The Orange Gild Blogs

 
   

Living in America

Tuesday 24 September 2013, 10:00 - Wednesday 30 October 2013, 13:00

... 2 3 4 5 6 7 8 ... This is page 5 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Het aanrecht is geplaatst

Tuesday 24 September 2013, 10:00

Post PictureEindelijk! Ons aanrecht is er. De mannen van Viking hebben er een paar uur aan gewerkt en het zit er nu prachtig op. Zelfs de naad tussen twee delen is nauwelijks zichtbaar. Het heeft lang geduurd, maar het resultaat is geweldig. Post PictureEigenlijk nog mooier dan we ons voorgesteld hadden. We hadden ons aanrecht immers uitgezocht aan de hand van een klein stukje in de winkel en dan moet je maar afwachten hoe het uitpakt, maar dat is dus helemaal goed gekomen. De keuken begint nu op een echte keuken te lijken!

Compounden in de keuken

Tuesday 24 September 2013, 14:00

Nu het aanrecht er is, hebben we veel zin om de keuken eindelijk af te maken. Marian is dan ook fanatiek gaten aan het vullen in plafond en muren, leert corner tape gebruiken voor mooie overgangen van plafond naar muur en smeert heel wat compound (of mud). Zwaar werk, want bijna alles moet boven het hoofd gebeuren.

Tom de loodgieter heeft stand van zaken opgenomen

Tuesday 24 September 2013, 14:30

Nu we eindelijk de gootsteen in het aanrecht hebben zitten, kan de loodgieter de boel gaan aansluiten. Tom is langs geweest en heeft bestudeerd hoe hij de aan- en afvoer van de gootsteen en vaatwasser gaat regelen. We hebben bijna weer een vaatwasser; niet meer met de hand afwassen!

Begonnen aan de regengoten

Tuesday 24 September 2013, 15:00

Post PictureHet huis is helemaal gestaind en Andy is nu verder gegaan met de regengoten. Deze worden helemaal van hout gemaakt en zien er hopelijk een stuk beter uit dan de plastic en aluminium regengoten die je hier gemiddeld aantreft bij de huizen.

Matrassen zijn geleverd; rest volgt morgen

Tuesday 24 September 2013, 18:00

Het is niet gelukt om de IKEA efficient te laten werken: we hebben vandaag de matrassen gekregen en morgen krijgen we de bedbodems. Tenminste als het morgen goed gaat: we kregen vandaag een berichtje dat de bedbodems morgen tussen 3 en 7 's middags bezorgd zullen worden en wij zijn er morgenmiddag niet. We hebben geprobeerd gebruik te maken van de mogelijkheid om een andere datum af te spreken, maar dat is helaas niet gelukt omdat we na 5 uur belden. We kregen het bericht na 5 uur dus hoe had dat anders gekund? Hopelijk worden de bedbodems bezorgd als er nog iemand rond ons huis loopt. Maar de matrassen hebben we in ieder geval; dus als we ooit klaar zijn met de gastenkamers, kunnen die erin.

Loodgieter aan het werk

Wednesday 25 September 2013, 13:00

Ethan, de hulp van Tom, heeft vandaag de gootsteen, vaatwasser en koelkast (in verband met ijsblokjes) aangelegd. Jammer genoeg valt de waterdruk ons erg tegen: het duurt een eeuwigheid om een bekertje water te vullen. Daar moet toch nog even naar gekeken worden. Maar verder doet alles het en zijn we dolgelukkig met een keuken die steeds bruikbaarder wordt.

Bloemistengroothandel bezocht

Wednesday 25 September 2013, 14:00

Post PictureMarian wil zo langzamerhand wel eens iets gaan doen met de bloemen en heeft een paar groothandels voor bloemisten opgezocht in de omgeving. Er blijkt er een te zitten in Bloomfield (toepasselijk), vlak bij Hartford en dat was een mooie reden om vandaag eens een dagje Hartford te gaan doen. De groothandel viel in eerste instantie tegen: ze hadden weinig bloemen en weinig materiaal; en het spul dat Marian gebruikt, was er niet. Maar gelukkig kwam een van de medewerksters met ons praten en blijken zij een doorzendpunt te zijn van een grote groothandel, waar we in Boston al eens geweest waren. Je kunt alles bestellen van die website en dan kan je het in Hartford komen ophalen. Meevaller. Nu eerst nog ons bedrijf officieel inschrijven, zodat we ons als klant kunnen laten opnemen.

