastig, omdat wij natuurlijk nog helemaal niet kunnen aangeven wanneer we echt gaan verhuizen. Ze willen dan ook graag contact met ons houden om te kunnen inschatten wanneer wat gaat gebeuren. Dit wordt zo langzamerhand steeds serieuzer!

USCIS Approval is binnen!!!!

Tuesday 18 September 2012

We liepen in de supermarkt in Portugal, toen Frans Buysse ons belde: hij had gehoord dat onze USCIS Approval binnen was. We zijn de belangrijkste en moeilijkste hobbel over en kunnen nu door naar fase 2: de National Visa Center. Hoera!!!!!

Post Picture

Bloemen en materialen bestellen voor Wally Klett-examen

Wednesday 10 October 2012, 23:00

Net terug uit de VS en helemaal zweverig van de jetlag moest Marian zich nog "even" buigen over de bloemen- en materialenlijst voor het Wally Klett-examen, dat ze eind oktober heeft. De lijst moet uiterlijk vandaag bij Jacqueline Boerma ingeleverd worden. In de VS had Marian al wat tekeningetjes gemaakt voor de tafel- en de autodecoratie en nu moest ze dat verwerken in haar bestelling. Het was een heel gepuzzel en in de tussentijd moest ze ook nog even uitproberen of haar ontwerp een beetje haalbaar zou zijn: ze had immers alleen maar een beetje zitten schetsen en had niet het materiaal gehad om ook echt uit te proberen of het te maken was. Het is een latertje geworden!

Van makelaar veranderd

Friday 12 October 2012, 17:00

Omdat we geconstateerd hebben dat Bas van de Makelaarsbalie tijdens onze afwezigheid helemaal niets heeft gedaan, zijn we uit ons slof geschoten, hebben hem een mail gestuurd dat we zeer ontevreden zijn over zijn dienstverlening en hebben hem gemeld dat we niet langer zaken met hem willen doen. In de tussentijd zijn we in het winkelcentrum bij ons om de hoek maar eens op zoek gegaan naar een nieuwe makelaar. Er zaten er altijd een paar, maar de crisis heeft daar wat verandering in gebracht, hebben we ontdekt: er was er nog maar eentje over en dat was de makelaar waar we ooit in 2006 begonnen waren. Deze makelaar had nu echter een andere naam en we zijn dus toch maar even gaan informeren of ze iets voor osn zouden kunnen doen.

Tijdens het gesprekje liet de makelaar vallen dat hij een ander huis bij ons in de straat ook in de verkoop heeft en daar morgen kijkers voor heeft. Dat biedt hoop. We hebben aangegeven dat we volgende week graag een verkennend gesprek willen inplannen.

Moeten we de kijkers van een ander huis in de straat niet gewoon meteen lokken?

Friday 12 October 2012, 21:00

Terwijl we nog terugliepen van de makelaar naar huis, viel het kwartje ineens: morgen zijn er kijkers bij een huis dat qua bouw en inrichting veel lijkt op het onze, maar kleiner is, maar ietsje minder kost en eigenlijk net iets minder mooi ligt. Moeten we niet snel actie ondernemen om die kijkers ook naar ons huis te lokken?

Als een gek zijn we ons huis gaan stylen, zodat we foto's konden maken. Zelf hadden we die namelijk nog niet genomen en de makelaar van Makelaarsbalie had de door hem gemaakte foto's nog niet toegestuurd. We hebben ook snel een verkooptekstje in elkaar geknutseld. Toen hebben we contact opgenomen met de makelaar en hem uitgelegd dat we onze woning graag ook wilden laten bezichtigen door de kijkers van het huis even verderop.

Gelukkig gaf hij aan dat hij het zou voorleggen aan de kijkers. We horen dus morgen of ze komen kijken. Wat een activiteit zo vlak na de vakantie!

