The Orange Gild Blogs

 
   

Migrating to the USA

Saturday 25 June 2011 - Thursday 22 September 2011, 23:00

1 2 3 4 5 6 ... This is page 2 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Even bloemschikken

Saturday 25 June 2011

Vandaag heeft voor Lorelai vooral in het teken gestaan van bloemschikken: de huiswerkopdracht voor aanstaande woensdag is een vrij stuk. Lorelai had een houten ornament gekocht en is daarop gaan experimenteren. Uiteindelijk is er na veel geknutsel en gedenk een modern werkstuk uitgekomen. Het was een leuke uitdaging om iets te verzinnen buiten de gebruikelijke traditionele technieken en dan vooral uit te werken hoe het in elkaar gezet moest worden!

Lorelai heeft een sierlijk vrij werkstuk gemaakt... ...met aparte bloemen ...en een prachtige constructie!

Ons nieuwe huis gevonden?

Tuesday 28 June 2011

Lorelai was gisteren aan het snuffelen op de website van BedandBreakfast.com en kwam daar een nieuwe listing tegen in Massachusetts (door Max overigens omgedoopt tot Maxachusetts).

Daar heeft Luke we wel een grote grasmaaier nodig. En Lorelai een poolboy.

Dit lijkt ons droompand te zijn: een historisch pand op een ruim stuk grond, waar nu al een inn met 10 guest rooms inzit, met een eigen ruimte voor de innkeepers en een barn met water- en lichtaansluitingen en een zwembad, gelegen in een piepkleine community in de Berkshires met een paar winkeltjes en restaurants in de buurt, om de hoek bij 2 country clubs en ook op maar 15 minuten rijden gelegen van 2 skigebiedjes! Vandaag hebben we ons nog wat meer verdiept in het pand en de omgeving en we worden alleen maar verliefder. In augustus maar eens kijken of dit wat is: in het echt kan een pandje toch wel erg tegenvallen, dus we blijven voorzichtig. Maar als het wel wat is wordt het reuze spannend, want we kunnen pas iets ondernemen als we de green card hebben en dat is pas over ruim een jaar. Dus waarom staat dit nu al te koop?!

Dit lijkt ons droompand te zijn: een historisch pand op een ruim stuk grond en een barn en een zwembad...

Nog meer formulieren!

Thursday 30 June 2011

We hebben van Frans Buysse antwoord gekregen op onze vragen doordat hij de mail van Stephen, de Amerikaanse lawyer, aan ons heeft doorgestuurd. Nu is het ons nog niet helemaal duidelijk, want wij interpreteren de antwoorden van Stephen net even anders dan Frans. Dat is wel even vervelend. Verder hebben we vandaag begrepen dat we nu eerst een paar andere formulieren moeten invullen, omdat het Baltimore Ports project de informatie net weer anders aangeleverd wil krijgen. Als we die paar documenten opsturen, kan er een eerste check plaatsvinden of wij een goede kandidaat zijn voor de EB5-aanvraag bij dit project. Kortom: nog meer documentjes invullen en verzamelen!

Overdrachtsbelasting Nederland omlaag

Thursday 30 June 2011

Post PictureGoed nieuws voor ons: de overdrachtsbelasting bij de verkoop van bestaande woningen wordt tijdelijk verlaagd door ons kabinet om de verkoop van woningen te stimuleren. Dit is positief voor ons want wij willen dit jaar toch wel eens het oude huis van Luke, maar ook ons huidige huis verkopen. Hopelijk levert dit wat op. We zullen ons binnenkort maar eens gaan oriënteren op doe-het-zelf-makelaars, want met de reguliere makelaars hebben wij niet echt positieve ervaringen de laatste jaren.

Scannen en printen

Sunday 3 July 2011

Het hele weekend zijn we bezig geweest met het scannen en printen van de verzamelde documenten en het invullen van de nieuwe documenten. Ze zitten inmiddels allemaal keurig in mappen. Maar we kwamen er achter dat we het pakketje nog niet compleet kunnen versturen, omdat in één van de te ondertekenen formulieren verwezen wordt naar achtergronddocumenten van het Baltimore-project, die wij niet hebben: we tekenen niets als we die niet gezien hebben! Amerikanen zijn meesters in het wegwerken van allerlei risico's, dus voordat je het weet heb je iets ondertekend dat ongunstig is voor jou. We blijven wel opletten natuurlijk!

Hoe emigreren we onze poezebeesten?

Monday 4 July 2011

Vandaag hebben we een mailtje gestuurd naar Frans Buysse met de opmerking dat we nog documenten missen, maar ook met de vraag om ons direct in contact te brengen met Stephen de Amerikaanse lawyer in verband met het verschil in interpretatie van zijn antwoorden.

Maar veel belangrijker is vandaag de vraag hoe we Max en Oliver gaan verhuizen als het zover is. Deze heertjes zijn 16 en 11 en Max is weliswaar erg levendig, maar wel hart- en nierpatiëntje en Oliver kan zich zo druk maken dat hij gaat hyperventileren. Hoe verhuis je over anderhalf jaar deze 2 mannetjes zonder al te veel stress?

Max op zijn verjaardag Max en Oliver smikkelen op de verjaardag van Max Max en Oliver in de tuin (mag niet!) Oliver in zijn doosje

Het is gebruikelijk om huisdieren per vliegtuig te vervoeren, maar ze mogen dan niet bij ons in de cabine zitten en moeten in een aparte bagageruimte zitten. Dat trekt ons niet helemaal aan gelet op hart- en hyperventilatieklachten en daarom hebben we vandaag verkend of het mogelijk is per boot naar Amerika te gaan. Na wat heen en weer mailen en bellen met wat organisaties blijkt dat vrachtschepen geen huisdieren meenemen. Maar we werden wel verwezen naar cruiseschepen die eventueel wel dieren meenemen. Op de Queen Mary II blijkt een kennel aanwezig te zijn dus wie weet gaan de heertjes buitengewoon chic emigreren...

