The Orange Gild Blogs

 
   

Living in America

Friday 17 January 2014, 16:00 - Saturday 24 May 2014, 10:15

... 5 6 7 8 9 10 This is page 9 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Wasruimte in de garage krijgt vorm

Friday 17 January 2014, 16:00

Post PictureToen we de oorspronkelijke wasruimte maanden geleden in gebruik hebben genomen als kantoortje, zijn de wasmachine en droger naar de garage verhuisd. Daar stonden ze een beetje zielig in een hoekje bij al het bouwmateriaal, weliswaar met keurige aansluitingen voor water en electriciteit, maar een echte wasruimte kon je het toch niet noemen. Vandaag is daar eindelijk verandering in gekomen: Ron heeft een wandje geplaatst in de garage en ineens hebben we weer een formele laundry room! De boel moet nog afgewerkt worden, maar dat komt nog wel een keer; het belangrijkste is dat de was in een afzonderlijke ruimte gedaan kan worden en binnenkort niet meer in de slaapkamer hoeft te drogen!

Ron werkt aan geheim project

Saturday 18 January 2014, 13:00

Nu de wasruimte klaar is, is Ron verder gegaan met een ander groot project: op de plaats waar vroeger twee voertuigen geparkeerd konden worden, gaan wij een bloemenatelier/schilderatelier/woonruimte maken. Het is een beetje een geheim project, omdat we voor een dergelijke actie misschien wel een bouwvergunning nodig hebben. En we hebben even geen zin om die aan te vragen met alle bijbehorende kosten en inspecties. Het is overigens een tijdelijke constructie: als het nodig is kunnen we de boel zo afbreken en de ruimte weer gebruiken zoals die bedoeld is. Dus of we de bestemming nou echt helemaal veranderen? Misschien hebben we toch geen vergunning nodig... Hoe dan ook, we zullen weinig foto's van dit project in het blog zetten en af en toe misschien een beetje moeilijk omschrijven wat we aan het doen zijn; we willen geen slapende honden wakker maken. Wat dat betreft zijn we al aardig aan het integreren in deze gemeenschap: het is hier algemeen gebruikelijk dat je liever vraagt om vergiffenis achteraf dan om toestemming vooraf...

Hoes voor de bank

Saturday 18 January 2014, 20:00

Post PictureTien dagen geleden is Marian begonnen met de hoes voor de bank, maar door al het andere geklus is dit project een beetje blijven liggen. Marian heeft nu toch eindelijk de naaimachine maar weer tevoorschijn gehaald en ze is aan het spelden, rijgen en naaien geslagen. Langzaam maar zeker komt er een beetje vorm in de comforters (dekbedden) die we voor dit doel hebben aangeschaft.

Wafelijzer uitgeprobeerd

Sunday 19 January 2014

Post PictureWe hadden bij een thrift store een wafelijzer gekocht. Gelet op de huidige financiele krapte willen we keukenapparaten eerst testen voordat we allerlei dure exemplaren gaan kopen. We denken dat we bij het ontbijt wafels willen gaan serveren, maar stel dat we helemaal geen lekkere wafels kunnen maken of dat het veel te veel werk is om ze te maken, dan gaan ze zo van het ontbijtmenu af en heb je liever geen duur wafelijzer in je kast staan. Maar gelukkig, het ijzer werkte goed en de wafels waren lekker. Hiermee kunnen we mooi gaan experimenteren!

Red cardinal paartje in onze tuin

Tuesday 21 January 2014, 12:00

Onze vogelvoederplaats in de achtertuin wordt door allerlei soorten vogeltjes zeer gewaardeerd. Vandaag hadden we wel heel bijzondere bezoekers: een red cardinal mannetje en vrouwtje waren lekker zaadjes aan het zoeken.

Post Picture

Poffertjes!

Tuesday 21 January 2014, 14:00

Post PictureErgens in een onuitgepakte verhuisdoos zat nog altijd de poffertjespan die Marian vlak voor vertrek uit Nederland gekocht had. Hij is tevoorschijn gekomen toen we iets anders aan het zoeken waren. Marian heeft meteen besloten om de poffertjespan dan maar eens uit te proberen. Deze oud-hollandsche lekkernij lijkt ons zeer geschikt voor het ontbijtmenu voor de B&B: wie wil er nou niet "tiny dutch pancakes" bij zijn ontbijt? Het bakken ging prima en de poffertjes smaakten heerlijk; we gaan op zoek naar leuke variaties om aan onze gasten te serveren!

