The Orange Gild Blogs

 
   

Living in America

Tuesday 27 August 2013, 17:00 - Monday 23 September 2013, 22:00

1 2 3 4 5 6 7 ... This is page 4 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Nu heeft Marian een grote dip

Tuesday 27 August 2013, 17:00

Na dagen compounden aan de plafonds in Macy's en de woonkamer dacht Marian eindelijk zo ver te zijn dat alle fouten van Fernando, de schilder, hersteld waren. Toen kwam Andy met de mededeling dat er in beide kamers een hele lelijke verbinding tussen de drywall-platen zat: er was een hele rand ontstaan omdat Fernando daar gewoon een gigantische klodder "mud" op heeft gesmeten om de gebruikte reparatietape te maskeren. Dat die rand enorm gaat opvallen als je het plafond gaat primen en verven maakt hem blijkbaar niets uit. Als je verstand van zaken hebt weet je dat je naast zo'n rand een hele brede rand "mud" moet aanbrengen, zodat je het hoogteverschil tussen de reparatietape en de rest van het plafond geleidelijk compenseert. En toen brak Marian...

Het is frustrerend als je al dagen de slechte kwaliteit werk van een (betaalde) ander aan het oplossen bent, maar als blijkt dat je dan nog lang niet klaar bent en er nog weer een week compounden aan te pas gaat komen, wordt het wel heel moeilijk om vrolijk te blijven! Gelukkig gaat Andy de reparaties doen, maar we hebben wel weer een week vertraging bij het afmaken van Macy's en de woonkamer. En het is al bijna september... Nog een maandje en dan willen we toch wel open met de B&B. Hoe moet dat nu nog gaan lukken?

Olletje inspecteert de nieuwe steiger van Andy

Tuesday 27 August 2013, 18:00

Als officiële Olleplanken-inspecteur moest Olletje vandaag even naar buiten om de nieuwe steiger van Andy uit te proberen. Andy heeft deze steiger maandag gekocht en vandaag bij ons huis opgebouwd. Andy is er heel blij mee en zo te zien heeft Olletje zijn goedkeuring ook gegeven.

Post Picture Post Picture Post Picture

Onbekende roofvogel in de tuin

Tuesday 27 August 2013, 19:00

Toen we aan het naijlen waren over alle beslommeringen van deze dag zagen we in de achtertuin ineens een grote roofvogel op een tak zitten. Geen idee wat het is: een havik, een buizerd? Wie het weet mag het zeggen...

Post Picture

Nieuwe koelkast is geleverd .... en past niet

Thursday 29 August 2013, 13:00

Post PictureRond 11 uur kwam de neiuwe koelkast. De bezorgers waren zo vriendelijk om dit zware en grote ding voor ons naar binnen te brengen. We waren heel blij dat we onze nieuwe koelkast al zo snel in huis hadden, maar onze vreugde was snel weer voorbij toen bleek dat we de koelkast onmogelijk in de beschikbare ruimte konden krijgen. De hoogte was niet langer het probleem, maar de kast van de oven bleek niet recht te staan, waardoor aan de voorkant geen ruimte van 36 inch beschikbaar was. Onze koelkast is 35 3/4 inch breed en had dus wel moesten passen in de 36 inch die we hadden gepland, verwacht en opgegeven. Dus behalve de verprutste ovenrand hebben we nu ook nog te maken met een koelkast die niet past. Uiteraard hebben we meteen de keukeninstallateur gemaild. Dit moet hersteld worden: we hebben al een andere koelkast besteld omdat ze geblunderd hadden met de hoogte van de koelkast; nu de breedte ook niet klopt moet het echt opgelost worden!

Keukeninstallatie-jongens zijn geweest

Thursday 29 August 2013, 18:30

Post PictureMet een uitgesproken slecht humeur zijn IKEA-Mike en zijn maatje vanmiddag langs geweest. Ze hebben naar de ovenkast gekeken en hebben er met een gezicht als een oorwurm wat aan staan wrikken. Volgens hun zou alles nu moeten passen. Ook wat andere kleine dingetjes zoals handgreepjes die niet pasten, zijn opgelost met een hoge mate van onbeschoftheid. Maar de heren waren niet van plan af te wachten of de koelkast echt paste en zijn zo snel mogelijk weer weg gegaan. Toen we de koelkast in het gat schoven, bleek hij nog steeds niet te passen: de voorkant was geen probleem meer, maar nu liep de koelkast halverwege vast. De ovenkast was door het gewrik een stukje verdraaid waardoor de voorkant van het gat voor de koelkast nu wel een ruimte van 36 inch had, maar de achterkant smaller was geworden. We hebben een boze mail naar de baas van de keukeninstallateurs gestuurd, waarbij we benadrukt hebben dat hij het moest oplossen. Vooral ook omdat we er inmiddels achter waren gekomen dat de lelijke oven-inbouw kwam, omdat IKEA-Mike in de afdekplaat niet de door de fabrikant opgegeven inbouw-maat had uitgezaagd, maar de maat van de totale oven: een gigantische fout. We hebben aangegeven dat we, als er geen oplossing kwam, zeker een klacht zouden indienen bij de IKEA. En daarbij zou het rothumeur en het onbeschofte gedrag van de heren beslist ook aan de orde komen!