Dagje Hartford

Wednesday 25 September 2013, 17:00

We waren nog niet echt in Hartford geweest en wilden wel eens zien of de hoofdstad van Connecticut de moeite waard is voor toeristische uitstapjes. We zijn naar de Tourist Info gegaan en hebben gevraagd naar een stadswandeling. De mevrouw snapte niets van ons verzoek: blijkbaar is een stadswandeling geen gebruikelijke kost in Hartford. Uiteindelijk heeft ze ons een kaartje gegeven van de gratis bus, die langs de bezienswaardigheden van Hartford rijdt. Misschien dat we daar iets mee zouden kunnen? We zijn op pad gegaan en zijn als eerste naar de Connecticut, de rivier, gelopen, want daar zou een prachtig park en een mooi gebouw zijn. Wij zagen vooral beton... De riverfront is hier recent opgeknapt en blijkbaar had men aandelen in een betonfabriek, want alle renovaties zijn van beton. Niet helemaal onze smaak.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Langs allerlei bouwputten zijn we vervolgens rond gaan lopen op zoek naar mooie gebouwen. Helaas heeft Hartford weinig historische plekken. Er zijn kantoorgebouwen en een paar winkels en alles is heel doods. Hartford is een kantoorstad en er gebeurt dus weinig overdag. Een mall was er niet eens te vinden. Het Capitol zag er nog wel mooi uit en lag bij een aardig park. Gelukkig had Ron op internet gelezen dat in dit park heel veel verschillende bomen staan, anders was die wetenswaardigheid ook nog aan ons voorbij gegaan. Hartford is geen toeristenstad en doet ook zijn best niet om dat te worden; wat een verschil met Providence, Rhode Island!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

We hadden bedacht dat we 's avonds wilden eten in de City Brewery, waar we met Ron's verjaardag ook gegeten hadden, maar rond een uur of 4 had Marian het helemaal gehad met Hartford. Toen ze voorstelde om de City Brewery maar te laten schieten en onderweg naar huis een hapje te eten, was Ron het daar toch niet mee eens. We moesten nog maar even een beetje rondlopen en misschien wat drinken. Humeurig is Marian nog een paar winkeltjes in een zieltogend winkelstraatje in en uit geweest, maar echt leuk was het niet meer. Waarom wilde Ron toch niet naar huis? Er was hier toch niets meer te beleven?

Post Picture

Verrassing: kaartjes voor het concert van Michael Bublé!

Wednesday 25 September 2013, 23:00
Post Picture

Het humeur van Marian bereikte bijna het absolute nulpunt en Ron besloot maar in te grijpen. Hij liet Marian een paar printjes zien en toen werd duidelijk waarom we in Hartford moesten blijven: die avond gaf Michael Bublé een concert in de XL Center in Hartford en Ron had daarvoor kaartjes gekocht als verjaardagscadeau voor Marian. Dit was een herkansing voor een concert dat in mei 2010 op het laatste moment gecancelled werd en ingehaald werd toen wij in Vietnam zaten. Nu wilde Marian wel in Hartford blijven!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

We hebben de tijd gevuld bij de City Brewery met een lekker drankje en een goed hapje eten. Rond 7 uur zijn we naar de XL Center gegaan en na wat onduidelijkheid over onze kaartjes (we bleken andere plaatsen te krijgen omdat het concert niet helemaal uitverkocht was) konden we gaan zitten. Wat een grote hal! We zaten tamelijk hoog, maar konden het podium gelukkig goed zien. Het voorprogramma was erg goed: zeven mannen die zonder muziekinstrumenten een geweldige show gaven. En na een hele tijd wachten kwam Michael Bublé dan eindelijk. De muziek was erg goed, maar we vonden vooral de babbeltjes die hij tussendoor hield, erg leuk. Zijn humor sprak ons zeer aan; in het bijzonder een grapje over Duitsers viel bij ons in goede aarde... We hebben enorm genoten van het concert. Zelfs Ron, die geen Bublé-fan is, heeft zich prima vermaakt.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Met grote spoed naar het ziekenhuis!