De Queen Mary II vaart tussen Europa en de Verenigde Staten
Na wat heen en weer mailen en bellen met wat organisaties blijkt dat vrachtschepen geen huisdieren meenemen...

Telefonisch overleg met Buysse

Thursday 7 July 2011

Vandaag hebben we de ontbrekende documenten over de haven van Baltimore gekregen: een flinke stapel papier met veel juridische taal. Hier zullen we even een rustig moment voor moeten nemen om de boel secuur door te nemen.

Frans heeft ons bovendien gevraagd om een telefonisch overleg naar aanleiding van onze mail van maandag. Het bleek dat Stephen iets te kort door de bocht was geweest bij de beantwoording van de vragen en we toch de interpretatie van Frans moeten aanhouden. Dus: geld op basis van een lening van de BV naar onze privérekening overbrengen en van daaruit het project betalen. Helaas, de andere route leek ons een stuk aantrekkelijker. Nu moeten we goed uitwerken hoe de leenovereenkomst eruit komt te zien, zodat we niet onnodig veel rente gaan betalen aan onszelf!

Kleurenschema en werkbezoek naar Urk

Saturday 9 July 2011

het nieuwe kleurenschema hangt aan de kastLuke heeft de afgelopen dagen de puntjes op de i gezet en het kleurenschema op basis van Starry Night is klaar... Het kan nu toegepast worden op de website en alle dingetjes die we voor de Orange Gild doen. De nieuwe versie isHet monumentinmiddels al weer op de kast gehangen bij de visie en de missie, zodat we ons plaatje compleet houden.

Vandaag stond verder in het teken van een werkbezoek aan Urk samen met de moeder van Lorelai. Omdat we ons hebben voorgenomen om pittoreske of op een andere manier typische Nederlandse plaatsen te bezoeken, stond Urk op ons verlanglijstje. Typische geveltjesLorelai kende Urk al omdat ze jaren in Flevoand heeft gewoond en voor haar werk wel eens op Urk moest zijn, maar Luke kende deze beroemde vissersplaats nog niet. Omdat de moeder van Lorelai in Lelystad woont, hebben we daar eerst een lekker broodje gegeten voor de lunch en zijn we daarna met ons drietjes naar Urk gegaan. De havenAan het begin van de middag had het nog flink geregend, maar gelukkig knapte het weer goed op en begon de zon te schijnen. We zijn langs de haven naar de vuurtoren gelopen en zijn in de vuurtoren naar de bovenste ring geklommen: het uitzicht over Urk en het IJsselmeer is daar erg mooi, maar door de harde wind bewoog de vuurtoren wel een beetje, De mooie vuurtorenwat niet door iedereen op prijs gesteld werd. We hebben onze route vervolgd langs de dijk en kwamen bij het momument terecht voor de vissers die op zee gebleven zijn. Fascinerend dat vroeger 8-jarige jochies mee gingen aan boord. Mooi dat het monument nog steeds wordt geactualiseerd: ook als er nu nog een Urker visser omkomt op zee, wordt zijn naam vermeld.

De bruine vlootVia de straatjes en steegjes (ginkies) van Urk zijn we weer teruggelopen naar de kade en daar hebben we in het zonnetje een terrasje gepakt. Lekker even ontspannen. We merken dat we best moe zijn van altijd maar bezig zijn met de emigratie en zo'n middagje even wat anders is dan ook erg lekker.

Vanavond hebben we in Lelystad gegeten bij de Italiaan en moe maar zeker voldaan zijn we weer naar Lelystad teruggereden. Urk kan van ons to do-lijstje af!

Website wordt steeds beter

Monday 11 July 2011

Luke blijft toveren met de website. Er worden allerlei kleine grapjes toegevoegd en natuurlijk ook hele nuttige dingen ontwikkeld die we willen gaan gebruiken voor de website als we voluit draaien. Er gebeurt veel op dat vlak wat niet heel erg zichtbaar is, maar wel zorgt dat we een zo goed mogelijk fundament onder ons bedrijf leggen: de website wordt immers een belangrijke manier om te communiceren en klanten binnen te halen. Deze moet dan ook vlekkeloos in elkaar zitten. Luke doet zijn uiterste best om dit voor elkaar te krijgen!

Minder dollars voor onze euro's?

Tuesday 12 July 2011

Slecht nieuws in de krant...Vanochtend geen goed nieuws in de krant: doordat er meerdere landen binnen de EU zijn, die het niet zo nauw hebben genomen met de begrotings-discipline, wankelt de euro. Hierdoor daalt de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar en dat is niet zo mooi, want wij hebben binnenkort heel wat eurootjes om te wisselen naar dollars. Laten we hopen dat Europa er uit komt en het vertrouwen in de euro weer toeneemt!

Hierdoor daalt de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar en dat is niet zo mooi...

(Voorlopig) laatste formulieren binnen

Thursday 14 July 2011

Vandaag hebben we van Frans Buysse een paar voorbeeldbrieven gekregen die we aan de boekhouder en de bank moeten voorleggen voor ondertekening. Frans gaat nu op vakantie en dus hebben we tot begin augustus de tijd om onze documenten verder in orde te maken en krabbels te zetten onder de EB5-agreement met Baltimore. Hoewel het lijkt of we zeeën van tijd hebben, valt dat in de praktijk meestal tegen, dus moeten we toch maar weer tijd inplannen voor het lezen van al die spullen en het uitzetten van de brieven. Het weer houdt ons niet tegen: het is niet echt zomers vandaag: er waait een stevige wind en de regen valt met bakken uit de hemel en het blijft waarschijnlijk nog wel een paar dagen zo. Prima weersomstandigheden voor leeswerk!