Kijkers in Amersfoort (1)

Saturday 13 October 2012

Kijkers in de regenRond 1 uur vanmiddag kwamen de kijkers dan inderdaad. We hebben ze binnengelaten (door onze snelle actie had de makelaar onze sleutels nog niet eens) en zijn daarna snel met Olletje naar de auto gelopen. We wilden die even verplaatsen zodat we onze voordeur konden zien, maar helaas deed de accu het niet en waren we gedwongen om met open (electrische) ramen in de stromende regen op ons plekje te blijven staan. We hoorden niets meer van de makelaar en na iets meer dan drie kwartier zijn we dan ook maar even gaan kijken of de kijkers al weg waren en inderdaad, we konden ons huis gewoon weer in. Benieuwd of deze dames interesse hebben in ons huis!

Kijkers hebben geen bod gedaan

Monday 15 October 2012

Helaas heeft onze supersnelle actie van vrijdag geen resultaat gehad: de dames vonden het huis te groot en hebben daarom geen bod gedaan. Ze vonden het huis verderop in de straat beter passen. We gaan nu dus het gewone traject van opdrachtverstrekking aan de makelaar in. Woensdag komen ze naar ons huis kijken en de verkoopstrategie afspreken.

Ontwerp tafeldecoratie toch aangepast

Tuesday 16 October 2012

Marian had de afgelopen dagen een beetje lopen stoeien met haar tafeldecoratie maar kreeg haar ontwerp toch niet echt lekker voor elkaar. Toen ze in de Xenos aan het snuffelen was voor inspiratie, liep ze ineens tegen prachtige hoge kandelaars op en besloot ze ter plekke haar ontwerp aan te passen. Het is nog niet duidelijk hoe het precies moet gaan worden, maar het wordt wel hysterisch romantisch als het aan Marian ligt.

Verkoopstrategie huis afgesproken: vanaf-prijs

Wednesday 17 October 2012

Wie biedt!?Vanmiddag waren er 3 makelaars in ons huis. Ze waren enthousiast over hoe alles eruit zag en kwamen tot een vraagprijs die maar iets lager lag dan wat wij zelf in gedachten hadden. Maar toen we uitlegden dat we het huis toch wel graag snel wilden verkopen omdat we naar de VS gaan verhuizen, stelden ze meteen voor om de strategie aan te passen. Zij hadden goede ervaringen met vanaf-prijzen: omdat je meteen aangeeft wat je allerlaagste acceptabele verkoopprijs is, trek je mensen sneller. Zij hadden op die manier al meerdere huizen snel verkocht. We hebben besloten dit maar te proberen, we moeten tenslotte iets opvallends doen!

Naar Geschillencommissie voor de Arnhemse makelaar

Friday 19 October 2012, 12:00

Er is al weer veel gebeurd in de tussentijd en dus zou je bijna vergeten dat we nog een akkefietje hadden lopen met de makelaar uit Arnhem. Vandaag zijn de laatste stuiptrekkingen daarvan: we zijn uitgenodigd om bij de Geschillencommissie ons verhaal te komen doen. Vol goede moed zijn we naar Den Haag gereden en daar hebben we de Geschillencommissie zo goed mogelijk uitgelegd wat ons dwars zat. Joost, de makelaar, mocht zijn verhaal ook houden en deed dit op een zeer uitgebreide manier hoewel toch echt van te voren duidelijk was aangegeven dat je je antwoorden zo beknopt mogelijk moest houden. We bespeurden enige irritatie bij de leden van de Commissie. Toch hadden we niet het gevoel dat we zouden gaan winnen: Joost had naar beste eer en geweten zijn uiterste best gedaan bij de verkoop van het huis en meer mocht je toch niet verwachten... Uitspraak over een paar weken.