Wednesday 25 September 2013, 23:30

Na het concert wilden we nog even wat drinken en de wc gebruiken, maar in het XL center zaten alle drinkbarretjes al dicht en stond er een eindeloze rij bij de wc's. Aangezien we in het centrum van Hartford zaten, dachten we dan wel ergens een barretje in te kunnen duiken om ons dubbele probleem op te lossen. Maar toen we buiten kwamen, bleek alles dicht te zitten... nergens een gelegenheid om even wat te drinken! Wat een doodse stad zeg! In de veronderstelling dat we nog wel ergens een McDonalds of vergelijkbaars zouden tegengekomen, zijn we maar naar de auto gegaan en zijn we gaan rijden. Maar zelfs de McDonalds zat al dicht. Alleen twee drogisten waren nog open, maar die lieten klanten geen gebruik maken van de wc. Op onze wanhopige vraag waar we dan naar de wc zouden kunnen, kregen we het advies om maar naar het ziekenhuis te rijden. Een beetje vreemd, maar als je naar de wc moet en je hebt nog meer dan een uur te rijden, ga je dit soort dingen serieus nemen. Dus zijn we met grote spoed naar het ziekenhuis gereden en hebben daar inderdaad gebruik kunnen maken van de wc. Ze hadden er ook een kleine cafetaria waar we wat drinken konden krijgen. Al onze problemen opgelost. We hadden nooit verwacht dat concertavondje zou eindigen in het ziekenhuis...

Met grote spoed naar het ziekenhuis

Marian is jarig!

Thursday 26 September 2013, 20:00

Het grote verjaardagscadeau was gisteren al geweest; vandaag waren de festiviteiten daarom iets minder uitbundig. Lunch bij Marty's, een mislukte poging om een verjaardagstaart te kopen in Washington en dineren bij GW Tavern. Verder werd er natuurlijk flink gewerkt om het huis. De regengoten worden mooi en alle wateraansluitingen in de keuken zijn getest en doen het.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Geen water meer

Thursday 26 September 2013, 22:00

Na het verjaardagsdineetje bij GW kwamen we thuis en merkten we dat er geen water meer uit de kraan kwam. Na een tijdje kwam er alleen maar bruin water. Wat was er aan de hand? Wat had Ethan gedaan toen hij de waterleidingen getest had? Morgen maar meteen bellen met Tom, want hoewel we na een tijdje wel weer wat water hadden, was dit natuurlijk niet in orde.

Waterprobleem opgelost

Friday 27 September 2013, 10:00

Toen we Andy vertelden over het water, bleek al snel wat het probleem was: we hadden gisteren de tuinsproeier uren aan laten staan voor onze nieuwe stukken gras en blijkbaar had onze waterpomp dat niet kunnen bijbenen. Het bruine water was dan ook het laatste water uit de pomp geweest. Nu de pomp een nachtje had kunnen draaien, hadden we weer gewoon water. Weer wat geleerd: we kunnen niet eindeloos water aftappen.

Beer in de tuin gehad

Friday 27 September 2013, 11:00

Joe kwam vanochtend enthousiast naar ons toe: hij had onder onze appelboom aan de achterkant van het huis uitwerpselen van een zwarte beer gevonden. We weten dat hier in de omgeving wel eens een beer rondloopt en blijbaar had hij deze keer onze tuin aangedaan. In het donker in het vervolg maar veel lawaai maken; dat schijnt zwarte beren wel af te schrikken.

Post Picture

Planten en struiken verplaatst

Friday 27 September 2013, 15:00

Nu we de trekker nog hebben, hebben we een paar struiken en boompjes verplaatst van de achtertuin naar het perkje aan de voorkant bij de oprit. Marian had daar al eerder de verwilderde rozen weggehaald, maar het is nu wel heel erg kaal geworden. We hopen dat de struiken het overleven en we volgend jaar een mooi groen perkje hebben.