Orange Gild ook op Facebook

Thursday 14 July 2011

Vandaag ook nog geprobeerd the Orange Gild verder te brengen in de wereld van de sociale media: Lorelai heeft een poging gedaan om een pagina op Facebook aan te maken. Ze heeft echter duidelijk geen klik met Facebook, want het ging niet heel erg gemakkelijk en Luke moest er 's avonds aan te pas komen om te kijken wat ze nou precies had gedaan. We vragen ons af of Facebook voor ons een toegevoegde waarde heeft; vooralsnog richten we ons voornamelijk op onze website.

Globale route voor de reis in augustus klaar

Saturday 16 July 2011

Nog 4 weken en dan gaan we weer naar de VS. Hoog tijd om maar eens een globale route op te stellen, zodat we een beetje weten hoe lang we op de verschillende plaatsen kunnen blijven om de sfeer te proeven en toch voldoende tijd overhouden voor de meer toeristische onderdelen van onze reis. Daarbij denken we met name aan Philadelphia en Washington DC, waar we ons niet willen vestigen (peperduur en grootstedelijk), maar waar we zeker wel de bezienswaardigheden willen zien.

We vliegen naar Boston...
...en we zullen Philadelphia ook gaan bekijken...

We hebben een mooie route weten uit te zetten en zullen de komende weken gebruiken om voor de verschillende overnachtingsplekken een overzicht van inns for sale te maken. We kunnen dan kijken of we in die Inns kunnen slapen om de "koopwaar" van binnenuit te onderzoeken. ...terwijl Max en Oliver bij Figaro op vakantie zijn.Uiteraard zal ook ons droomhuis in de Berkshires op ons lijstje staan. De eerste overnachting zal echter niet in een te koop staande Inn zijn: we zullen de eerste nacht terugkeren in ons geliefde Manchester-by-the-Sea en nu wel logeren in The Old Corner Inn waar we in januari voor een gesloten deur stonden. We willen graag zien of we Manchester-by-the-Sea in de zomer nog steeds zo charmant vinden en hoe het huis waar we in januari verliefd op zijn geworden, er nu bij ligt, want er is inmiddels $ 211,000 van de vraagprijs af sinds januari!

De "vakantie" van onze Max en Oliver is ook geregeld: we hebben een mooi hok voor ze gereserveerd bij Kattenhotel Figaro in Driel en de inentingen zijn afgelopen vrijdag ook weer geactualiseerd.

De website wordt steeds mooier

Sunday 17 July 2011

De website gaat zeker vooruitEen druilerige middag in Nederland: geen echt zomergevoel, dus een mooie dag om dingen binnenshuis te doen. Luke is vandaag verder gegaan met de ontwikkeling van de website, net zoals de voorgaande dagen, en brengt steeds meer verfijningen aan. De lay-out met de Van Gogh-kleuren (het valt ons op dat Van Gogh het kleurenpalet dat hij voor Starry Night heeft gebruikt, in kleine variaties op veel van zijn schilderijen heeft toegepast) wordt steeds mooier en de foto's in de blogs kunnen nu niet alleen rechts en links in de tekst staan, maar ook op een rijtje. Het lijkt allemaal niet zo moeilijk, maar er gaat toch wel wat gepuzzel aan vooraf, voordat het mooi op de pagina staat!

Lorelai heeft zich dit weekend wat minder bezig gehouden met de Orange Gild en heeft zich gestort op de voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2011. Ze is erg tevreden over het voorlopig ontwerp, maar dat wordt hier uiteraard niet getoond: de concurrentie kijkt misschien mee en dat kunnen we natuurlijk niet hebben!

Druilerig weekje, koude zondag

Sunday 24 July 2011

Inmiddels zijn we een week verder en het weer lijkt steeds slechter te worden: veel regen en vandaag is het niet warmer geworden dan 13 graden Celsius. De verwarming ging spontaan aan en dat op 24 juli! In New England is het nu een stuk aangenamer: een prachtige temperatuur van 25 graden doet meer aan de zomer denken. Hopelijk is het daar over 3 weken nog zo mooi.

Wel zomer in New England (80 fahrenheit = 26 celcius :-)

Deze week is er wederom veel aan de website gewerkt. HTML, CSS, PHP, MySQL en nog meer afkortingen passeren de revue en vandaag is het zelfs gelukt om de posts te redirecten naar de anchor (of zoiets...). Lorelai aan het Googlen over makelaarsLorelai heeft het druk gehad op haar werk, en heeft daardoor maar heel weinig energie over gehad om aan de Orange Gild te werken. Toch heeft ze zich wel kunnen verdiepen in zogenaamde doe-het-zelf-pakketten van makelaars om te onderzoeken of dit misschien een optie is voor de verkoop van het huis van Luke in Amersfoort. Om gebruik te maken van de daling van de overdrachtsbelasting zullen we de verkoop toch maar weer in gang moeten zetten. Het huis waar we nu wonen, doen we nog maar even niet in de verkoop: toen Lorelai van de week door de straat fietste, bleek er al een ander huis net in de verkoop te zijn gezet. Hopelijk wordt het snel verkocht, want we willen liever geen concurrentie van vergelijkbare huizen.

Het laatste kunststukje van Lorelai tot aan de vakantieVerder heeft Lorelai van de week haar laatste lesdag bij Boerma gehad voor de vakantie... best lekker om even een paar weken geen huiswerk te hoeven maken en niet voor dag en dauw op woensdag naar Aalsmeer te rijden. Lorelai heeft druk zitten blokken op de documenten van het Baltimore projectEn omdat er geen huiswerk gemaakt hoefde te worden, kon Lorelai zich eindelijk verdiepen in het dikke pakket documenten voor het EB-5 project Port of Baltimore: pagina na pagina kleine lettertjes met juridische termen met heel veel herhalingen, waar dan toch wel een paar belangrijke aandachtspuntjes in bleken te zitten. We weten weer een beetje beter waar we aan toe zijn met dit project. Geen reden overigens om ervan af te zien. We gaan gewoon door met dit project en hebben ons zelfs voorgenomen om in de vakantie even bij Baltimore langs te gaan om ons een beeld te kunnen vormen van de haven van Baltimore.