Het werk aan het huis gaat gelukkig gewoon door

Friday 30 August 2013, 17:00

Andy en zijn mannen hebben vandaag de zijkant van de garage in de beits gezet. Een belangrijk moment, want deze kant was door de zon erg aangetast en nu zouden we gaan ontdekken of al onze schuur- en reparatiewerkzaamheden het gewenste resultaat zouden opleveren. En het ziet er al heel aardig uit. Benieuwd hoe het eruit ziet als we de tweede laag er op hebben zitten!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Bill, de bouwinspecteur, is ook weer langs geweest en heeft met een paar kleine opmerkingen zijn goedkeuring gegeven voor de rough-in van de elektra van de saunaroom. We moeten alleen opletten dat we buizen en draden fire-caulken, oftewel zorgen dat we de ruimte in de balken helemaal dichtsmeren of dichtstoppen met isolatiemateriaal, zodat een eventuele brand niet via die gaten naar een andere verdieping kan komen. Ron heeft uiteraard braaf de fire-caulk aangebracht.

Verder heeft Ron een echte "mudpan" gekocht voor Marian: ze kan nu veel gemakkelijker haar compound opscheppen en verwerken. Het is bijna professioneel...

Cindy eet onze appeltjes op

Friday 30 August 2013, 18:00

Een bijzonder moment: ons vaste hert (we hebben haar Cindy genoemd) kwam heel relaxed aanlopen uit de wetlands in onze achtertuin en ging ontspannen snoepen van de appeltjes die uit onze appelboom bij de garage waren gevallen. Ze was onverstoorbaar en stond langdurig te smikkelen van de lekkernij. Prachtig om te zien!

Post Picture

Excuses van IKEA-Mike

Saturday 31 August 2013, 13:00

Na onze boze email van eergisteren kregen we vandaag een telefoontje van IKEA-Mike, waarin hij zijn excuses aanbood voor zijn onbeschofte gedrag. Hij gaf aan dat hij moe was geweest, maar dat hij nooit zo had mogen reageren. Oke, zand erover. Hij komt aanstaande donderdag om de keuken te herstellen. Hopelijk lukt het nu om alles een keer goed te krijgen...

Onze oprit is weer netjes

Saturday 31 August 2013, 14:00

Gelukkig is Wyatt vandaag inderdaad gekomen en heeft hij onze oprit gefatsoeneerd. Het ziet er weer netjes uit! Nu nog zien hoe we camoufleren dat we onze oprit een stukje verbreed hebben...

Post Picture Post Picture Post Picture

Oktoberfest in Augustus

Saturday 31 August 2013, 21:00

Post PictureDe man die al een paar keer een dumpster bij ons had bezorgd, had ons op het hart gedrukt dat we naar het Oktoberfest in New Milford moesten gaan. Vandaag was het zover: een beetje voor op schema (Het is immers pas augustus) waren de festiviteiten in volle gang bij de Arion Singing Society. Vol verwachting zijn wij het terrein opgegaan, hebben Bratwurst met Sauerkraut en Kartoffelsalat gegeten en geluisterd naar de folkloristische muziek, begeleid met traditionele dansen. Het greep ons echter niet en na een krap uurtje zijn wij weer vertrokken. Dit is niet ons dingetje, maar waarschijnlijk erg gezellig voor mensen van Duitse afkomst. Ach, we zijn er geweest en kunnen er over meepraten.

Tuinpad ontworpen en pachysandra verplaatst

Sunday 1 September 2013, 17:00

We hebben gekeken hoe we het pad van de oprit naar de voordeur willen hebben en zijn al bezig geweest om een stukje daarvan uit te graven. De pachysandra-planten die we daarbij overhielden, hebben we gebruikt om naast onze oprit te planten, zodat we een mooie scheiding gaan krijgen tussen wetlands en het gras dat we naast de oprit willen gaan inzaaien. Het was heerlijk weer, dus klussen in de tuin was geen straf!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

End-of-summer burger bij Mike en Renée

Sunday 1 September 2013, 22:00

Post PictureMorgen is het Labor Day en dat is voor de Amerikanen het informele einde van de zomer. Om dit te vieren zijn we bij Mike en Renée uitgenodigd voor een burger-dineetje. Het was weer gezellig. En we hebben een uitnodiging te pakken voor Thanksgiving: Renée maakt een traditioneel diner en wij zijn daarbij van harte welkom. Leuk!

Labor Day... en dus hard aan het werk

Monday 2 September 2013

Post PictureLabor Day is in de VS een vrije dag om het eind van de zomer te markeren. Normaal gesproken een dag dat je dus vooral niet werkt, maar voor ons gaat alles gewoon door. Het is een prachtige dag en dus staat de tuin weer op het programma: Marian is nog de hele dag pachysandra aan het verplanten en Ron is onder andere bezig geweest met verdere voorbereidingen voor het tuinpad. Als we in de herfst-periode gasten willen kunnen ontvangen, moeten ze natuurlijk wel bij de voordeur kunnen komen!