Projecten vorderen gestaag

Tuesday 21 January 2014, 16:00

Post PictureHet WC project nadert zijn einde ondanks een kleine tegenvaller: de deur was geschilderd, de kozijnen waren geschilderd, maar toen de deur was opgehangen bleek deze niet goed te sluiten. De deurstop moest een kwart centimeter verplaatst worden. Dat betekende dus weer schuren, plamuren en schilderen aan de kozijnen. Een kleine touch up volgens Ron; Marian baalde er meer van want het was haar werk dat (wederom) opnieuw gedaan moest worden.

Het project in de voormalige stalling van motorvoertuigen vordert gestaag: er komt langzaam maar zeker een raamwerk te staan, de plaats van de deuren is bepaald en de electriciteit wordt en passant meegepakt. We zullen blij zijn als de muur staat, want we willen niet alleen werkruimtes maken, maar we willen ook graag de kou buiten houden als de garagedeur weer eens open moet. Zeker nu we weer een koufront van de pool voor de boeg hebben is een extra wandje geen overbodige luxe!

Al weer een rekening voor medische kosten?

Thursday 23 January 2014, 11:00

Bij de post zat al weer een rekening van ruim $ 400 voor de CAT scan van Marian. Maar die hadden we toch al betaald? Marian heeft dus de afzender van de rekening maar eens gebeld en het bleek dat de rekening was voor het lezen van de scan. Er werd verteld dat in de ruimte van de CAT scan een bordje aan de muur had gehangen waarop duidelijk vermeld werd dat voor het lezen van de scan een aparte rekening zou komen. Goh, dat Marian dat nou niet gezien had toen ze zwaar duizelig achterstevoren de ruimte ingereden werd...

State ID

Thursday 23 January 2014, 16:00

Post PictureHet heeft even geduurd, maar vandaag zijn we dan toch eindelijk de State ID van Marian gaan regelen bij de DMV in Waterbury. Om te bewijzen dat ze echt op een adres in Connecticut woont, heeft ze twee enveloppen met haar volledige formele naam aan zichzelf gestuurd via de post. Met die enveloppen met poststempel kan je namelijk waterdicht aantonen dat je ergens formeel woont, volgens Amerikanen. We denken dat het GBA-systeem in Nederland iets solider in elkaar zit...

Bij de DMW leek het even mee te vallen met de wachttijden: er was geen lange wachtrij voor het nummertjesloket. Maar toen we daar klaar waren en een nummertje hadden gekregen met de hoopvolle tekst "please be seated, we will call your number in a short time", bleek dat die "short time" uiteindelijk 80 minuten duurde. Toen ging het wel snel: bij loket 1 formuliertjes afgeven en betalen, bij loket 2 gegevens controleren, bij loket 3 foto laten maken en handtekening zetten en daarna de ID ophalen. Hoera! Marian kan zich eindelijk legitimeren in Connecticut. In de tussentijd zaten we trouwens allebei aardig te zenuwen; niet over de State ID, maar over rijexamens. Ons rijbewijs is na een jaar niet meer geldig in de VS en helaas betekent dit dat we het hele circus met theorie-examen, 8-urige safe driver class en het praktijkexamen zullen moeten doen. En dat moet dus ook bij de DMV gebeuren. We hebben de hele tijd dat we zaten te wachten, zenuwachtige koppies om ons heen gezien, blije kinderen die hun rijbewijs hadden gehaald, maar ook teleurgestelde mensen die helaas niet geslaagd waren. Binnenkort zijn wij ook aan de beurt!

Even afval wegbrengen

Friday 24 January 2014

Tussen al het geklus door (project Wandjes van Ron, project Compounden in hal en trappenhuis van Marian) moet je ook wel eens hele gewone dagelijkse dingen doen, zoals het wegbrengen van het afval, het betalen van de woonhuisbelasting en het op de post gooien van de declaratie van de ziektekostenverzekering. We dachten even een rondje te maken en daarna weer snel aan de slag te gaan. Maar dat pakte anders uit: toen we bij het transfer station de auto uitstapten, schoten de deuren in het slot... en de sleutel lag in de auto. Het was koud! We hebben weer te maken met een zogenaamde polar vortex en dat betekent dat de temperaturen overdag niet boven de 5 graden Fahrenheit (= -15 Celsius) uitkomen. Met een beetje wind voelt het helemaal koud aan. Niet helemaal de beste dag om dit soort dingen uit te halen! We hebben even geprobeerd om met een geleende kleerhanger de deur open te krijgen, maar het mocht niet baten. Gelukkig mochten we bij Lizzy in haar kantoortje opwarmen en wachten op Chris van de Washington Depot garage. Het was eigenlijk reuzegezellig en het bleek dat we niet het meest opmerkelijke evenement van de week waren: eerder die week was er een auto vanaf het talud achteruit de afvalcontainer ingereden. Dan was onze actie maar klein en onbeduidend! Gelukkig kwam Chris al snel en kreeg hij de deur zonder problemen open. In het vervolg letten we beter op waar de sleutels zijn...