Best lekker om even een paar weken geen huiswerk te hoeven maken en niet voor dag en dauw op woensdag naar Aalsmeer te rijden...

Ingeschreven bij het bloemengroothandelscentrum in Ede en nog een optie voor de B&B

Wednesday 27 July 2011

Deze woensdag is de eerste vakantieweek van Boerma en toch is Lorelai weer aan de slag gegaan met bloemetjes: ze is vandaag met een medestudente naar Plantion in Ede gegaan, waar zich een bloemenveiling en groothandelscentrum voor bloemen, planten en bloemisterijartikelen bevindt. Het groothandelscentrum in Ede Er was wel een uitgebreide speurtocht nodig om op de plek van bestemming te komen. Het groothandelscentrum was namelijk Amerikaans aangegeven: je wordt met 1 routebordje een klein beetje op gang geholpen en dan moet je het daarna zelf maar uitvinden. Met een beetje navragen kwam Lorelai toch op de plaats van bestemming aan en gewapend met de inschrijving van de Kamer van Koophandel en btw-nummer heeft ze zich ingeschreven bij 5 groothandels. Als Lorelai veel of bijzondere bloemen nodig heeft of bloemendraad, steekschuim, leuke schalen, potten of vazen of allerlei andere decoratieartikelen, kan ze hier naar toe en tegen groothandelsprijzen inkopen. Vandaag heeft ze zich overigens weten in te houden: een paar cactustakken en een goede draadschaar waren de enige aankopen die vandaag meegingen naar huis. Maar zeker voor het NKB in september zal Lorelai hier haar inkopen gaan doen, want verser dan direct van de veiling kan je het niet krijgen en de keuze in bloemen is hier natuurlijk groter dan bij de bloemist!

Dit is ook weer een uitstekende mogelijkheid

's Avonds kreeg Luke ineens zin om weer eens properties te kijken en daarbij liep hij zomaar tegen deze Inn aan in Pennsylvania. Deze property ligt vlak bij Lancaster midden in het gebied van de Dutch Amish, een omgeving waar toeristisch gezien aardig wat te doen is en waar we al eerder geïnteresseerd ons oog op hadden laten vallen. Deze Inn lijkt toch ook wel erg veelbelovend en we zullen er dan zeker een nachtje gaan slapen in augustus!

Kunstwerken gepubliceerd op www.kunstzinnig.nl

Thursday 28 July 2011

Vandaag heeft Luke weer een grote stap in zijn kunstenaarsloopbaan gezet: hij heeft 6 kunstwerken "ingeleverd" voor de Gouden Gerbera-wedstrijd van kunstzinnig.nl. Bij deze wedstrijd kan je als kunstenaar je werk op de internetsite plaatsen en dan wordt dit door een deskundige jury bekeken.

6x Luke: Enkhuizer Skyline t/m This is not...

Natuurlijk heeft Luke al eerder SAD en This is not the universe... laten beoordelen door een jury, maar het aardige aan deze wedstrijd is dat iedereen op de site je werk kan zien en erop kan reageren. Als het werk van Luke bij de beste 25 hoort, krijgt hij ook nog eens de kans om drie weken te exposeren in het Glazen huis in Amsterdam. Een interessante wedstrijd! Dus heeft Luke vandaag zijn kunstwerken zo gunstig mogelijk gefotografeerd in de "fotostudio" in de achtertuin en mooie titels en teksten bij de verschillende werken geschreven. Lorelai heeft op afstand vanaf haar werk nog wat kleine aanwijzingen gegeven en nu staan de 6 werken te schitteren op de website. Benieuwd of dit reacties gaat opleveren!

Van Gogh museum

Saturday 30 July 2011
Luke bekijkt de 'streken' van Van Gogh

Vandaag zijn we op 'studiereis' geweest: met de trein zijn we naar Amsterdam gegaan om daar de kaartjes voor het Van Gogh museum, die Luke voor zijn verjaardag had gekregen, maar eens te gaan gebruiken. Het vooraf kopen van kaartjes is overigens een aanrader: je voorkomt hiermee dat je in een vrij lange rij moet gaan staan en kunt gewoon meteen naar binnen lopen. Na een warme drank in het uitgebreide museumcafé, zijn we de tentoonstelling gaan bekijken. Het was boeiend om te zien hoe Vincent van Gogh zich heeft ontwikkeld en door wie Van Gogh zich heeft laten inspireren. Van de hele donkere Nederlandse periode ging hij in Frankrijk vrij snel over naar een veel kleurrijker periode.

Met de tram zijn we naar het museum gegaan Slordig zo'n lek bootje bij zo'n prachtig pand De aankopen van vandaag!

De invloeden van de impressionisten, die hij aanvankelijk maar 'slordig' vond schilderen, zijn duidelijk te zien. Interessant was ook dat Van Gogh niet maar één techniek hanteerde: soms schilderde hij heel vlak, soms juist met dikke klodders verf; soms was het heel kleurrijk, soms juist wat pastelleriger; soms was het een Franse/Europese stijl, soms juist vooral Japans. De afwisseling maakt het oeuvre van Van Gogh boeiend! Dit smaakt zeker naar meer en we hebben ons al voorgenomen om binnenkort ook het Kröller-Muller-museum in Otterlo te bezoeken, waar nog meer werk van Van Gogh hangt. Maar ook in Amerika zullen we nog proberen wat werken van Van Gogh te gaan bekijken. Overigens hangen in het Van Gogh museum ook schilderijen van andere impressionisten en ook daarvan willen we zeker meer zien!