Belangrijke beslissing genomen: we gaan niet open in de herfst!

Tuesday 3 September 2013

Marian heeft vandaag contact opgenomen met Viking, het bedrijf dat het aanrechtblad maakt. Omdat IKEA-Mike aan de keukenkasten heeft staan wrikken en waarschijnlijk nog wel meer zal moeten aanpassen, is de oude template van het aanrechtblad waardeloos geworden. We zullen dus een nieuwe template moeten laten maken voor die kant van de keuken. Helaas bleek al snel dat dit een vertraging van tenminste 3 weken zal gaan opleveren: nadat de keuken hersteld is, moet er opnieuw getemplate worden en dan gaan gewoon de twee weken levertijd weer opnieuw lopen. Het aanrechtblad komt dus rond 25 september. En daarna kunnen we pas beginnen met tegelen en het afmaken van de keuken. We hebben dus tot half oktober zeker geen keuken die we kunnen gebruiken.

Post Picture

Maar zelfs als de keuken half oktober wel klaar zou zijn, zouden we enorme (duurbetaalde) hulptroepen nodig hebben om alles af te kunnen krijgen zodat we gasten kunnen ontvangen in oktober. En aangezien we die kosten er nooit uithalen met de eventuele inkomsten van de B&B, hebben we vandaag besloten niet open te gaan deze herfst.

Het voelt goed om niet langer een moordende deadline te hebben! We hebben bovendien besloten heel erg veel zelf te gaan doen nu we ineens de hele winter hebben. We zijn nog naar adem aan het happen na het zien van de laatste rekening van de elektricien! Het geld is er hard doorheen gegaan en we hebben ons budget inmiddels overschreden door alle onverwachte werkzaamheden die we tegenkwamen en alle hulptroepen die we ingeschakeld hebben om onze deadline van september/oktober te kunnen halen. Het is mooi geweest. Tijd om het in ons eigen tempo te gaan doen. We zijn heel erg opgelucht dat we onze deadline hebben losgelaten!

We gaan niet open in de herfst!

Aanvaring met de elektricien

Wednesday 4 September 2013
Post Picture

Terwijl Andy en zijn mannen verder gaan met het mooier maken van de buitenkant van het huis (zij mogen wel gewoon verder met hun klus na onze beslissing van gisteren), hebben wij een aanvaring gehad met Bob Russell, de elektricien. Op de indrukwekkende rekening die we van hem hadden gehad, stonden 2 uren van hemzelf. Die waren gemaakt omdat zijn zoon en zijn hulpje vergeten waren een bepaalde draad mee te nemen en hijzelf dus heen en weer was gereden om die draad te brengen. Belachelijk! Natuurlijk betalen we die uren niet! Maar tijdens het gesprek werd ook duidelijk dat ze uren en materiaal in rekening hadden gebracht voor het zogenaamde hard-wiren van het rookalarm. Iets, waarvan we gezegd hadden dat we er nog over moesten nadenken hoe we dat wilden gaan doen. Als we namelijk een beveiligingsbedrijf inschakelen, leggen zij dat draadloos aan en is die wiring helemaal niet nodig. Idioot dat de elektricien dan toch maar even beslist dat hij minstens 100 dollar extra gaat verdienen door de wiring toch maar vast aan te leggen "omdat er toch wel iets moet van de Code". En zo hadden we nog wel wat puntjes, waarover we graag van tevoren geraadpleegd waren geweest.

Post PictureWe hebben ook nog gevraagd waarom Elektro-Mike gemeend had dat hij wel even kon beslissen dat de oven anders ingebouwd moest worden dan de fabrieksinstructies aangaven (want dat hadden we inmiddels begrepen van IKEA-Mike), maar daar kregen we een typisch New England-antwoord op: schouderophalen. Het vertrouwen is weg. De rekeningen zijn veel te hoog. We hebben nog wel gevraagd om een offerte voor het aanleggen van een extra panelbox, want die moet er volgens hun echt komen volgens de Code, maar wij denken niet dat deze dure jongens ooit nog iets in ons huis mogen doen. Fijn hoor, als je niet meer onder grote tijdsdruk allerlei onacceptabel gedrag hoeft te slikken!

Keuken is hersteld

Thursday 5 September 2013

Post PictureDe werkzaamheden buiten gaan gewoon door, maar het hoogtepunt van de dag is dat de keuken wordt hersteld. IKEA-Mike heeft nogmaals zijn excuses aangeboden en heeft met een positieve werkhouding de aanpassingen gedaan die nodig waren. En als goedmakertje heeft hij nog een paar extra klusjes gedaan. Gelukkig ziet de oven er nu goed uit en past de koelkast! En hij gaf aan dat Elektro-Mike echt had geadviseerd om de oven anders te plaatsen, omdat de oven anders zou uitsteken. Ach, er staat een koelkast naast die ook al uitsteekt, dus waar hebben we het over... IKEA-Mike gaf aan dat hij ervan geleerd had dat hij niet meer naar elektriciens zou luisteren. Een wijs besluit.