Laatste dag van Johnny

Friday 27 September 2013, 17:00

Post PictureJohnny moet weer naar school en heeft vandaag voor het laatste bij ons gewerkt. Hij heeft nog wat geschilderd aan ramen en rond een uur of vier hebben we even een drankje genomen met zijn allen. Niets uitbundigs, maar wel even aardig om er bij stil te staan dat zijn klus er bij ons op zit.

Grote stompen zijn weg

Saturday 28 September 2013, 15:00
Post Picture

Met de trekker heeft Ron vandaag een paar grote stompen naast het terras aan de achterkant weten uit te graven. Deze bomen stonden te dicht bij het huis en waren dus al eerder weggehaald, maar ze laten hier de stronken altijd in de grond zitten. Lastig, want zeker als je een grote oude boom had, zitten de wortels overal en kan je daar dus niets meer planten of aanleggen. En het waren grote oude bomen geweest , want Ron is uren aan het graven geweest. Maar ze zijn eruit! Nu alleen nog het enorme gat opvullen...

Een dagje op pad

Monday 30 September 2013

Post PictureOm het bedrijf op ons beider naam te kunnen inschrijven zal Marian toch zo langzamerhand eens een State ID moeten hebben. We zijn dan ook met recente brieven op haar meisjesnaam naar de DMV in Waterbury gereden (en natuurlijk hebben we onderweg genoten van de prachtige herfstkleuren!) om dat te regelen. Toen we daar aankwamen, was het wel erg rustig. Wat bleek? De DMV is op maandag altijd gesloten... Het zal ook eens mee zitten als wij iets willen regelen bij de DMV. Gelukkig hadden we nog een hele lijst van dingen die we in Waterbury wilden doen, dus waren we niet helemaal voor niets die kant opgereden. Maar in de loop van de middag bleek dat het niet helemaal een succesvolle dag zou worden. Bij Sherwin Williams kregen we geen korting als we daar extra verf voor buiten zouden kopen (Joe en Andy hadden aangegeven dat de buitenverf ineens op was; blijkbaar waren er nu al 4 bussen verf doorheen gejaagd); bij de Costco en de Walmart hadden ze niet de TV en de muursteun die we hadden uitgezocht. Gelukkig hebben we bij onze favoriete Thrift Store nog wat leuke spulletjes op de kop weten te tikken; hadden we tenminste nog iets. Om deze grotendeels mislukte shopdag een beetje positief af te sluiten, zijn we naar de Brass City Mall in Waterbury gegaan, hebben daar wat rondgekeken (onder andere naar home trainers, want het Amerikaanse vet en gebrek aan leuke sportscholen begint Marian aardig dwars te zitten) en hebben een hapje gegeten in de Food court daar. Morgen in New Milford maar weer verder zoeken naar verf en de muursteun.

Oprit bewerkt

Wednesday 2 October 2013, 17:00

We hebben de trekker eindelijk gebruikt voor het doel waarvoor we hem hadden geleend: we hebben nieuw grind uitgereden over de oprit en hebben de boel aardig vlak weten te krijgen. Ron heeft inmiddels flink geoefend met de trekker en is er handig mee geworden! Om te vieren dat de oprit (weer) af is, of omdat het trekkerrijden zo leuk is, of om het blarenleed te verzachten hebben we lekker in het herfszonnetje een drankje genomen onder de appelboom (die lekkere appeltjes levert).

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Electra

Friday 4 October 2013
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

De keuken begint inmiddels aardig vorm te krijgen en dus wordt het de hoogste tijd dat de electriciteit aangelegd wordt. Na de aanvaring met de electricien ongeveer een maand geleden hebben we besloten de electriciteit zelf ter hand te nemen, maar dat betekent wel dat we eerst in kaart moeten brengen wat al gedaan is en hoe dit uitgedacht is door de heren electriciens. Ron is daarom de kruipruimte ingegaan om per stopcontact en loshangende electriciteitsdraad uit te vinden waar die voor dient en hoe deze in de panelbox is bevestigd. Een hele puzzel! Leerzaam ook, want door het werk van anderen te bekijken leer je heel veel over de manier waarop hier electriciteit wordt aangelegd. Langzaam maar zeker wordt het steeds duidelijker voor Ron.