Op de markt in den Haag geshopt

Friday 19 October 2012, 18:00

Voor haar Wally Klett-examen moest Marian nog op zoek naar decoratiestof en een tafelkleed voor de romantische tafeldecoratie, die ze inmiddels heeft ontworpen. In Den Haag is een hele grote markt en dus zijn we daar naar toe gegaan. Helaas viel het een beetje tegen: de decoratiestof was snel gevonden, maar een tafelkleed bleek onvindbaar. We hebben daarna nog een lading oefenbloemen gezocht en na een hapje eten, zijn we snel teruggereden naar huis. Er moet nog heel wat geoefend worden voor Wally Klett!

Autodecoratie oefenen

Sunday 21 October 2012

Voor het Wally Klett-examen moet Marian een autodecoratie maken en ze moet aanstaande zondag, als de Wally Klett-cursus weer begint, een ontwerp voorleggen aan Frau Klett. Marian heeft vandaag dan ook de Peugeot voor het huis gezet en tussen de spelende kinderen een autodecoratie gemaakt. Ze was zelf nogal tevreden en heeft dan ook vrolijk foto's gemaakt om aan Frau Klett te laten zien volgende week.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

De Makelaarsbalie zit ons dwars

Friday 26 October 2012

Net op het moment dat onze nieuwe makelaar ons huis voor de nieuwe prijs op Funda heeft gezet, wordt de Makelaarsbalie ineens ook weer actief en plaatst hem met de hogere vraagprijs ook weer op Funda. Verwarring en irritatie alom. We hebben de Makelaarsbalie meteen gesommeerd het huis weer van Funda af te halen, maar kunnen niet voorkomen dat het huis het hele weekend voor de verkeerde prijs bij de verkeerde makelaar vermeld staat. Makelaars!

Inbreng Ron bij ontwerp tafeldecoratie

Friday 26 October 2012

Post PictureMarian heeft vandaag een lading bloemen op de Arnhemse markt gekocht bij BloemenJopie en heeft vanmiddag voor de eerste keer haar tafeldecoratie voor het Wally Klett-examen gemaakt. Het resultaat was aardig, maar het was lastig om de vormen van aluminiumdraad (kenmerkend voor het werk van Wally Klett) op een goede manier te verwerken. Toen alles 's avonds op de eettafel stond om er steeds even mee te kunnen prutsen, kwam Ron met een heel goede suggestie. De definitieve vorm van de tafeldecoratie was hiermee een feit. De boel kon op de foto om aan Wally Klett te laten zien. Ruim op tijd toch, als je over twee dagen al aan de cursus begint en over vier dagen je examen al is?

Uitslag Geschillencommissie is binnen

Saturday 27 October 2012

Vandaag hebben we de uitslag van de Geschillencommissie over de makelaar in Arnhem ontvangen: we zijn in het ongelijk gesteld. We hadden het al wel verwacht. De motivering was inderdaad dat de makelaar zijn best had gedaan en dat is blijkbaar voldoende, ook al had hij er bijna voor gezorgd dat het huis niet verkocht was. Ons vertrouwen in de rechtsstaat en overeenkomsten neemt fors af....

Ons vertrouwen in de rechtsstaat en overeenkomsten neemt fors af

Wally Klett-huiswerk

Saturday 27 October 2012, 18:00

De hele week is Marian al bezig om huiswerk te maken voor de Wally Klett-cursus: haar long heart-bruidsboeket heeft ze twee keer geoefend en het ging eigenlijk best aardig (ze heeft de slag blijkbaar te pakken) en er zijn allerlei ontwerpjes gemaakt voor de body adornements en Marian heeft haar examenontwerpen meerdere keren op tijd geoefend. Vandaag heeft ze een bruidsboeket helemaal afgewerkt met bloemen en een paar corsages en halskettingen. Ze heeft haar best gedaan, heeft alles gedaan wat als huiswerk opgegeven was en heeft haar kratjes en andere spulletjes klaar staan om aan Wally te kunnen laten zien morgen. Ze is er klaar voor!