Mini-vakantie: concert van The Allman Brothers in Mansfield MA

Friday 6 September 2013
Post Picture

Na alle drukte van het voorjaar en de zomer, zitten we er helemaal doorheen. We hebben te veel spanningen gehad en de zomer is volledig aan ons voorbijgegaan, omdat we alleen maar aan het werk waren om in de herfst open te kunnen met de B&B. Nu we dat plan hebben laten varen, kunnen we weer een beetje ademhalen en voelen we dat we bekaf zijn. Tijd om eens wat te doen aan ontspanning!

Post PictureOp internet hadden we gevonden dat er in Massachusetts een concert was van The Allman Brothers, een favoriete band van Ron. Dus hebben we kaartjes gekocht voor dit concert, een hotel geboekt in de plaats waar dit concert zou zijn (Mansfield MA) en zijn we in de ochtend in de auto gestapt om via een toeristische route door een stuk van Connecticut en Rhode Island naar Mansfield MA te rijden. Andy en zijn vriendin Darlene zouden ook komen en we hadden rond 5 uur afgesproken om daarna samen naar het terrein te gaan. Helaas kregen we even voor 5 uur het bericht dat Andy en Darlene in een file terecht waren gekomen en later zouden komen. We zijn toen maar gewoon zelf naar het Comcast-terrein gegaan. Daar zagen we op de parkeerplaats tot onze verbazing dat het een groot barbecue-feest was: iedereen had bij zijn auto een rokende BBQ staan en hele koeltassen met eten en drinken waren meegesleept om er een groot feest van te maken.

Post Picture Post Picture Post Picture

Fantastisch om te zien en compleet anders dan de concertbeleving in Nederland! Wij hadden uiteraard geen BBQ bij ons en zijn het terrein dus maar opgegaan. Na een hapje en een drankje, hebben we ons met ons dekentje neergevleid op de weide achteraan en hebben we gewacht op Andy en Darlene. Ondanks lang wachten en turen hebben we die niet meer gezien... Gelukkig was het concert leuk. Het voorprogramma van anderhalf uur (!) was erg goed (Grace Potter, nooit van gehoord, maar blijkbaar best bekend in de VS) en The Allman Brothers speelden veel bekende nummers.

Post Picture

Helaas niet een nummer dat Marian kende, maar die vermaakte zich met het bekijken van het publiek, dat steeds meer dronken en high werd tijdens de avond. Na het concert bleek het BBQ-festijn gewoon door te gaan om de tijd te doden die nodig was om alle auto's van het terrein te krijgen. En wat waren wij blij dat we een hotel geboekt hadden, want we hadden er toch niet aan moeten denken dat we om 11 uur nog in de file 3 uur hadden moeten terugrijden naar Connecticut.

Vervolg mini-vakantie: Providence Rhode Island

Saturday 7 September 2013
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Na een goede nachtrust zijn we vandaag met prachtig weer in de auto geklommen om naar Providence, de hoofdstad van Rhode Island, te gaan. We hebben daar The Independence Trail gelopen: met een groene lijn op het trottoir is een route aangegeven die langs belangrijke punten in de geschiedenis van Providence en Rhode Island voert. Op zich was niet alles van de Trail even boeiend of duidelijk, maar we hebben absoluut genoten: een leuke wandeling, een fijne verzorgde stad met moderne en oude gebouwen, fantastisch weer... Providence is zeker een aanrader.

Post Picture Post Picture Post Picture

Nadat we de hele route hadden gelopen (de groene lijn hield wat abrupt op achter het Capitool van Rhode Island, maar daar kwamen we wel uit), hebben we een mooie Mall bezocht voor een ijsje en hebben we op een terrasje bij de Union Station Brewery een drankje genomen en uiteindelijk gegeten. Het werd inmiddels steeds drukker, want de Firewalk stond op het programma die avond: er worden honderden fakkels aangestoken in de rivier in de binnenstad en het geheel wordt begeleid met muziek.

Post Picture Post Picture Post Picture

Andy had gezegd dat we dit beslist moesten meemaken en dus zijn we gaan kijken. Het was enorm druk op een gezellige manier. Dit trekt heel veel toeschouwers overal vandaan en het is inderdaad de moeite waard om dit een keer te gaan bekijken als je toch in de buurt bent. Wij hielden het na een wandeling langs de hele rivier voor gezien en zijn teruggereden naar huis. Onze mini-vakantie zit er weer op.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

De ramen worden geschilderd

Monday 9 September 2013, 13:00

De ramen aande buitenkant worden geschilderd en je ziet het huis opknappen: grauwe onverzorgde ramen zijn ineens stralend wit. Het huis gaat er steeds mooier uitzien!