Appeltaart

Monday 7 October 2013

Post Picture Tussen al het werk aan de keuken door kunnen we gelukkig af en toe ook een beetje genieten. Het is nog steeds prachtig weer, zodat we de electra-puzzel en muur- en plafondreparaties af en toe kunnen ontvluchten en in onze t-shirts buiten kunnen bijkomen. Bovendien hebben we een leuke bijkomstigheid ontdekt van het hebben van een huis dat op het terrein van een voormalige appelboomgaard staat: in onze totaal verwilderde appelbomen zitten karrenvrachten appeltjes die nu langzaam maar zeker allemaal rijp worden. Ze smaken vrij aardig. Reden voor Marian om met een hele lading appeltjes eens een heerlijke Nederlandse appeltaart te bakken. Hij was nog niet helemaal perfect, omdat de bloem hier anders is dan in Nederland en we nog even moeten zoeken naar de juiste boter, maar het smaakte veelbelovend!

Eentonig kluswerk: hele dagen electra en compounden

Friday 11 October 2013

Post Picture De afgelopen dagen hebben voor de volle 100% in het teken gestaan van de keuken. Marian blijft compounden en schuren aan de muren en plafonds en kan haar armen bijna niet meer optillen. Ron is een volleerd electricien aan het worden: hij heeft inmiddels alle aansluitingen en stopcontacten getraceerd en weet ze ook nog veilig in de panelbox aan te sluiten.

Post PictureHet is iedere keer weer een opluchting als een aansluiting van lampen of een stopcontact blijkt te werken. Een belangrijke vraag die echter in de lucht bleef hangen, was of onze panelbox wel groot genoeg zou zijn voor alles wat we willen. Dit was dubieus, want beide electriciens hadden aangegeven dat onze panelbox te klein zou zijn. Het aanleggen van een nieuwe panelbox kost zeker $ 1000 en dat geld willen we graag besparen. We zijn dus flink aan het rekenen geweest met de amperes die alle apparaten nodig hebben en we hebben veilige groepen van apparaten gemaakt en nu blijkt alles gelukkig toch te passen. Wat fijn als je zelf snapt hoe alles werkt en je niet volkomen afhankelijk bent van de specialisten die graag een extra centje aan je willen verdienen!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Wij zijn niet de enigen die hard aan het werk zijn

Saturday 12 October 2013
Post Picture

Het is nog steeds waanzinnig mooi weer: we kunnen tussen het klussen door in zomerkleren naar buiten en we hebben al een paar dagen achter elkaar lekker buiten kunnen lunchen. Daarbij worden we vermaakt door Knabbel: onze chipmunk (eekhoorntje) die vlak bij ons terras zijn holletje heeft. Knabbel is ontzettend druk met het aanleggen van de wintervoorraad. Hij rent aan een stuk door heen en weer tussen zijn holletje, de houtstapel en de Memorial Max Meadow waar de allerlekkerste nootjes zijn. Aandoenlijk om dit beestje zo hard te zien werken. We hopen dat hij genoeg weet te verzamelen om de winter goed door te komen!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Herfst op Nichols Hill road

Sunday 13 October 2013

Hoewel we ons een maand geleden hadden voorgenomen om te gaan genieten van de New Englandse herfst, zijn we toch zo hard aan de slag dat er weinig terecht komt van ons voornemen om meer uitstapjes te maken. Gelukkig hebben we ook rond ons huis prachtige herfstkleuren, zodat we eigenlijk niet op pad hoeven om "the foliage season" mee te krijgen!