Wally Klett-cursus is begonnen

Sunday 28 October 2012

Om 9:00 uur heeft Marian zich gemeld in Aalsmeer voor de laatste 4 dagen van de Wally Klett Wedding Specialist cursus. Er waren nog maar 4 leerlingen over: alle anderen waren om de een of andere reden afgehaakt. We hebben (te) uitgebreid het gemaakte huiswerk besproken en langzaam maar zeker werden al onze ontwerpen voor autodecoraties afgekeurd. Ook het ontwerp van Marian kwam duidelijk niet door de keuring: dass ist kein Wally Klett-design. Nee, inderdaad, Marian had geprobeerd wat eigen inbreng in het design te brengen... Vanwege de vorm van het bruidsboeket, moest ze nu echter een kant-en-klaar hartontwerp van Wally gaan maken. Niks eigen inbreng, gewoon doen. Maar...de klant is koning, dus Marian gaat het dus ook gewoon doen!

De stemming in de groep daalde razendsnel tot een absoluut dieptepunt en er vloeiden deze dag heel wat tranen. Wally is best een lieve vrouw en ze is een absolute ster als het gaat om haar ontwerpen, maar lesgeven is niet haar ding: je leert op een dag niet veel en ze weet je op allerlei manieren flink te demotiveren. Dat kan nog wat worden deze dagen!

Marian heeft het vandaag volgehouden tot een uur of 8. Ze heeft onder het toeziend oog van Wally het bruidsboeket geoefend en eigenlijk ging het zo slecht dat haar zelfvertrouwen achteruitging. Stik! Dat was niet de bedoeling!

Gelukkig was Wally lyrisch over een van de body adornements (ketting) en vond ze de tafeldecoratie ook acceptabel. Dat is dan tenminste nog iets...

We krijgen kijkers!

Monday 29 October 2012

Ondanks alle verwarring van vrijdag hebben we toch aanmeldingen van twee kijkers gekregen. Gelukkig is onze herintroductie op Funda dus niet helemaal de mist ingegaan. Donderdag en vrijdag (dus na het examen van Marian) gaat onze woning bekeken worden.

Tweede dag Wally Klett nauwelijks overleefd

Monday 29 October 2012

Vandaag was qua sfeer een herhaling van gisteren: er werd heel wat gemopperd en gehuild. Vandaag hebben we nog een nieuw bruidsboeket geoefend (bridal band). Dat was best vreemd, omdat we allemaal nog heel wat te finetunen hebben aan ons examenwerk dat iedere dag lijkt te veranderen. 's Middags zijn we naar de Cultra gegaan, waar de auto's klaar stonden voor onze autodecoratie. We hebben daar 's middag staan oefenen: de dag voor je examen probeer je het dus voor de eerste keer uit, lekker! Hoewel niet al het materiaal er was, heb ik lekker met bloemetjes staan werken. Dat was wel het voordeel van mijn opdracht: ik mag een heel oasis-hart volsteken met bloemen en dat is heerlijk om te doen. Natuurlijk moet het technisch wel goed gebeuren: de bloemen moeten up-and-down up-and-down, dus "with recession". Het resultaat was best acceptabel. Marian maakt zich over dit ontwerp niet echt druk. Haalbaar binnen de tijd en haalbaar qua techniek.

Andere cursisten maken zich veel ongeruster: het door Frau Klett toegewezen ontwerp ligt ze niet en krijgen ze dus ook niet uit hun handen. Veel stress dus en discussies met Wally, die daar niet vrolijker van wordt!

Eerste examendag Wally Klett met onaangename verrassingen

Tuesday 30 October 2012

Hoewel Marian keurig op tijd bij het Boerma insituut was, liep het verder allemaal zo chaotisch dat het examen op de IFTF in Vijfhuizen 2 uur te laat begon. Het verzamelen van de bloemen en materialen duurde lang, omdat lang niet al het bestelde te vinden was. Heel vervelend als je 120 roze Avalanche-rozen besteld hebt, die de kern van al je ontwerpen vormen en deze zijn niet geleverd! Grote stress en dan is je examen nog niet eens begonnen! En daarna duurde het door files eindeloos om bij de IFTF te komen. Nee, geen lekker begin van de dag.