Appelboom nummer 2 is weg

Monday 9 September 2013, 15:00

Post PictureWyatt heeft onze tweede appelboom weggehaald. Deze was half overwoekerd door vines en was onderaan al flink uitgehold. Het was een kwestie van wachten tot deze boom met een zware storm of sneeuwbui om zou vallen en dus hebben we er maar voor gekozen om hem nu zelf gecontroleerd te verwijderen. We hebben er geen spijt van, want ons uitzicht is er op vooruit gegaan (onze overburen hebben een paar mooie bomen in de tuin staan) en het uitzicht vanaf de weg is ook beter geworden (de zogenaamde curb appeal).

Infrared niet bezorgd

Monday 9 September 2013, 18:00

Hoewel we eind vorige week gebeld waren, dat onze infrared sauna vandaag tussen 1 en 5 bezorgd zou worden, hebben we helemaal niets gezien. Dat is dus gewoon in New England: afspraken kom je niet na en je laat niets van je horen. Als het meezit worden we een dezer dagen opnieuw gebeld voor een nieuwe bezorgafspraak.

Marian probeert weer een nieuwe sportschool uit

Monday 9 September 2013, 21:00

Post PictureIn haar zoektocht naar een leuke sportschool is Marian deze keer terecht gekomen in Southbury op ongeveer 25 minuten rijden van huis. Er staat Cardio Dance op het programma.

Na een veelbelovende start viel dit helaas ook weer tegen. Het lijkt wel of mensen hier niet alleen maar lol mogen beleven aan het sporten. Zelfs bij een dance workout moeten er lunges en squats gedaan worden. Dat heeft niets met dansen te maken! Heerlijke programma's zoals Sh'Bam en Body Jam, waarbij je ongemerkt al je spieren traint, "mogen" hier blijkbaar niet, omdat je dan niet echt aan het sporten bent. Morgen de Zumba hier maar eens uitproberen...

Nieuwe template van het aanrecht

Tuesday 10 September 2013, 9:00

Om 7 uur vanochtend stond de man van Viking op de stoep om een nieuwe template te maken van ons aanrechtblad. Hoewel er maar aan een kant van de keuken iets veranderd was, stond hij erop om de hele keuken opnieuw te templaten. Het duurde dus wel even voordat de boel weer helemaal gemeten was. Hij maakte ons nog even hoopvol met de opmerking dat in ons geval de levertijd misschien wel korter zou zijn, want nog twee weken zonder keuken is wel erg lang, maar eigenlijk geloven we er niet in dat het een keer zou kunnen meezitten...

Ron leert compounden

Tuesday 10 September 2013, 13:00

Post PictureGisteren heeft Ron een ventilator in onze eigen badkamer gemaakt. Daarvoor moesten aardig wat gaten in het plafond en de muur gemaakt worden en aangezien Ron wilde leren compounden, was dit een mooie neutrale plek om eens goed te oefenen. Diederik kijkt gelukkig of het goed gaat.

Overigens vragen we ons wel af of de ventilator goed werkt; hij lijkt niet af te slaan. Maar eens kijken of we de instellingen kunnen veranderen.

Zumba ook niet echt geweldig

Tuesday 10 September 2013, 21:00

Marian blijft het proberen: vandaag heeft ze de Zumba bij The Catalyst Gym in Soutbury uitgeprobeerd. Dit wordt gegeven door Ruben, een Zuid-Amerikaan die overal in de omgeving op sportscholen een paar lessen Zumba geeft. De verwachtingen waren hoog gespannen. In de praktijk was het wel leuk, maar nou ook weer niet zo fantastisch dat het een ritje van 25 minuten heen en 25 minuten terug aantrekkelijk maakt. Marian denkt met weemoed terug aan de leuke lessen in Arnhem, Elst en Amersfoort!

Ron verdiept zich in electriciteit

Wednesday 11 September 2013, 15:00

Post PictureNu we de elektricien te duur vinden om nog alle kleine klussen in ons huis te doen, gaat Ron zich verdiepen in de elektrische geheimen van Amerikaanse huizen. We hebben het grote 1-2-3 Wiring boek gekocht van The Home Depot en Ron bestudeert dit nu. Dit is beter dan compounden, want hij heeft flink last van zijn schouder en arm. Marian zal het compounden in de badkamer dus moeten afmaken.

Infrared komt morgen tussen 1 en 5

Wednesday 11 September 2013, 17:00

We zijn inderdaad gebeld voor een nieuwe bezorgafspraak voor de infraredsauna: morgen tussen 1 en 5. Zou het deze keer wel lukken?

Plafond in Macy's in de grondverf gezet

Thursday 12 September 2013, 15:00

Post PictureHoewel we onze deadline hebben veranderd en we de B&B-kamers dus niet af hoeven te hebben in oktober, hebben we besloten dat we in ieder geval het plafond in Macy's gaan afmaken. We kunnen deze kamer dan gebruiken als voorraadkamer voor de bedden en meubels die er al zijn en nog komen, maar voorlopig niet gebruikt gaan worden. En passant hebben we het plafond in de badkamer van Macy's ook maar meegeschilderd.