Post Picture

Oliver verkent de Oliver Oval

Monday 14 October 2013, 13:00

Post PictureWe zijn nog steeds met de keuken bezig: het compounden en de electra zijn precisieklusjes die enorm veel tijd vragen. En hoewel veel van onze tijd daarin gaat zitten, mogen we onze twee poezenmannetjes natuurlijk niet verwaarlozen. Vandaag was het voor Oliver een speciale dag: hij mocht voor het eerst zijn eigen Oliver Oval verkennen. De wandeling ernaar toe in de armen van Marian was al heerlijk: toet in de zon, haartjes in de wind... wat kan een katje nog meer wensen? Maar toen hij zelfs met zijn vier pootjes op de grond mocht en lekker even mocht wandelen op de Oliver Oval, was het helemaal feest. Jammer dat hij uiteindelijk toch weer naar binnen moest, toen wij weer aan het werk wilden... uitstapjes in zijn eentje vinden wij niet zo'n goed idee en we hopen dat 11 juni de enige keer blijft dat hij dat gedaan heeft!

Diederik ontspant op de bank

Monday 14 October 2013, 13:30

Post PictureDe hele wandeling van Oliver is volkomen aan Diederik voorbij gegaan: Diedeltje lag lekker te slapen op de bank en lijkt het daar prima naar zijn zin te hebben...

Even naar de farm

Monday 14 October 2013, 16:00
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture
Post Picture

Door al het klussen komen we er niet altijd aan toe om booschappen te doen. En eigenlijk hebben we ook niet zo erg veel nodig omdat we nog steeds vaak buiten de deur eten zolang de keuken nog niet helemaal af is. Maar ons fruit raakte wel op (afgezien van de appeltjes, maar die zijn tamelijk zuur en vooral lekker om te bakken) en daarom zijn we vanmiddag met heerlijk weer even naar de farm op Painters Ridge Road gewandeld. Een prima uitje. En terwijl we daar liepen realiseerden we ons dat we toch wel erg boffen dat we nu in zo'n mooie omgeving mogen zijn. Het is een enorm geploeter aan het huis en gaat zeker niet van een leien dakje, maar nu we dit zien, weten we wel weer even waarom we ook al weer bedacht hadden dat we hier wilden wonen...

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Tegelen in de keuken

Wednesday 16 October 2013

Post PictureHet compounden in de keuken is voorbij! Tijd om te gaan tegelen. We hebben de afgelopen dagen bij de bouwmarkten al verschillende tegels of andere soorten achterwanden de revue laten passeren, maar eigenlijk konden we maar geen geschikte backsplash vinden: alles was te saai, te kitsch, onpraktisch of gewoon lelijk. We werden redelijk wanhopig! Maar toen bedachten we dat we voor de badkamer van kamer Kohl's een mooie glasmozaiektegel hadden gekocht als accent, maar we deze tegels niet meer konden gebruiken toen we ons ontwerp voor Kohl's veranderd hadden. Zouden deze dan misschien bij de keuken passen? Ja! Ze passen qua kleurstelling en uitstraling perfect bij de keuken! Post PictureNormaal plak je ze horizontaal aan de muur, maar dat vonden wij wat gewoontjes, dus zijn wij voor de verticale variant gegaan. Een beetje eigenzinnig zijn we natuurlijk wel...

Terwijl Ron de tegels aan de muur bevestigt, zit Marian uren te slijpen aan de glassteentjes die aan de boven- en onderkant op maat gezaagd zijn, maar daarbij een beetje beschadigd zijn; er is een reden waarom de meeste mensen de mozaiekmatjes gewoon gebruiken zoals ze bedoeld zijn, namelijk horizontaal...

Nog steeds aan het tegelen in de keuken

Friday 18 October 2013

Post PictureHet tegelwerk aan de backsplash is nogal arbeidsintensief: er moet veel op maat gezaagd worden en daarna heel precies geslepen worden om splinters en ruwe randjes te voorkomen (dat hadden we tijdens de verbouwing in Amersfoort geleerd). Maar we werken gestaag door en naarmate er meer tegels aan de muur komen worden we steeds blijer met onze keuze. Dit is een klus die veel voldoening brengt!

Het tegelen in de keuken is af!

Saturday 19 October 2013

Vandaag hebben we het laatste stukje backsplash getegeld. We zijn trots op het resultaat tot nu toe en zijn heel benieuwd hoe het eruit gaat zien als het gevoegd is. Maar eerst moeten we natuurlijk een inspectie laten plaatsvinden; zo gaat dat hier nu eenmaal in de VS. Gelukkig was inspecteur Oliver erg tevreden over het werk!