Mooie plaatjes van een bewolkt Amsterdam: Winkelstraat... ...fietsen bij de gracht... ...prachtige paal van een bruggetje.... ...mooie pandjes uiteraard, ook voor smartshops... ...en een artistiek plaatje bij een minder geslaagde chinees

Toen we ons rondje door het museum hadden gemaakt en tot onze spijt geconstateerd hadden dat in de museumwinkel niets te koop was met Starry Night erop, zijn we via de PC Hooftstraat naar het centrum van Amsterdam gelopen. Daar hebben we vooral rondgesnuffeld in boekenwinkels en met een redelijke buit (4 bloemenboeken, 2 overzichtsboeken over kunststromingen, 1 boek over lijnvoering, 1 CSS-boek, 1 Facebook-handleidinkje en o ja, we zijn toch ook nog een kledingwinkel in geweest waar we een jas voor Lorelai hebben gekocht) zijn we op een terrasje in de buurt van de Dam gaan zitten. Daar hebben we ons met wat Amsterdammers vermaakt over een meneer (of beter: gozer) die zijn auto maar niet goed geparkeerd kreeg. Na een razendsnel hapje chinees eten zijn we uiteindelijk weer met de trein naar Arnhem teruggegaan. Het was een leuke dag en we hebben zeker zin om nog veel vaker toeristje te spelen in ons eigen (Neder)land, zolang het nog kan!

...soms schilderde hij heel vlak, soms juist met dikke klodders verf; soms was het heel kleurrijk, soms juist wat pastelleriger; soms was het een Franse/Europese stijl...

Hammertime!

Sunday 31 July 2011

Lorelai heeft vandaag vooral besteed aan voorbereidingen voor het Nederlans Kampioenschap Bloemschikken op 30 september: ze heeft 180 spijkertjes in een raamwerk 'gehamerd' om hiermee een weefgetouwtje te maken voor de vlag die een rol gaat spelen in het bloemstuk.

Het was eindelijk zover: hamerdag!

Het resultaat mag er zijn (en de nieuwe jas overigens ook)Het eindresultaat was gelukkig zoals ze zich het voorgesteld had! In de tussentijd heeft Luke nog de hand gelegd aan wat formuliertjes voor de immigratie. Verder hebben we vandaag ontdekt dat realtors in Amerika veel meer B&B's en Inns in de verkoop hebben dan wij op intranet kunnen zien: van onze realtor in Pennsylvania, Bob, kregen we een uitgebreide lijst waar maar 3 properties op stonden die wij al kenden van andere sites. We gaan de komende week dus veel meer realtors benaderen met een beschrijving van wat we zoeken en beperken ons dus maar niet meer tot de B&B/Inns-verkoopsites. Al doende leer je!

Dollar-Euro

Monday 1 August 2011

Vanochtend in de krant gelezen dat in de VS, na een bittere strijd tussen Democraten, Republikeinen en de Tea Party, een akkoord is bereikt over het ophogen van het schuldenplafond en de bezuinigingen die nodig zijn om de financiën van de VS voorlopig een beetje op orde te krijgen. We houden de economie van de VS in de gatenBenieuwd wat dit met de Dollar-Euro-koers gaat doen!

Properties...

Monday 1 August 2011

We zijn weer druk aan het googlen, op zoek naar onze toekomstige woonomgeving en we vinden steeds meer properties waar we wel iets mee kunnen doen. Om te beginnen zagen we weer iets staan in de buurt van onze favoriete plek in de Sussex county in Massachusetts. Het is een inn in een aardig dorpje vlak bij Manchester en we gaan daar over een paar weken maar eens even kijken.

De inn vlak bij de zee

Als je daar dan met Bing (die heeft een handige Birds Eye view) naar kijkt en je ziet dat je dicht bij het huis bent waar we ons eerste bezoek verliefd op zijn geworden, dan ga je natuurlijk toch weer even kijken. We hadden hem al eerder afgedaan maar hij is nu weer in beeld gekomen; we hebben plattegronden gevonden en we zijn aan het puzzelen geslagen met de indeling. Het is geen bestaande B&B dus daar moet dan nog het een en ander gebeuren wil het naar onze zin zijn. Luke ziet die schuur aan de andere kant van de weg wel zitten en hij visualiseert er een prachtige schilderstudio in op de eerste verdieping met een geweldig uitzicht op de zee!

Hij staat nog steeds te koop (inclusief 'barn')

Iets verderop staat aan dezelfde weg nog een mooie te koop. Hij is aardig wat duurder dan de vorige en er moet ook nog wat gebeuren voor er een bedrijf van gemaakt is, maar dan heb je ook wat...

Op een heuveltje met prachtig uitzicht op zee
Luke ziet die schuur aan de andere kant van de weg wel zitten

Properties...properties!!!

Tuesday 2 August 2011

We zoeken gewoon door, de computers draaien overuren. Lorelai vindt nog interessante properties in Rhode Island en Connecticut die we kunnen bekijken wanneer we daar in de buurt komen en Luke stuit op een heel handige site van een makelaar die ook properties voor medium en small businesses in zijn bestand heeft zitten. Zit daar misschien iets tussen dat we nog niet gezien hebben bij andere inn-for-sale sites? Jazeker!

Prachtig tussen de bossen...

We zien bijvoorbeeld in het noorden van de bosrijke Berkshires een aaneenschakeling van panden. Daar moet wel het een en ander aan opgeknapt moet worden, maar het ligt wel schattig!

...of misschien mooi aan een meer...

Na wat verder scrollen bij deze makelaar komt Luke in korte tijd meer aardige properties tegen tussen de winkels, bloemkassen, restaurants, enz. De een is nog leuker dan de ander en wat een groot voordeel is: er zitten aardig wat bestaande draaiende inns tussen en die zijn verrekt goed gesitueerd. Zo vinden we een leuke inn aan een meertje met een eigen tennisbaan en een andere ligt aan een rivier en kijkt uit op de heuvelachtige en bosrijke Berkshires....

...of een mooie inn waar de lap grond doorloopt tot de rivier?

Al met al verruimt dit onze mogelijkheden behoorlijk en gekoppeld aan wat rekenwerk van Lorelai, vragen we ons af of we wel een groot 'woonhuis' moeten kopen dat we vervolgens gaan verbouwen tot een B&B met workshopmogelijkheden. Er zijn immers inns genoeg te koop....!