Infrared was er om half 7

Thursday 12 September 2013, 19:00

Niet helemaal volgens afspraak, maar het dan toch gelukt: de infrared is om half 7 bezorgd. We kunnen niet wachten om hem in elkaar te zetten, zodat we onze zere lijven een beetje kunnen ontspannen. De infrared heeft genoeg aan een gewoon stopcontact, dus behalve het in elkaar zetten, zijn er geen moeilijke toestanden nodig om het ding aan de gang te krijgen.

Nieuwe dokter bezocht

Friday 13 September 2013

Post PictureOmdat de medicijnen van Ron zo langzamerhand op raken, zijn we vandaag op bezoek geweest bij onze nieuwe huisarts. We zijn naar de New Milford Medical Group gegaan in New Milford. Doktersbezoek gaat hier anders dan in Nederland. Je wordt eerst in een kamertje gezet en een assistent neemt je gegevens op, onderzoekt je bloeddruk en laat je vervolgens wachten totdat de dokter komt. Deze neemt je gegevens nog een keer op en meet, in het geval van Ron, de bloeddruk nog een keer. Na een in onze ogen langdurig consult, hadden we dan toch een receptje te pakken. Omdat wij niet bij een gewone verzekering verzekerd zijn, moeten we meteen betalen. Ze hanteren dan overigens een bijzonder (lager) tarief omdat je niet verzekerd bent. Apart... Het blijft overigens ondanks de korting nog steeds een fors bedrag per consult. Medische zorg is hier niet goedkoop!

Rondje New Milford en Brookfield

Friday 13 September 2013, 18:00

Nu we vanwege de dokter toch al vroeg op pad waren, zijn we maar meteen onze noodzakelijke boodschappen gaan doen. We hebben onze vrienden van Sherwin-Williams maar weer eens een keertje bezocht en daarna zijn we doorgereden naar de Costco (groothandel) in Brookfield. Iets verderop ontdekten we daar de Panera, waar we een broodje hebben gegeten, en een heerlijke knutselwinkel: de Jo-Ann. Ze hebben daar allerlei stoffen (gordijn-, meubel- en kledingstoffen) en allerlei lintjes en accessoires die ook van pas kunnen komen bij bloemschikarrangementen. Tot slot hebben we onze gewone boodschappen gedaan bij de Big Y in New Milford. Ongemerkt ben je een hele dag op stap: de afstanden zijn hier aanzienlijk groter dan in Nederland en "boodschappen doen" kan dus de hele dag duren.

Vloer bij Carl eruit gehaald

Saturday 14 September 2013

Post PictureAl weken geleden heeft onze overbuurman Carl beloofd dat we oude vloerdelen uit zijn huis konden gebruiken voor de reparatie van onze eigen houten vloer. Onze huizen zijn door dezelfde bouwer gebouwd en daarom hebben we exact dezelfde vloer. En vandaag was het dan zover: de oude vloer kon eruit gehaald worden. Ron heeft dit alleen met Carl gedaan, omdat Marian met een forse verkoudheid even uitgeschakeld is. De planken zien er goed uit en hiermee kunnen we onze eigen vloer zeker ruimschoots repareren.

Gras zaaien

Sunday 15 September 2013, 15:00

We hebben twee grote kale plekken in ons gazon, waar de appelbomen hebben gestaan. Dat is geen gezicht en dus hebben we graszaad gekocht en hebben we de plekken ingezaaid. Hopelijk komt het gras snel op; ons is beloofd dat we in een week tijd al een aardig groen gazonnetje zouden moeten hebben. We zullen zien...

Post Picture

Infrared in elkaar gezet... en gebruikt natuurlijk

Sunday 15 September 2013, 22:00

Nu we de infrared sauna hebben, willen we hem natuurlijk ook wel graag gaan gebruiken. Het was een relatief eenvoudig bouwpakketje en na iets meer dan twee uur hadden we hem helemaal in elkaar gezet en werkend. Heerlijk om dit eerste onderdeel van de saunaroom al te kunnen gebruiken!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Rustig klusdagje voor ons

Monday 16 September 2013, 13:00

Marian heeft vandaag het compound- en schilderwerk in onze eigen badkamer afgerond en Ron heeft zich gestort op het bestuderen van de geheimen van de electriciteit hier in de VS. Zijn schouder doet erg zeer en daardoor zit echt klussen er niet in. Maar uitvinden hoe de electriciteit werkt is ook cruciaal, zeker nu we de electriciens er uitgegooid hebben...

Andy vervangt vloerdelen in de dining room

Monday 16 September 2013, 14:00

Met de vloerdelen die we van Carl hebben gekregen heeft Andy vandaag de slechte planken in de dining room kunnen vervangen. Het zier er meteen al een stuk minder armoedig uit. Schuren wordt nog wel erg belangrijk, want het verschil tussen het onderhoud van onze vloerdelen en de beter verzorgde vloerdelen van Carl is nogal groot.