En maar weer verder met de electriciteit

Sunday 20 October 2013, 12:00

Post PictureNu het tegelwerk klaar is en moet drogen voordat we verder kunnen, kunnen we weer verder met andere klusjes. En voor Ron betekent dit, dat hij weer verder gaat met de electra. Het is natuurlijk mooi dat we weten dat alle groepen in de panelbox passen, maar dan moeten ze natuurlijk ook wel daadwerkelijk aangesloten worden. En dat is een precisieklusje met een hele volle panelbox!

Buiten schilderen

Sunday 20 October 2013, 13:00

Post PictureOmdat het nog steeds mooi weer is, maar onduidelijk is hoe lang we dat nog houden, is Marian begonnen aan het buitenschilderwerk in de hoop dat af te kunnen maken voordat de herfst echt inzet. Dankzij al het voorbereidende werk van Joe en Johnny zou dat een klusje van een weekje kunnen zijn. Snel aan de slag dus! Helaas bleek al bij het eerste raampje dat Marian opendeed, dat de beide heren het concept van de double hung windows (twee raampjes die allebei kunnen schuiven) niet helemaal gesnapt hadden en het bovendeel niet open hadden gehad bij het schuren en grondverven. Tja, dat betekent dus dat hele randen nog hun oorspronkelijke grijze kleur hadden. Foeterend en mopperend heeft Marian de verf dus maar weer aan de kant gezet en gewapend met schuurpapier en grondverf geprobeerd de fouten een beetje te herstellen. Wat een gepruts van onze duurbetaalde krachten! Wat een tegenvaller!

Het is ineens koud

Tuesday 22 October 2013

We hebben lang kunnen profiteren van schitterend nazomerweer, maar de zomer is nu dan toch echt voorbij. Het is ineens koud geworden. Zo koud dat we naar de thriftstore zijn gegaan om voor Marian een hele dikke winterjas te kopen voor het schilderen! Jammer dat het buitenschilderwerk dat door ons moet worden gedaan (ramen benedenverdieping en goten), in de kou moet gebeuren, terwijl onze duurbetaalde krachten hun prutswerk nog bij zeer aangename temperaturen konden doen...

Diederik is jarig!

Wednesday 23 October 2013

Post PictureHet is een feestelijke dag: onze Diederik is vandaag 1 jaar geworden! We hebben in onze slaap-/woonkamer slingers opgehangen en Diederik vond het allemaal prachtig. De slingers bewegen door de heteluchtverwarming en die wapperende dingen zijn fascinerend voor hem. Iedere keer dat hij de kamer binnenkomt, lijkt hij weer blij verrast te zijn dat de slingers er hangen. Wat is het toch een schatje. En wat zijn we blij dat hij in ons leven is gekomen!

Verrotte kozijnen gerepareerd

Thursday 24 October 2013, 12:00

Aangezien we afgelopen dagen ook nog geconstateerd hadden dat van de ramen op de begane grond vijf kozijnen en een vensterbank nog verrot waren, hoewel we hadden afgesproken dat alles schilderklaar opgeleverd zou worden, hebben we vandaag zelf de nodige reparaties maar uitgevoerd. Ron heeft de verrotte delen verwijderd en nieuwe blokjes geplaatst en Marian heeft de boel geprimed en geplamuurd. Jammer dat we dit nu nog zelf staan te doen; dit kost weer aanzienlijk meer tijd dan we zouden willen, waardoor we minder kunnen doen aan de keuken en het eigenlijke schilderen van de ramen.

Grouten deel 1

Thursday 24 October 2013, 16:00

Ron is begonnen met het voegen (of grouten) van de backsplash. Spannend, want zonder voegen ziet het er mooi uit, maar gaan de voegen dit effect niet een beetje weghalen? Nou gelukkig is dat niet het geval: sterker nog, het is er nog mooier op geworden. Onze verticale lijnen komen nog beter uit en het dikke glas van de mozaiekstenen zorgt ervoor dat er diepte lijkt te zitten in de backsplash. Heel mooi! We zijn er erg blij mee!