Mr. Blandings builds his dream house

Saturday 25 January 2014
Post Picture

Van Mike en Renée hadden we de film "Mr. Blandings builds his dream house" gekregen. Een film uit 1948 met Cary Grant, waarin een New Yorks gezinnetje een droomhuis in Connecticut laat bouwen. We hebben de film bekeken en hij was voor ons zeer vermakelijk: 65 jaar later herkennen wij veel van het gedrag van aannemers zoals het in de film wordt weergegeven... zoveel is er blijkbaar niet veranderd hier!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture
We hebben de onderdelen zoet, hartig, eieren, en zuivel en fruit op de kaart

Ontbijtmenu samengesteld

Sunday 26 January 2014, 13:00

Post PictureNu we toch binnen enkele maanden open hopen te gaan zijn we druk bezig met het nadenken over het ontbijt. We hebben natuurlijk al verschillende dingen uitgeprobeerd (wafels, poffertjes), maar tot nu toe ging het een beetje "hotseklots begonia". Vandaag hebben we dan ook een concept ontbijtmenu samengesteld. We hebben de onderdelen zoet, hartig, eieren, en zuivel en fruit op de kaart en proberen een paar typisch nederlandse receptjes op te nemen. We kunnen nu gericht op zoek gaan receptjes en dingen uitproberen.

We klussen gewoon door zonder aannemers

Sunday 26 January 2014, 18:00

Het wordt saai: we zijn vandaag gewoon weer aan het klussen geslagen. Het project Wandjes gaat zeer voorspoedig: er is inmiddels zoveel gedaan dat we het gevoel hebben dat het al iets minder koud is geworden in de garage en de wand begint dusdanig vorm te krijgen dat we ons kunnen voorstellen hoe de ruimte uiteindelijk gaat worden. Het project Compounden vordert iets minder snel: het is zwaar werk om plafonds te herstellen en dat kan dus ook maar een beperkt aantal uren achter elkaar gedaan worden. Maar iedere dag komen we een stapje dichter bij mooie plafonds en muren. Gewoon een kwestie van volhouden...

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Koud bij het klussen

Tuesday 28 January 2014

Post PictureRon gaat rustig door met zijn project, maar het is zo koud dat hij zich warm moet aankleden en een muts moet dragen. We kunnen niet wachten tot de deuren en alle relevante wanden erin zitten en de garage iets minder koud zal zijn!

Slecht schilderwerk geanalyseerd

Wednesday 29 January 2014

Post PictureMarian is in Kohl's guestroom deuren aan het schilderen, en terwijl ze daarmee bezig was viel haar oog op bar slecht schilderwerk van onze professionele schilder. Fernando heeft 4 weken gedaan over het compounden en schilderen in deze kamer, maar heeft toch nog niet alles gedaan: de bovenkant van kozijnen heeft hij standaard niet geschilderd (dat ziet toch niemand) en hij is zelfs stukjes van de ramen vergeten. Verder zijn er aardig wat zakkers in de verf te zien... dat wordt toch meer herstelwerk dan we gehoopt hadden. Beetje tegenvaller, maar eigenlijk al niet eens meer onverwacht...

Bedrijven zijn in het leven geroepen

Thursday 30 January 2014

We hebben vandaag twee bedrijven in het leven geroepen: door The Orange Gild Bed and Breakfast en The Orange Gild Flowers aan te melden bij de IRS (Belastingdienst) hebben we een sales and use permit and een room occopancy permit en bestaan we nu echt. Nu nog uitvinden waar we onze naam moeten melden, want we hebben het idee dat dat ook nog apart gedaan moet worden. Omdat we een eenmanszaak hebben, moet dit vermoedelijk bij de town clerk. Dat komt nog wel.

Post Picture

Eerste boeking is binnen

Thursday 30 January 2014, 16:00

We hebben de afgelopen tijd mailcontact gehad met Frank en Simone, twee nederlanders die het plan hebben om net als wij met een EB-5 naar de US te verhuizen. In mei gaan ze een verkenningstocht New England houden en ze hebben besloten om de eerste nacht bij ons door te brengen. Onze eerste boeking is binnen!

Stofjes uitgezocht

Saturday 1 February 2014

Post PictureWe hebben gisteren bij JoAnn, een stoffenzaak, een lapje stof gehaald om te kijken of dit geschikt zou kunnen zijn voor de gordijnen beneden. Toen we daar waren viel ons oog op een tag dat op meubel- en gordijnstoffen 50% korting gegeven werd tot en met zaterdag 1 februari. Marian is daarom thuis als een gek gaan berekenen hoeveel stof we overal nodig hebben en welke stoffen dat dan moeten worden voor de verschillende kamers. Een korting van 50% laat je toch niet aan je voorbij gaan! Zaterdagavond laat hadden we de hele shoppinglijst bij elkaar en hebben we de bestelling de deur uitgedaan. Spannend als je alles via internet koopt. Zijn de kleuren goed? Is de stof zoals je hoopt dat hij zal zijn? We hopen er het beste van, want het was al met al een flink bedrag dat we even hebben uitgegeven!