Naar Painter Ridge Farm geweest

Monday 16 September 2013, 16:00
Post Picture

De hele zomer hebben we al tegen elkaar gezegd dat we eens een keertje naar Painter Ridge Farm moeten gaan om te kijken wat daar allemaal te koop is, maar door het geklus is het er tot nu toe niet van gekomen. Omdat we vandaag een rustig klusdagje hebben en het prachtig weer is, hebben we onze kluskleren vervangen door iets netter en schoner spul en zijn we het wandelingetje gaan maken naar de farm. We moesten even zoeken waar de farm stand precies was, maar Henry, de eigenaar, riep ons al snel omdat we ons te ver op zijn erf begaven. We hebben een tijdje gezellig staan praten met Henry en Mary. Het is leuk om te horen dat de mensen uit de buurt, die hier hun groente en fruit komen halen, allemaal zo positief zijn over ons werk aan het huis. Met peertjes en tomaten zijn we weer naar huis gegaan.

De zijkant van het huis is gestaind

Tuesday 17 September 2013, 15:00

Het is prachtig weer om een huis te beitsen en dus is de zijkant van ons huis vandaag in de stain gezet. Overigens moesten wij er voor zorgen dat ook de rest van het huis gebeitst kan worden: de inschatting van Fernando en Justin van Sherwin-Williams dat we aanzienlijk minder beits nodig zouden hebben dan wij berekend hadden, bleek onjuist. Er moet dus wel degelijk beits bij gehaald worden. En als we dan toch naar New Milford moeten, kunnen we net zo goed even naar The Home Depot; er is altijd wel wat te kopen...

De verwarming doet het niet

Tuesday 17 September 2013, 22:00

Het begint 's avonds een stuk frisser te worden. Zelfs zo fris dat de verwarming zo langzamerhand zou moeten aanslaan. Maar er gebeurt helemaal niets. En we krijgen het best koud zo. De handleiding maakte ons duidelijk dat er iets mis was, maar niet hoe je dat zou kunnen herstellen en dus moeten we morgen Tom van de verwarming maar eens gaan bellen. We laten natuurlijk geen dure verwarming installeren, om vervolgens de eerste koude nacht bibberend in ons huis te zitten...

Er gebeurt weer van alles in en om het huis

Wednesday 18 September 2013, 14:00

Post PictureHet is weer een druk klusdagje: de zijkant van het huis wordt voor de tweede keer gestaind, de ontbrekende vloerdelen in het halletje zijn gerepareerd, het vloertje in de WC beneden is glad gemaakt met gietcement, er is begonnen met het maken van 'corbels' (steunblokjes) voor de dakgoten, Marian is begonnen met het compounden en schuren van het plafond en de muren van de keuken en Ron probeert her en der electriciteitsdingetjes uit. Lekker als er druk gewerkt wordt; dat geeft een beetje het idee dat er toch schot in de verbouwing zit.

Reden voor defecte verwarming ontdekt

Wednesday 18 September 2013, 16:00

De monteur van Olsen (verwarmingsbedrijf) is vandaag gelukkig langs gekomen en al snel werd duidelijk waarom onze verwarming het niet doet: voor het stainen hebben Andy en zijn mannen de luchtafvoer van de verwarming afgedekt met plastic en de verwarming slaat af als hij zijn lucht niet kwijt kan. Plastic weg, probleem opgelost! Overigens ontdekte de monteur wel dat de bekabeling er een beetje krakkemikkig bij hing; blijkbaar was dat bij de oorspronkelijke installatie niet echt zorgvuldig gedaan door de electricien... ook dat is nu hersteld.

Communicatie met de IKEA

Thursday 19 September 2013, 12:00

We hebben geprobeerd vandaag geprobeerd de mensen van IKEA aan het verstand te peuteren dat het echt onredelijk is om ons de trip fee voor het opnieuw opmeten van de countertop bij ons in rekening te brengen, omdat de fout gemaakt is door de monteurs van de IKEA. Er valt niet over te praten... iets met kleine lettertjes in het contract (welk contract?). Gelukkig liet het countertop-bedrijf weten dat zij de 150 dollar wel zouden kwijtschelden. Met IKEA valt gewoon niet te praten hier. Verder hebben we geprobeerd IKEA wat geld te besparen door aan te geven dat de matrassen en de oversold items (de bedbodems) wat ons betreft best op dezelfde dag bezorgd mogen worden en niet twee dagen na elkaar. Vergeefse moeite; de werkprocessen zitten hier zo beroerd in elkaar dat die link niet gelegd kan worden. Ach, het is hun geld...

De Fairy Cat's Max Memorial Meadow is gemaakt

Friday 20 September 2013, 16:00

Ron heeft uitgebreid gebruik gemaakt van een trekker met graafmogelijkheden, die hij van Andy heeft gekregen. We gebruiken de Engelse term voor dit apparaat even niet, want de commissie die zich bezig houdt met moeraslanden, is meteen alert als ze weten dat je zo'n ding aan het gebruiken bent. Ze willen namelijk niet dat je de moeraslanden verstoort en als je gaat graven met zo'n trekker ga je zeker iets verstoren.