Op de IFTF bleek dat er geen rustige afgescheiden ruimte was, zoals beloofd, maar dat er midden in het looppad naar de koffiehoek en wc gewerkt moest worden, bij een piepklein tafeltje. en daar moest dan een long heart bruisboeket gemaakt worden van 1,60 meter lang! Maar ja, je moet examen doen, dus je legt je er maar bij neer.

Het hart ging weer niet lekker bij Marian. Het draad was stug en ging helemaal in elkaar zitten; het was bijna onmogelijk om de goede lengte van het boeket te maken. Gelukkig zag Wally Klett ook dat het draad te stug was en hielp ze nog een beetje door wat zachter draad te geven. De body adornement ging wel lekker: de halsketting waar Wally zo enthousiast over was, lukte goed en lag dus mooi klaar. Morgen was alleen nog de corsage ingepland en dan zou er lekker nog wat tijd over blijven voor de tafeldecoratie. En die tijd zou Marian hard nodig hebben!

Maar helaas, tijdens de voorbereidingen van de tafeldecoratie kwam Wally kijken en werd duidelijk dat Marian de halsketting vandaag niet helemaal had mogen afmaken: dit was preparation-day en dan mogen dingen niet afgemaakt worden. Omdat op exam-day twee body adornements afgemaakt moeten worden, moet Marian er dus nog eentje extra maken. Als Marian de corsage vandaag voorbereid had en daar morgen bloemetjes opgeplakt had en de ketting morgen had gemaakt, was het wel goed geweest. Marian brak... Alle stress van de afgelopen dagen kwam er uit, huilend is ze even een stukje gaan lopen om te bedaren. Maar het kon natuurlijk niet te lang duren, want het examen was nog steeds in volle gang.

De autodecoratie moest op de Cultra in Aalsmeer gemaakt worden. Weer een langdurige verplaatsing per auto, omdat er al weer aardig wat files stonden. Marian had het in de Cultra nogal gemakkelijk: ze moest alleen het oasis hart vastmaken en verder had ze geen preparation. Helaas kwam Wally toen op het idee dat het heel leuk zou zijn als Marian op het examen niet alleen een groot hart op de voorkant zou maken, maar ook nog een hartje op de achterkant. Dat stond mooi bij het oefenhart, dat ook nog op de achterkant van de auto moest worden gelegd. Tja, nu zou het qua tijd dus wel weer krapjes worden. Hmmmm.

Bekaf is Marian 's avonds naar huis gegaan. Thuis nog even stressen: wat moest ze in vredesnaam nog als derde body adornement maken? Het antwoord kwam gelukkig 's avonds laat: een armband, passend bij de zeer gewaardeerde halsketting. Dat moet toch een succes worden...

Laatste examendag Wally Klett

Wednesday 31 October 2012

Op het laatste moment was er gelukkig een programmawijziging vandaag: de files zouden vermeden worden, door eerst op de Cultra de autodecoraties te maken en daarna op het Boerma-instituut alle andere examenonderdelen te doen. Wel moesten alle spullen opgehaald worden van de IFTF, waar alles de vorige dag net naar toe gebracht was. Maar dat was het probleem van anderen.

Post Picture

De autodecoratie ging wel goed bij Marian. Het kleine hartje zorgde inderdaad voor tijdnood, maar dankzij een paar grote rozen, die die ochtend alsnog geregeld waren, lukte het toch om binnen de tijd klaar te zijn.

Ook het bruidsboekt ging aardig, maar ook hier was de tijd erg krap. Gelukkig snapte Wally dat je zo'n enorm boeket niet binnen de normale tijd kan maken en kreeg Marian wat extra tijd.