Kitten bowl

Sunday 2 February 2014, 14:00
Post Picture

Vandaag is het superbowl zondag, maar voordat het hoofdprogramma van start gaat, hebben we eerst nog de kittenbowl. We hebben 3 uur lang kunnen kijken naar schattige kittens die American football aan het doen zijn. Onze eigen kittens zaten met belangstelling te kijken!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Stellage gebouwd

Sunday 2 February 2014, 16:00

Post PictureRon heeft tussen de bowls door een stellage gemaakt in het trappenhuis zodat we rustig kunnen werken aan het compounden en schilderen van het plafond en de muren. Het is een fraai bouwwerk geworden; het voelt een stuk stabieler dan alleen een ladder. En dat is prettig, want Marian heeft nog steeds af en toe vertigo en zag het niet zitten om op een ladder werk boven haar hoofd te gaan doen.

Super bowl

Sunday 2 February 2014, 20:00
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

En 's avonds was het de beurt aan de mannen: met onze chicken wings, pizza en tortilla chips met cheese dip zaten we klaar voor een spannende wedstrijd. Helaas werd het helemaal niet spannend omdat de Seahawks de Broncos volledig overheersten. En dan duurt zo'n wedstrijd eindeloos, vooral omdat na iedere 3 stappen die ze gezet hebben, het spel weer wordt stil gelegd en er even een commercial tussendoor moet. De kittenbowl was spannender!

Post Picture

Bijzonder bezoek

Tuesday 4 February 2014, 11:00
Post Picture

We genieten van alle vogeltjes die ons vogelvoederhuisje bezoeken en vandaag hadden we wel een heel bijzondere gast: een prachtige hairy woodpecker. We noemen hem Harry...

Verf halen

Tuesday 4 February 2014, 15:00

Post PictureNu we weer volop aan het klussen zijn is de bodem van onze Dutch paint verfblikken in zicht gekomen. De hoogste tijd dus om een bezoekje te brengen aan ons verfwinkeltje in Litchfield CT. We zijn weer drie blikken Dutch paint rijker (en een enorm bedrag aan dollars armer) en kunnen dus heel wat deuren, crown moldings en andere sierlijsten hoogglans wit gaan schilderen.

Dingetjes uitproberen voor het ontbijt

Wednesday 5 February 2014, 9:00

Post PictureIn de serie "What's for breakfast?" hebben we vandaag een yoghurt-fruit-cereal gerechtje uitgeprobeerd. Ziet er best leuk uit en smaakt goed met al dat verse fruit!

Veel sneeuw

Wednesday 5 February 2014, 13:00

We hebben vannacht een flinke lading sneeuw gehad: er is meer dan een foot (= 30 cm) gevallen. Er moest sneeuw geruimd worden op de oprit, want zelfs onze 4-wheel drive kan niet door zo'n enorme hoeveelheid sneeuw heen komen.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Afspraak voor theorie examen gemaakt bij DMV

Wednesday 5 February 2014, 17:00

We hebben ons inmiddels een beetje verdiept in de theorie voor de knowledge test voor ons rijexamen en hebben besloten om maar gewoon een afspraak te plannen voor de test: 18 februari is het zover. Dat wordt nog even serieus studeren tussen de verbouwing door!

De eerste stoffen zijn binnen

Thursday 6 February 2014

Post PictureWe hebben onze eerste levering van de enorme stoffenbestelling al binnen: het is de stof voor de gordijnen van Macy's guestroom. We zijn erg tevreden. De stof is eigenlijk nog mooier dan we op internet konden zien.

Koopjesjacht

Friday 7 February 2014

In de plaatselijke krant hadden we gelezen dat een antiques-shop in New Milford binnenkort gaat sluiten en nu dus een enorme uitverkoop houdt. We moesten toch nog boodschappen doen en dus zijn we maar even bij de sale gaan kijken. We hebben een paar leuke meubelstukken gezien, maar hebben uiteindelijk niets gekocht. Het zou misschien net niet passen bij de stijl van de kamers waar de stukken in zouden komen te staan. En we willen niet weer een berg geld uitgeven aan meubels waar we eigenlijk niet helemaal tevreden over zijn.