Post Picture

Wij zijn van mening dat de moeraslanden op dit perceel al te veel opgerukt zijn en de tuin verstoord hebben en daarom even tot de orde geroepen moeten worden. We denken dat we dus best wat opruimwerkzaamheden kunnen doen. En dat heeft Ron dan ook vol enthousiasme gedaan. In de achtertuin heeft hij lekker opgeruimd en daardoor ontstond een mooie ruimte. We hebben dit omgedoopt tot de Fairy Cat's Max Memorial Meadow (of kortweg: Max Memorial Meadow) ter nagedachtenis aan onze lieve kat Max, die het begin van de grote plannen nog meegemaakt heeft, maar de grote reis naar de VS helaas niet meer heeft mogen beleven. Aansluitend aan de Max Memorial Meadow ligt de Oliver Oval, een paadje tussen de bomen. Nu nog iets verzinnen voor Diederik...

Grind in de geulen langs het huis

Friday 20 September 2013, 17:00

We gaan het grind op de eerste helft van de oprit vervangen door hetzelfde grind dat we ook voor het tweede stuk hebben gebruikt. Het (te) losse grind dat hierdoor over is, kunnen we goed gebruiken om de afwateringsgeulen langs het huis te vullen en om vanaf de oprit een paadje te maken naar de voordeur. Marian heeft vandaag flink staan harken om het grind op zijn plaats te krijgen!

Boomstronken verwijderd

Saturday 21 September 2013, 14:00

De trekker van Andy hadden we vooral voor het egaliseren van de oprit en voor het uitgraven van een paar stompen van struiken en boompjes. Vandaag stond het uitgraven van stompen op het programma. De overbuurman zag ons werken met het apparaat en vroeg of we bij hem ook een paar stronkjes konden verwijderen. Mooi oefenmateriaal voor Ron en dus zijn we daar maar even naar toe gereden. Het lukte goed; Ron kreeg al snel door hoe hij het graafwerk moest doen. Buurman blij en wij vol vertrouwen dat we ook andere stronkjes wel weg zullen krijgen. Helaas ging het behoorlijk regenen, waardoor het werken buiten niet echt lekker was. We hebben dan ook maar besloten om vroeg te stoppen en boodschappen te gaan doen.

Fair in New Milford bezocht

Saturday 21 September 2013, 17:00
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

In september zijn in deze omgeving ieder weekend overal fairs. Ze kunnen allerlei thema's hebben en we waren benieuwd naar de fair in New Milford, waarvan geadverteerd werd dat het een "terug-in-de-tijd"-fair was. We waren benieuwd. Door de motregen kwam het geheel niet optimaal tot zijn recht, maar ook verder zagen we het "terug-in-de-tijd"-thema niet echt terug. Volgens ons waren het gewoon kraampjes met lokale ondernemers, eten en waren er een paar demonstraties met honden en houthakken om het nog wat extra's te geven. Geen aanrader voor volgend jaar maar de tuin in het park van New Milford heeft ons wel leuke ideeen gegeven voor onze tuin.

Post Picture

Lekker bezig in de tuin

Sunday 22 September 2013
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Stompen verwijderen en grind verplaatsen van de oprit naar het tuinpad, dat waren de activiteiten van vandaag. Ron is handig aan het worden met de trekker en daardoor gaat alles een stuk sneller dan met een schepje en een kruiwagentje. Hoewel dit tuinwerk eigenlijk allemaal niet gepland was, kunnen we goed gebruik maken van de trekker en weten we de tuin om het huis in een paar dagen tijd een stuk ruimer te maken. Dat scheelt de komende jaren heel wat werk bij het aanleggen en fatsoeneren van de tuin!

Verder gewerkt in de tuin

Monday 23 September 2013, 14:00

Post PictureDe grote trekker van Andy wordt flink gebruikt door Ron en de tuin wordt steeds opgeruimder. Marian heeft verder geharkt aan het tuinpad, terwijl de mannen van Andy bijna klaar zijn met het stainen van het huis. De buitenkant van het huis en de tuin gaan er steeds beter uitzien; het huis krijgt steeds meer curb-appeal en we krijgen dan ook regelmatig complimenten van passanten over de vooruitgang die we boeken.

Gegeten bij The Curtis House post-Gordon

Monday 23 September 2013, 22:00

Post PictureIn Woodbury staat de oudste Inn van Connecticut (althans dat claimen ze). Fascinerend genoeg om daar eens een keer te gaan eten. Dat hadden we dan ook al een keer gedaan bij een eerder bezoek, maar we vonden het eten toen absoluut niet fantastisch. The Curtis House hadden we van ons lijstje van goede restaurants geschrapt. Maar we hebben inmiddels gehoord dat Gordon Ramsey met zijn programma langs was geweest in The Curtis House; dat betekent dat de keuken flink is aangepakt. Het programma is nog niet uitgezonden, maar we waren zo nieuwsgierig geworden dat we The Curtis House na Gordon nog wel eens wilden uitproberen. En het was een stuk beter: geen tierelantijnen meer met allerlei ingredienten die niet bij elkaar passen, maar een eerlijk stuk vlees, simpel maar goed bereid. En ook de aankleding was een stuk smaakvoller, minder oubollig. Een vooruitgang. Hier kunnen we nog wel eens gaan eten.

1 2 3 4 5 6 7 ... This is page 4 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2022