Verkoopbord geplaatst

Wednesday 3 August 2011

Vandaag hebben we met een makelaar van Makelaarsbalie ons huis in Amersfoort bezocht. Het was niet helemaal schoon en opgeruimd, maar de constructie van het huis wordt door de huidige huurders gelukkig niet aangetast. De makelaar laat ons over een paar dagen weten wat hij een goede vraagprijs vindt en heeft in de tussentijd het Te-Koop-bord al aan het raam bevestigd. Nu alleen nog zorgen dat de tuin weer een beetje toonbaar wordt...

Foto: Tuintje

En nog meer properties...

Tuesday 9 August 2011

Er zijn ook properties die europees aan doenSinds deze week kunnen we bewuster omgaan met de taken die we hebben: op de website is -op een afgesloten deel- door Luke een prachtige takenlijst ontwikkeld die er dag-na-dag handiger uit komt te zien. Zodoende hadden we goed in beeld dat we dit weekend nog wat formulieren naar Buysse Immigration moesten sturen, maar ook dat we in verband met de naderende vakantie in beeld moesten krijgen welke properties we serieus willen bekijken. We hebben van de mogelijke 'kandidaten' adressen en websites verzameld, zodat we ter plekke weten waar we ongeveer langs moeten rijden. Het valt ons op dat we op dit moment toch wel erg veel keuze hebben uit leuke properties en dat, terwijl we een maand geleden nog dachten dat we blij zouden mogen zijn als we één geschikte property zouden vinden!

Ons huis in Amersfoort staat nog steeds niet op de websites: we hebben tot nu toe geen advies over de vraagprijs gehad. En de dollarkoers blijft schommelen.

Het is wel een hele rode toestand deze dagen

Het is nu erg spannend aan het worden welke invloed de paniek op de beurzen gaat hebben op onze financiën en plannetjes: hebben we geluk en is de problematiek in de VS net groter dan in Europa of hebben we pech en daalt de eurokoers? En wat gaat een eventuele crisis betekenen voor de huizenprijzen in de VS en Nederland en het besteedbaar inkomen op langere termijn? We volgen het economische nieuws met meer dan gemiddelde belangstelling.

Pas op criminelen!

Wednesday 10 August 2011

Er zijn mensen die je graag achter de tralies zietHet is na al dat uitgebreide zoeken van properties een vreemde week geworden: woensdag was een intensieve dag omdat Luke bij de notaris (aangewezen door de rechter) moest zijn voor een bespreking over een zaak waar de ex van Luke bij betrokken is. Zij blijkt een crimineel te zijn die haar handjes niet van de spullen van anderen kan houden en vervolgens hangt ze dan de vermoorde onschuld uit: "Ik heb helemaal geen verstand van dat soort zaken, snik..." of "Huuuh...ik heb het gewoon gedaan omdat ik het kon!"

Vreselijk dat je zo lang met iemand kunt samenleven die zo anders in het leven staat. Ze heeft al diverse vergrijpen op moeten biechten. Luke en Lorelei hebben nog enkele belastende verklaringen en waterdichte bewijzen geleverd zodat het er op lijkt dat deze bankmedewerkster (!?) al haar misdaden zal moeten bekennen. Als dat het geval is komt er nog een leuk bedrag onze kant op om in de Orange Gild te investeren!

Zij blijkt een crimineel te zijn die haar handjes niet van de spullen van anderen kan houden

Paniek om Max

Thursday 11 August 2011

Vannacht werden we rond 4 uur wakker gemaakt door Max die miauwend op bed sprong, heel wiebelig op zijn pootjes stond en daarna meer dan een kwartier wezenloos met zijn koppie heen en weer bleef schudden. Grote ongerustheid bij ons natuurlijk, want zo'n aanval hadden we bij dit heertje op leeftijd nog niet eerder mee gemaakt. Natuurlijk hebben we hem zo goed mogelijk proberen gerust te stellen door hem te blijven aaien en tegen hem te praten en gelukkig stopte het schudden dan eindelijk na een kwartier en reageerde hij weer op ons. Hij wilde naar beneden en daar zijn wij dus ook maar naar toe gegaan. Na een tijdje bleek hij weer helemaal bij zijn positieven te zijn en konden wij ook weer naar terug naar bed. Vanmorgen hebben we de dierenarts gebeld en we konden rond lunchtijd terecht. Daar bleek dat Max waarschijnlijk een hersenbloedinkje heeft gehad door een bloedpropje. Door zijn hartkwaaltje kan hij bloedpropjes krijgen. Met aspirine zou dit onder controle gehouden moeten kunnen worden. Gelukkig heeft Max niets overgehouden aan deze attaque en is hij nu weer helemaal de oude. Hij geniet overigens met volle teugen van alle extra aandacht en knuffels en kusjes die hij van ons krijgt...

Laatste werkdag voor de reis naar de VS

Friday 12 August 2011

Vandaag de laatste werkdag voor de vakantie: nog wat laatste klusjes afronden en overdragen en dan kunnen we ons volledig gaan storten op de voorbereidingen voor onze Amerika-reis. Luke heeft adressen van potentiële properties of gewoon leuke logeeradressen op een MapQuest-kaart gezet, zodat we gemakkelijk in beeld hebben waar alles zit en hoe onze dagroutes eruit zouden kunnen zien. Verder zijn we nog wat aan het inlezen over bezienswaardigheden onderweg en voorzichtig aan het nadenken over wat er allemaal mee moet aan bagage.

Met Max gaat het gelukkig nog steeds goed!