Olympische Spelen zijn begonnen

Saturday 8 February 2014, 11:00

Post PictureGisteravond zijn de Olympische Winterspelen in Sochi begonnen en vandaag zaten wij om 8 uur 's ochtends klaar voor de 5 km langebaan schaatsen voor heren. De NBC zendt dit niet live uit (veel te saai voor de Amerikanen) en dus waren we veroordeeld tot het kijken via internet. Helaas kon dit ook niet via de NOS: die uitzendingen worden geblokkeerd omdat we niet in Nederland zitten. Maar gelukkig heeft Ron een foefje gevonden zodat we via de ARD toch live kunnen kijken. De Duitse commentator weet gelukkig erg veel van de schaatssport en is gepast blij met de prestaties van de Nederlandse schaatsers. En het begon prachtig: het hele podium was oranje met Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma. Dan merken we dat we toch nog wel heel erg Nederlands zijn en trots zijn op "onze" mannen.

Schilderen aan een lamp voor het trappenhuis

Saturday 8 February 2014, 12:00
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Als we in Brookfield zijn (voor de Home Depot of de BJ's) brengen we standaard ook even een bezoekje aan de Savers, de thrift store. Gisteren waren we daar tegen een bijzondere lamp aangelopen. In zijn originele versie is het niet helemaal onze smaak, maar als we hem glanzend wit schilderen zou het wel eens een mooie lamp voor ons trappenhuis kunnen zijn. We hebben hem dus meegenomen en vandaag is de grote metamorfose begonnen.

Schilderen van het plafond in Kohl's

Saturday 8 February 2014, 16:00

Na alle reparaties die we hebben uitgevoerd aan het plafond in Kohl's (de kamer die onze schilder Fernando al helemaal klaar had, ja ja), hebben we maar weer een laag grondverf aangebracht. Het blijft vervelend om werk te moeten doen waarvoor we iemand anders al eens vorstelijk betaald hebben...

Zelf vanillevla maken

Sunday 9 February 2014

Post PictureIn de VS hebben ze geen vanillevla zoals we die in Nederland heel gewoon vinden. Marian is dan ook druk aan het experimenteren met een recept uit het Margriet's Kookboek van haar oma om een light versie van ouderwetse vanillevla te maken. Niet eenvoudig, want niet alle ingredienten zijn hier te krijgen. Maar het begint er steeds meer op te lijken!

Druk aan het klussen

Wednesday 12 February 2014

Post PictureDe afgelopen dagen zijn we volop bezig geweest met het renoveren van het trappenhuis en de hallen boven. We willen dit zo snel mogelijk afmaken, zodat we de stellage weer kunnen afbreken en zonder steeds weer ons hoofd te stoten de trap op en af kunnen. Het ziet er al heel mooi uit. We zijn tevreden met de verbeteringen die we aanbrengen.

Afspraak bij DMV verzet

Wednesday 12 February 2014, 15:00

We zitten iedere ochtend braaf via internet naar het schaatsen op de Olympische Spelen te kijken en we kwamen er ineens achter dat we ons theorie-examen voor ons rijbewijs op de dag en het tijdstip hadden gepland dat de 10 km heren gereden moet worden. Die afstand mogen we zeker niet missen (we zijn tenslotte "fan van Sven", nietwaar Max?) en dus hebben we besloten ons examen maar een dagje uit te stellen. Het wordt nu de 19e februari. Dan rijden de dames de 5 km; we hebben het examen zo gepland dat we eerst naar het schaatsen kunnen kijken en dan nog voldoende tijd hebben om naar Waterbury te rijden. Prima geregeld zo.

Meer sneeuw

Thursday 13 February 2014, 12:00

Het blijft hier maar doorgaan: we hebben al weer de hele dag sneeuw gehad. Dat wordt morgen weer sneeuwruimen want de verwachting is dat er in totaal weer een foot bij zal vallen...

Post Picture

Leren voor het examen

Thursday 13 February 2014, 17:00

Post PictureNu we een datum hebben voor ons theorie-examen moeten we toch maar eens serieus gaan leren. In de avonduren werken we ons door de "CT driver's manual" heen. Vreselijk, want het is een slecht geschreven stuk en het spreekt zichzelf af en toe ook nog eens tegen. Gelukkig kunnen we onze ergenis en verbazing over dit stukje overheidsrotzooi vergeten door te kijken naar onze Diederik die denkt dat hij een broodje is geworden.

Resultaat van een dagje sneeuw in Connecticut

Friday 14 February 2014
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

We hebben inderdaad wel weer ruim 30 cm sneeuw gehad. Het levert mooie plaatjes op...