De extra body adornement kostte wel veel tijd. De anderen waren allemaal al uitgebreid bezig met hun tafeldecoratie, toen Marian nog steeds een armbandje aan het knutselen was. De tafeldecoratie moest dan ook in een vloek en een zucht gedaan worden en is niet helemaal zo mooi geworden als Marian wilde. Gelukkig was Frau Klett op dat moment niet aanwezig en werd door de mannen die de logistiek deden vrij laconiek omgegaan met de tijdsdruk. Toen alles min of meer klaar was, kwam de grote uitdaging van het vervoeren van de werkstukken. Het hoge werkstuk van Marian vergde heel wat stutten en verankeren, maar het is uiteindelijk heel overgekomen.

Op de IFTF moest alles netjes neergezet worden en moest de tafel gedekt worden. Dat duurde ook nog vrij lang, maar het was wel gezellig, want oud-klasgenoten van de vakopleiding van Marian waren ook op de beurs en kwamen gezellig praten en waren erg enthousiast over het resultaat .

Post Picture

Rond 19:00 uur was alles dan toch af. De kandidaten mochten naar een restaurant in Aalsmeer gaan, terwijl Wally en Jacqueline het examenwerk zouden gaan beoordelen. Marian was zo blij dat het voorbij was dat het haar niet eens meer kon schelen of ze het gehaald had; bovendien hadden de positieve reacties van meerdere mensen haar gesterkt. Toch was het wel heel fijn dat een paar uur later Wally Klett kwam vertellen dat iedereen geslaagd was. En Marian had de hoogste punten voor de body adornements gehaald.

Er zijn snel even foto's gemaakt van de diploma's; vrijdag volgt de formele uitreiking inclusief cijferlijsten.

Het waren heftige dagen!

Formulieren voor de NVC-fase zijn binnen

Thursday 1 November 2012

We ontvingen van Frans Buysse de formulieren van de Visa Law Group, die we moeten invullen voor de fase bij het National Visa Center: we moeten digitaal een formulier invullen, waarmee gegevens in het officiële DS-230 formulier ingevuld kunnen worden en we moeten het I-134-formulier invullen, omdat Ron Marian als meereizend familielid gaat sponsoren in de VS. Redelijk overzichtelijk allemaal. We moeten in deze fase dan eindelijk de birth certificates en marriage certificate inleveren, we moeten pasfoto's laten maken volgens VS-normen, de politieverklaringen verzamelen en voor Ron een verklaring van militaire dienst opvragen. Redelijk overzichtelijk allemaal. We kunnen weer aan de slag.

NVC

Wel schrokken we van de doorlooptijd die de Visa Law Group aangaf: als dat klopt kan het hele traject vanaf nu nog wel zo'n 9 maanden duren! Dat is wel iets heel anders dan wat Frans ons had laten weten: als je de fase met de USCIS doorbent, heb je de grootste tijdvreter gehad en loopt het daarna in een paar maanden door. Deze planning is zorgwekkend! We hebben Frans maar even gevraagd of het echt zo lang moet gaan duren.

Kijkers in Amersfoort (2)

Thursday 1 November 2012

We hebben vandaag ons huis in no time weer mooi gestyled en netjes gemaakt, zodat het er goed uitzag voor de kijkers van 16:00 uur. Ron had Oliver meegenomen in de auto en had de auto deze keer zo neergezet dat hij in de gaten kon houden hoelang de kijkers in de woning waren. Ron heeft telefonisch live-verslag gedaan aan Marian, die op haar werk zat. De makelaar was aan de late kant, maar gelukkig liepen ze niet weg na een paar minuten. Uiteindelijk zijn de kijkers ruim een half uur in de woning geweest. Dat lijkt aan te geven dat ze het niet meteen hebben afgeschreven... Spannend!