Weer terug

Sunday 4 September 2011

Na een heerlijke reis zijn we weer terug op Nederlandse bodem. We hebben de afgelopen weken veel gezien: we hebben properties bekeken (en heel veel vielen meteen af, maar er zijn er toch nog 2 die in aanmerking blijven komen als er een paar aanpassingen mogelijk zijn), we hebben gezien en gevoeld welke staten ons wel aanspreken en waar we maar beter weg kunnen blijven (we blijven bij Massachusetts, misschien Connecticut en heel verrassend het gedeelte van Virginia bij het Shenandoah-park) en we hebben van aardige innkeepers wat aandachtspunten meegekregen voor ons eigen bedrijf (niet te klein zijn, want zonder personeel ben je er altijd mee bezig, en let op de community, want dat is enorm belangrijk in de VS).

Deze rode inn komt in aanmerking vanwege de mooie lap grond waar het op staat en de ligging aan de rivier

Gelukkig hebben we ook nog gewoon lekker vakantie gevierd en interessante en mooie dingen bekeken in onder andere Boston, Philadelphia, Gettysburg, Appomattox en Washington DC. We weten weer meer van de Onafhankelijkheidsstrijd en de Burgeroorlog en het staatsbestel van de VS! Gelukkig zijn we van mening gebleven dat we wel in de VS willen wonen en dus kunnen we gewoon verder met onze visumaanvraag en alles wat daar mee te maken heeft. Daar zijn we tijdens de vakantie trouwens ook nog druk mee geweest: via de mail bleek dat Heather (onze Amerikaanse adviseur) grote moeite had met de manier waarop wij geld uit de BV wilden halen voor de EB-5 investering en helaas kwam er heel veel mailverkeer aan te pas om uit te leggen dat het toch allemaal wel klopt. We hebben daar wel een paar avonden aan moeten besteden. Toen we in de buurt van Washington DC waren hebben we zelfs ten einde raad maar aangeboden dat we wel langs wilden komen om uit te leggen hoe een Nederlandse BV in elkaar zit, maar op dat aanbod is Heather niet ingegaan. Spannend want we hebben nog steeds geen uitsluitsel of de constructie wel geaccepteerd wordt. Dat geeft wel een beetje een onbehagelijk gevoel, want misschien loopt alles hierop stuk en gaan onze mooie dromen dus helemaal niet door...

We hebben gezien en gevoeld welke staten ons wel aanspreken en waar we maar beter weg kunnen blijven

Nog steeds verwarring

Monday 5 September 2011

Verwarring...Helaas weer een mail van Frans Buijsse gehad waaruit duidelijk wordt dat Heather het nog steeds niet snapt. Frans probeert wel uit te leggen dat alles klopt, maar de boodschap lijkt niet over te komen. Jammer genoeg hebben we Frans niet meer kunnen bereiken om te bespreken hoe we hiermee om moeten gaan... hoe kunnen we voorkomen dat alles stuk loopt op Heather?!

Het beste er maar van hopen

Tuesday 6 September 2011

Vanochtend om 9 uur Frans al aan de telefoon gehad. Hij snapt onze ongerustheid en wordt er zelf ook moedeloos van. We hebben besproken dat hij maar moet escaleren naar Stephen als Heather er deze week niet uit lijkt te komen. We blijven ervan overtuigd dat wij alles goed doen!

Typisch Amerikaans

Ter afleiding van dit gezeur en omdat het morgen gewoon weer cursusdag is, heeft Lorelai met Amerikaanse vlaggen en kunstbloemen huiswerk gemaakt voor de bloemschikopleiding. Het moest een themastuk zijn: het thema lijkt ons wel duidelijk!

Paniek om de euro

Friday 9 September 2011

De dollarkoers is ineens gekelderd! Door paniek om Griekenland wordt de euro ineens minder krachtig en verliest deze zijn positie ten opzichte van de dollar. Van een mooi 1,42 dollar per euro zijn we gedaald naar een koers van 1,36. Dat is niet gunstig als wij binnenkort $ 550.000 moeten gaan overmaken!

Maar er is ook goed nieuws deze dag: Lorelai heeft weer een property gevonden en deze ligt precies in het prachtige gebied bij de Shenandoa Mountains in Virginia. De prijs is mooi en het is een aardige lap grond met diverse gebouwtjes erop waardoor we waarschijnlijk makkelijk onze diverse activiteiten kwijt zouden kunnen: B&B, eigen verblijf, workshop ruimte(s), atelier enz. Het enige minpuntje dat we op dit moment kunnen verzinnen is de afstand tot de ski-gebieden. Die is eigenlijk net te groot om ook van het winterseizoen te kunnen profiteren. Maar het is positief dat er in dat gebied wel properties te vinden zijn!

Veel gebouwtjes een meertje, bomen, bergen...niet gek toch?!
Het enige minpuntje dat we op dit moment kunnen verzinnen is de afstand tot de ski-gebieden

Hoera!

Friday 9 September 2011, 18:00

Aan het einde van de middag hebben we eindelijk de verlossende mail gehad: de US lawyer is akkoord met de door ons voorgestelde constructie! We mogen het formele traject in voor het inschrijven voor het EB-5 ports project. Door jetlag zijn we eigenlijk te moe om hier helemaal blij op te reageren, maar er valt wel een enorme last van onze schouders: de eerste horde is genomen. Hopelijk gaan de volgende hordes wat gemakkelijker...

We kunnen juichen!

Toch nog wat openstaande vragen

Thursday 15 September 2011

We hebben wat moeite om weer goed aan de gang te komen met slapen, werk en opleidingen, en daardoor drong de inhoud van het mailtje van Frans afgelopen vrijdag eigenlijk niet zo goed tot ons door. Vandaag nog eens rustig gekeken en we hebben toch nog wel wat vragen, dus vanavond maar weer eens een mail naar Frans gestuurd. In welke fase zitten we nu precies? Welke horde hebben we nu eigenlijk genomen? En moeten we nu dan echt geld gaan overmaken aan onszelf? Voor een beetje procesbewaking is het natuurlijk best aardig als we weten wat ons op korte termijn te wachten staat.