Post Picture

Sneeuwruimen in het groot

Saturday 15 February 2014

Post PictureWij weten ons nog aardig te redden met het sneeuwruimen: onze snow thrower verspreidt de sneeuw van de oprit netjes langs de hele oprit. Bij andere huizen, waar de "cowboys" met hun trucks met sneeuwschuivers de opritten schoonschuiven, hebben we flinke bergen sneeuw zien liggen. Dat gaat een eeuwigheid duren voordat dat een keer gesmolten is! Maar toen we bij de BJ's op de parkeerplaats kwamen, zagen we dat die hoopjes sneeuw bij de huizen nauwelijks iets voorstelt. Op de parkeerplaatsen bij alle winkels liggen sneeuwbergen die wel twee grote auto's hoog zijn! Dat zie je toch niet in Nederland...

We zijn allebei geslaagd en hebben nu een Adult Learner's Permit

Knowledge test gehaald

Wednesday 19 February 2014, 13:00

Vandaag was het dan zo ver: theorie-examen of written knowledge test bij de DMV. Het was extreem druk bij de DMV, maar gelukkig hadden wij al een afspraak gemaakt en konden we daarom de lange wachtrij omzeilen en mochten we ons meteen melden bij loket 13. Het papierwerk van Marian was snel gedaan en zij kon dus gaan wachten tot ze naar binnen geroepen zou worden voor de test. Bij Ron duurde het iets langer: er waren weer problemen met de spatie tussen Het en Lam. Voor de State ID was door de DMV besloten om Het en Lam aan elkaar te schrijven en daar konden wij prima mee leven, maar de mevrouw die nu aan het loket zat, vond dit niet de juiste oplossing. Volgens haar moet er een streepje tussen Het en Lam komen te staan. Wat een gedoe en dat vlak voor een examen... Uiteindelijk moest de manager er aan te pas komen en werd besloten dat het Het-Lam moet worden. Marian is bij nader inzien blij dat de naamsverandering bij de Social Security niet gelukt is, anders had zij dit probleem ook gehad (en was haar naam Marian Het-Lam-Minekus geworden, misschien wel verwarrend). Terwijl de manager en Ron nog bezig waren met de naamdiscussie, moest Marian al naar binnen voor de test. De vragen waren anders dan alle oefenvragen die we via internet hadden geoefend, maar gelukkig kende ze de stof inmiddels zo goed dat het examen geen enkel probleem opleverde: met een volle 100% score geslaagd. Gelukkig kon Ron ook vrij snel daarna met zijn nieuwe naam het examen doen en ook hij heeft de volle 100% goed gehad. Hoera! We zijn allebei geslaagd en hebben nu een Adult Learner's Permit. Omdat we ook een geldig Nederlands rijbewijs hebben, hoeven we niet verplicht 90 dagen te wachten voordat we de road test kunenn doen en dus hebben we de road test meteen na onze 8-urige safe driver class gepland: 20 maart gaan we rijexamen doen.

Pietje Possum

Wednesday 19 February 2014, 17:00
Post Picture

Het begon te schemeren en Diederik zat rustig naar buiten te kijken in de dining room. Maar ineens begon hij onrustig heen en weer te lopen naar de keuken en weer terug naar de dining room. Hij had een possum gespot. Deze had ontdekt dat wij broodkruimels neergooien voor de vogels en zat daar heerlijk van te knabbelen. Maar ook ons vogelhuisje met een vetblokje beviel hem blijkbaar goed. We snappen nu waarom onze vetblokjes zo snel op zijn...

Regine is op bezoek geweest

Wednesday 19 February 2014, 22:00

We hadden Regine al een hele tijd niet meer gezien en hadden daarom gevraagd of ze vandaag een hapje bij ons wilde eten. Ze heeft met veel belangstelling onze renovaties bekeken en vond dat we erg goed bezig waren. Regine weet hoe het huis er uitzag toen we het kochten en kan dus aardig beoordelen wat we allemaal al gedaan hebben. Het is voor ons extra inspirerend dat zij ons werk kan waarderen, omdat haar huis er erg mooi uitziet en ze dus een voortreffelijke smaak heeft. We hebben verder een gezellige avond gehad en hebben lekker kunnen bijpraten.

Macy's krijgt kleur

Thursday 20 February 2014

Post PictureWe hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is het dan eindelijk zover: de muren van Macy's hebben hun definitieve kleur gekregen. De kamer knapt er flink van op en begint langzaam maar zeker te veranderen van een bouwplaats in een slaapkamer (als je nog even langs alle kluszooi heen weet te kijken).

Business opportunity?