Kijkers in Amersfoort (3)

Friday 2 November 2012, 11:00

En ook vandaag hebben we weer kijkers. Deze keer 's ochtends. Dus weer is alles tiptop in orde gebracht en weer heeft Ron met Olletje in de auto gezeten en telefonisch verslag gedaan aan Marian. Ook deze kijkers zijn lang in de woning gebleven. Veelbelovend. Hopelijk krijgen we eens een keer een bod!

Geen diploma van Wally Klett

Friday 2 November 2012, 16:00

Vanmiddag zijn Ron en Marian samen naar de IFTF gegaan om alle spullen van het Wally Klett-examen weer op te halen en om het diploma met cijferlijst op te halen. Maar helaas... Jacqueline Boerma was vergeten dat ze die 4 diplomaatjes moest uitreiken en de uitreiking ging dus niet door. Diploma en cijferlijst zullen nog opgestuurd worden. Jammer, Marian had wel graag willen weten wat ze voor cijfers had gehaald, maar het allerbelangrijkste is toch dat ze een Wally Klett Wedding Specialist is!

Huis in Amersfoort verkocht!

Friday 2 November 2012, 17:00

De kijkers die we gisteren hadden, hebben een bod gedaan! Het was onze vanaf-vraagprijs en dat bod gaan we dus waarschijnlijk wel accepteren. We wachten even af of de kijkers van vandaag ook nog iets willen en er dan misschien tegen op gaan bieden. Dat horen we maandag van de makelaar. We zijn wel erg opgelucht! Als dit allemaal doorgaat hebben we een lekker bedrag aan overwaarde beschikbaar, waar we leuke verbouwingen in de VS mee kunnen betalen. We moeten alleen nog wel even praten over de datum van overdracht: de kopers willen dat graag half december, maar wij vragen ons af of ze de financiering wel zo snel rond kunnen krijgen. Maar verder: Hoera Hoera Hoera!

VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd

Wednesday 7 November 2012

Bij de gemeente Amersfoort hebben we vanmiddag onze VOG's aangevraagd. Er werd wel even moeilijk gekeken toen we alleen een brief hadden van de Visa Law Group om aan te tonen dat we de VOG nodig hadden, en een Engelse versie wordt zeker niet afgegeven, maar onze aanvragen zijn ingenomen, de leges zijn betaald en als het meezit hebben we over 2 tot 4 weken onze VOG. Weer een dingetje van ons to do-lijstje gedaan.

Koopovereenkomst getekend; overdracht 1 februari

Wednesday 7 November 2012, 17:00

Vandaag hebben we de koopovereenkomst voor het huis in Amersfoort getekend. De datum van overdracht wordt 1 februari 2013. Het voorbehoud financiering loopt 10 december af. We kunnen bijna niet geloven dat we het huis echt verkocht hebben!

Invullen van formulieren minder gemakkelijk dan verwacht

Sunday 11 November 2012

We dachten dat de formulieren niet zo gecompliceerd waren, maar toen we begonnen met invullen bleek het om twee redenen toch lastiger dan we verwacht hadden. Er wordt tot in detail gevraagd welke opleidingen we hebben gedaan (wanneer, waar inclusief adres en postcode van het opleidingsinstituut) en waar we gewoond hebben vanaf ons zestiende (idem inclusief postcode) om maar eens een paar dingen te noemen. Het vraagt dus nog heel wat denkwerk om daar precies achter te komen. Maar bovendien is het programmaatje van de Visa Law Group niet erg stabiel: er gebeuren allerlei dingen die je niet verwacht en als Marian de gegevens van haar ouders invult, blijken zij in het te printen document ineens mee te gaan naar de VS, gesponsord door Ron. We hebben hier maar niet te lang op gepuzzeld: we sturen het op naar de Visa Law Group en zij vullen het dan maar in in de formele documenten. Het is hun probleem dat hun software niet werkt...

... 4 5 6 7 8 9 10 This is page 7 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2023