Luke gaat een boodschappenlijstje voor tubes maken :-)Luke heeft vandaag trouwens voor de eerste keer met olieverf (op waterbasis) geschilderd bij de Creso: even wennen, want het is een heel andere substantie dan acrylverf, maar het biedt wel mogelijkheden. Waarschijnlijk gaan we dit weekend even een paar tubetjes halen, zodat hij thuis verder kan experimenteren. En Lorelai is druk bezig met de voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken op 30 september: dat nadert met rasse schreden!

Nog steeds geen sterk herstel

Friday 16 September 2011

Mooi land, maar de problemen daar zorgen nu voor stress bij ons vanwege de dollarkoers :(We houden de euro/dollar koers nauw in de gaten, maar de euro blijft lijden onder de besluiteloosheid en paniek over Griekenland. De koers is nu $ 1,38. Hopelijk nemen ze vrijdag in Europa verstandige beslissingen, zodat de koers weer herstelt voordat wij geld moeten gaan overmaken naar de VS!

Lekker shoppen

Saturday 17 September 2011

Vandaag heeft Luke zich lekker uitgeleefd bij Peter van Ginkel, de winkel voor kunstschildersbenodigdheden: hij heeft olieverf op waterbasis, gewone olieverf en allerhande kwasten, paletten en verdunners gekocht. Hij kan dan ook lekker thuis oefenen met de olieverf en proberen zo gevoel voor dit nieuwe materiaal te krijgen.

Lorelai is druk aan het knutselen met de vaas die ze gaat gebruiken als ondergrond bij het NKB en is op zoek gegaan naar een plateau waar het geheel op kan staan, want ook dat moet verzorgd worden voor de wedstrijd.

Lekker knutselen

Sunday 18 September 2011

De eerste (thuis)ervaring met olieverf op waterbasisDe vaas van Lorelai vordert gestaag; Luke heeft wat geoefend met de olieverf op waterbasis. Het creatieve proces verloopt goed bij allebei, maar de irritatie over het ontbreken van een lekkere werkruimte waar alles meteen klaarstaat en waar je alles ook lekker even kunt laten liggen, zonder dat je meteen een uur aan het opruimen hoeft, groeit bij beiden. Wat zal het heerlijk zijn als we in de VS wel zo'n werkruimte hebben!

De irritatie over het ontbreken van een lekkere werkruimte waar alles meteen klaarstaat en waar je alles ook lekker even kunt laten liggen, zonder dat je meteen een uur aan het opruimen hoeft, groeit bij beiden

Nog meer documenten naar Frans

Monday 19 September 2011

Communicatie gaat niet altijd goed...Vandaag zagen we een mailtje van Frans Buijsse dat we nog een flink aantal documenten moeten opsturen om te laten vertalen. We waren wat in verwarring omdat we dachten dat we minstens de helft van de opgesomde documenten al verstuurd hadden, maar uiteraard namen we ons voor dat netjes deze week op te sturen. Toen kreeg Luke 's middags al een telefoontje of de documenten meteen opgestuurd konden worden. Daarna ontstond nog meer verwarring omdat een aanvullend mailtje weer wat anders leek te vragen dan het mailtje daarvoor... het communicatieproces verloopt nogal warrig. Gelukkig hebben we zelf een strakke administratie en weten wij precies wat we opgestuurd hebben. We proberen dan ook bij Frans zo goed mogelijk de vinger aan de pols te houden en blijven verhelderende vragen stellen om te voorkomen dat hij bepaalde documenten drie keer laat vertalen!

Ikea

Tuesday 20 September 2011

We zijn gisteravond even naar de Ikea gereden om te kijken of ze daar een opklapbare tafel hebben waarop we onze creatieve uitspattingen kunnen uitvoeren zonder dat we iedere keer de hele eettafel in beslag hoeven te nemen. We hadden op internet al even gezocht dus konden we klaptafel Norden zo uit het magazijn trekken. Iets te vlot misschien want je moet zo'n ding toch even in het echt bekijken? Maar het viel reuze mee: het is zo'n handig ding dat we er helemaal blij mee zijn.

Ingeklapt... ...één tafelblad erbij... ...en hier in z'n maximale formaat

Opgeklapt neemt hij weinig ruimte in en is het een handige ladenkast en als we meer ruimte nodig hebben dan kun je heel makkelijk één of twee tafelbladen erbij halen. En dan kleurt hij ook nog goed bij onze kamerkast. Vandaag heeft Luke de montage afgerond en is hij klaar voor gebruik!

Kleine vertaalaanvaring

Thursday 22 September 2011, 12:00

Nadat de offertes van vertaalbureaus begonnen binnen te druppelen hebben we maar eens contact opgenomen met Frans Buijsse: het totaalbedrag loopt vlot op en overschrijdt waarschijnlijk wel de schatting die ons aan het begin van het proces was meegegeven door Frans. Met zo'n toetsenbord hadden we het zelf kunnen doenHelaas verliep dit gesprek niet helemaal soepel en werden er over en weer wat geirriteerde woorden gesproken... We realiseerden ons echter dat we Frans nu niet kwijt moeten raken in dit proces, omdat we er dan helemaal niet meer uitkomen met Heather, Stephen en alle anderen die ingewikkeld lopen te doen aan de overkant van de grote plas en dus hebben we de boel weer gesust en zijn we na enige utleg van Frans over de opbouw van de kosten, verder gegaan met het toesturen van documenten en het bevestigen van offertes.

Verder gewerkt aan Barcelona

Thursday 22 September 2011, 23:00

Bij de Creso heeft Luke vanavond verder gewerkt aan Barcelona. Na de basis van vorige week heeft hij geprobeerd een verfijning aan te brengen, waardoor de sfeer van de zonsondergang nog beter getroffen wordt. Het gaat er steeds beter uitzien, maar de zonnestraal komt nog niet helemaal goed uit de verf. Daar moet nog even aan gewerkt worden!

1 2 3 4 5 6 ... This is page 2 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2022