Friday 21 February 2014

Regine had ons woensdag verteld dat een vriendin van haar benaderd was om in Washington Depot een parttime bloemenzaakje te beginnen. Die vriendin heeft dit afgeslagen, maar Regine had ons aangeraden om contact op te nemen met de town architect voor details. Marian heeft vandaag daarom contact gelegd met Peter Talbot. Het oude bezinestation midden in het centrum van de Depot staat al jaren leeg en is pas opgekocht door de town. Het is de bedoeling om er een community center van te maken en men is nu op zoek naar activiteiten en misschien jonge businesses die de ruimte willen vullen op de verschillende dagen. Voor de vrijdag zijn ze op zoek naar een bloemist. In Washington CT is op dit moment geen bloemist waar je een boeket kunt kopen en de verwachting is dat de plaatselijke bevolking, maar vooral ook de New Yorkers, het zeer op prijs kunnen stellen als er een centraal punt is waar ze bloemen kunnen halen. Het was niet helemaal onze bedoeling om een bloemenwinkeltje te beginnen, maar als het voor 1 dag per week kan met veel bestellingen vooraf en voor een lage huurprijs, is het zeker het overwegen waard. Marian heeft zin om de bloemenbusiness vorm te gaan geven. Dit initiatief gaat overigens pas vanaf eind zomer lopen als alles meezit, maar niets weerhoudt ons ervan om al voorzichtig te beginnen met het opbouwen van een naam.

Gordijnen maken

Monday 24 February 2014

Post PictureTussen al het schilderen door moeten we ook gaan werken aan de stoffering van de kamers. Marian is begonnen met de gordijnen van Macy's. Het zijn meteen gordijnen voor 4 ramen, dus het is niet bepaald een klein klusje.

En toen werd het heel lang stil op het blog...

Saturday 24 May 2014, 9:00
Post Picture

Ons blog heeft lange tijd als laatste vermeld dat er aan de gordijnen begonnen was. En daarna werd het stil. De reden voor de blog-stilte is, dat we keihard hebben gewerkt aan het fotoklaar maken van de gastenkamers, het trappenhuis en alles wat maar nodig was om de B&B in mei aan de gang te kunnen hebben. Ons leven bestond uit schilderen, badkamers afmaken, inrichten en gordijnen naaien enzovoorts en als je daar dag-in-dag-uit mee bezig bent en het gevoel hebt dat je nauwelijks opschiet, krijg je het idee dat je eigenlijk niet meer zo veel interessants te melden hebt en schiet het blog er bij in. Maar uit diverse reacties hebben we inmiddels begrepen dat er wel degelijk belangstelling is voor het vervolg. Daarom beginnen we nu met een korte samenvatting van de belangrijkste verhaallijnen en gaan we daarna verder met ons leven nu als beginnende innkeepers.

Het behalen van de Driver's Licenses

Saturday 24 May 2014, 9:30

Post PictureNadat we onze Learner's Permit hadden gehaald moesten we de Safe Drivers Class gaan doen. Onze buurvrouw Renee had de DMV nog gevraagd waarom wij als ervaren drivers eigenlijk rijexamen moesten doen. Van een divisiemanager van de DMV kreeg zij te horen dat wij als Nederlanders wel een road test zouden moeten doen, maar geen knowledge test hoefden te doen en zeker niet de Safe Driver Class hoefden te volgen. We werden hoopvol: we hadden helemaal geen zin in 4 avonden een les van 2 uur over veilig rijden zonder alcohol en medicijnen. Helaas kwam er vlak voordat we de Safe Drivers Class wilden afzeggen een mail binnen van het informatiecentrum van de DMV. Hierin werd vermeld dat de regels in Frankrijk en Duitsland zoveel op die van CT lijken, dat Fransen en Duitsers geen examen hoeven te doen. Regels in Nederland zijn echter zo anders dat Nederlanders het examen wel moeten doen. Pure kul natuurlijk (het gaat om verschillen in afspraken die tussen de landen gemaakt zijn over het wel of niet erkennen van elkaars rijbewijzen), maar de divisiemanager moest toen wel toegeven dat zij het verkeerd had gehad en wij wel degelijk de Safe Drivers Class moeten doen. We zijn dus maar braaf naar de lessen gegaan; wel twee dagen later dan eigenlijk de bedoeling was, want het bleek dat de cursus begon met een verplichte avond voor de ouders die kinderen zelf les zouden gaan geven. Voor ons uiteraard niet van toepassing. Tot onze verbazing betekende dit echter niet dat we maar 3 lessen zouden krijgen: we moesten verplicht 8 uur les hebben en dus zouden we een willekeurige extra les van 2 uur krijgen. (Hierdoor zouden we niet op 20 maart klaar zijn en moesten we dus de road test verzetten.)

Op 12 maart was het dan zover: de les begon. We kwamen aan bij de rijschool en werden bijna onder de voet gelopen door 16 en 17 jarigen. Het bleek dat we bij deze jongelui in de klas moesten zitten. De instructeur was ook erg verbaasd dat hij zulke oude leerlingen had en vond het "very sad" dat wij dit hele circus door moesten. We hebben braaf gedaan wat we moesten doen en weten nu alles over road rage, rijden met alcohol en drugs, de verkeersborden (we hadden de theorie toch al gedaan?) en -gelukkig- in de extra les hoe de road test zou gaan. What a complete waste of time! Maar we hadden 24 maart ons felbegeerde certificaat in handen en konden ons 27 maart melden voor de road test.

Post PictureWe waren best zenuwachtig: we hadden niets te winnen en alles te verliezen, want wat moesten we doen als we het niet zouden halen? In principe zou dat betekenen dat ons rijbewijs afgepakt werd... We waren 27 maart mooi op tijd en hoefden niet zo lang te wachten. Marian moest als eerste. Nadat onze auto goedgekeurd was (je doet hier examen in je eigen auto) kon ze de weg op. De stugge examinatrice gaf haar aanwijzingen en na 15 minuten rijden op hele rustige straatjes, mocht Marian terug naar de DMV en kon ze haar auto parkeren en was ze geslaagd. Ron was daarna aan de beurt en had het nog gemakkelijker: hij was na 3 bochtjes al weer terug met de mededeling dat hij geslaagd was. Achteraf gezien viel het dus gelukkig allemaal erg mee. Dat hadden we eigenlijk kunnen weten: omdat je met je eigen auto rijdt heeft de examinator geen enkele mogelijkheid om in te grijpen. Ze gaan dan echt geen moeilijke verkeerssituaties opzoeken waarin het gevaar van een ongeluk aanwezig is! Dus geen snelweg en geen moeilijke kruisingen.

Hoera! We hebben ons rijbewijs! We horen er nu echt bij...

Vloer en gordijnen in de gastenkamers

Saturday 24 May 2014, 10:00
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

De gastenkamers waren al geschilderd, maar de vloeren moesten nog gelegd worden. Gelukkig ging dat vrij snel. Het meeste werk was misschien nog wel het naar boven verslepen van alle bamboe. Ron had de zaagmachine boven staan en heeft in een paar dagen tijd de bamboevloer op de hele bovenverdieping gelegd (met uitzondering van de saunaruimte). Het ziet er prachtig uit! We konden eindelijk aan de inrichting beginnen: de stoelen zijn op hun plaats gezet, de tafeltjes die we verzameld hadden bij thrifts en antiekzaken, kregen hun definitieve plekje en de bedden konden in elkaar gezet worden. We moesten nog wel eerst headboards maken, maar dat hadden we snel voor elkaar. In razendtempo kregen de kamers vorm.

Het enige project wat helaas niet bepaald in hoog tempo verliep was het gordijnenproject. Het maken van de gordijnen van Macy's viel erg tegen omdat de stof bijna onmogelijk te verwerken was: heel rafelig en als je er een strijkbout opzette die maar een graadje te warm was, kromp de hele boel als een gek. Toen ze eindelijk af waren en Marian hoopte dat ze niets meer met deze gruwelijke stof hoefde te doen, bleek dat de gordijnen eigenlijk te kort waren voor een mooi evenwichtig beeld en bovendien helemaal niet mooi in de plooi bleven hangen. Wat was hier nog aan te doen? Om een heel lang verhaal kort te maken: Marian heeft zogenaamde tiebacks gemaakt om de gordijnen bij elkaar te houden en heeft de gordijnen met veel kunst- en vliegwerk weten te verlengen. Het heeft maar een week of vier extra geduurd...

Gelukkig was de stof voor de gordijnen van Kohl's een stuk beter te verwerken: deze waren in twee dagen klaar en pasten prachtig bij de rest van de inrichting.

Marian heeft verder nog wat kussens gemaakt voor de kamers en toen hadden we de inrichting zover dat we foto's konden maken om op websites te kunnen adverteren.

Nieuwe namen voor onze kamers

Saturday 24 May 2014, 10:15

Post PictureHoewel we enorm gewend waren geraakt aan de namen Kohl's en Macy's voor onze gastenkamers, hebben we besloten dat dit niet de echte namen moesten worden. Onze doelgroep shopt niet echt bij deze winkels en zou daardoor misschien afgeschrikt kunnen worden. We hebben lang nagedacht over geschikte namen en van alles passeerde de revue. Uiteindelijk zijn we terechtgekomen bij de Griekse mythologie bij de Gratiën: we hebben Pasithea gekozen voor Kohl's. Pasithea staat voor ontspanning en dat vonden we op deze rustgevende gele kamer zeker van toepassing. Macy's bestaat verder onder de naam Thalia, wat overvloed betekent. De enorme omvang van de kamer rechtvaardigt deze naam zeker! We hebben even moeten wennen aan de nieuwe namen en we hebben moeten oefenen op de juiste Engelse uitspraak, maar we zijn erg tevreden met onze keuzes.

... 5 6 7 8 9 10 This is page 9 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2022