Voorlopig afscheid van Andy

Thursday 24 October 2013, 17:00

We hebben met Andy afgesproken dat hij even een paar weken elders kan klussen. Zijn ziekmelding vorige week vrijdag leek ons een beetje te veel op "ik heb er even geen zin in" en dus laten we hem maar even een tijdje vrij om andere dingen te gaan doen. De gutters zijn af en het tegelen in de WC beneden en de badkamers boven kan nog wel even wachten. Wel heeft hij vandaag op ons verzoek nog gewerkt aan onze deur tussen de slaapkamer en onze office. Deze deur had hij er maanden geleden provisorisch ingezet, zodat wij de poesjes goed in de slaapkamer kunnen opsluiten als er werkdrukte in huis is, maar de deur moest nog altijd afgemaakt worden. We dachten dat we afgesproken hadden dat de deur ingekort ging worden (in verband met de bamboo-vloer die ooit in de office gelegd gaat worden) en dat we zogenaamde deurstops zouden krijgen (de latjes waar de deur tegen aan komt als hij dicht gaat). Aan het eind van 6 uur werk hadden we een schitterend gerepareerde deur met een hele nieuwe zijkant, maar hij was niet ingekort en we hebben nog geen deurstops. Dat is toch jammer, want een nieuwe deur had minder gekost en dan hadden we in ieder geval de goede maat gehad...

Post PictureAndy heeft verder wat spullen bij elkaar gezocht en toen hij op het punt stond om weg te gaan, hebben we hem nog even aangesproken op het slechte "schilderklaar maken" van de ramen. Marian stond vandaag weer in de kou te werken aan de ramen en dat irriteerde haar zo, dat ze het wel ter sprake moest brengen. Vooral omdat we net weer een rekening hadden gehad, waaruit bleek dat Joe 4 dagen had gedaan over het wassen van 12 ramen en het monteren van de stormwindows; dat betekent dat we per raam alleen al aan dat werk $ 100 hebben uitgegeven. Er zijn in Nederland veel glazenwassers die het voor aanzienlijk minder geld willen doen! We moesten Andy er dus even op wijzen dat we niet helemaal gelukkig waren met het werk van Joe en Johnny. Helaas reageerde Andy nogal New Englands: schouder ophalen en zich erover beklagen dat het moeilijk is om goede hulp te krijgen, maar geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor zijn werkers... Het is goed dat we even niemand over de vloer hebben de komende tijd, want zelfs Andy irriteert ons na zo'n dag. Is het nou zo raar dat we ons er over opwinden als duurbetaald werk niet goed gedaan wordt? Of dat niet gedaan wordt wat we vragen? We zijn het nogal zat, dat we gezien lijken te worden als een pinautomaat die maar geld blijft geven. We hebben in ieder geval geleerd dat we met New Englanders nooit, maar dan ook echt nooit meer time-material werk afspreken. In het vervolg vragen we een kostenschatting voor een project en een specificatie wat er precies gaat gebeuren en welk kwaliteitsniveau het moet hebben; het vertrouwen in de arbeidsethos van New Englanders is na een half jaar definitief verdwenen...

En nog maar een keertje buiten schilderen

Friday 25 October 2013, 13:00

Nadat de reparaties aan de verrotte kozijnen geschuurd waren en in de primer waren gezet, heeft Marian in de koude wind weer staan schilderen. Gelukkig kreeg ze op een gegeven moment door dat het aan de zijkant van het huis een stuk aangenamer was en heeft ze daar dus maar een paar ramen in de verf gezet. Maar het blijft een fris klusje!

Grouten deel 2

Friday 25 October 2013, 16:00
Post Picture

Ron heeft het tweede deel van de backsplash ook gegrout. Het ziet er prachtig uit en we zijn helemaal blij met het resultaat. Fijn dat we dit klusje zelf hebben kunnen doen en dat het zo mooi is geworden. Dit geeft wel vertrouwen voor andere klussen die we nog moeten doen.

Post Picture Post Picture Post Picture

Binnen en buiten schilderen

Saturday 26 October 2013, 18:00

Post PictureRon heeft vandaag de volgende stap gezet in het finishen van de keuken: de muren hebben een kleurtje gekregen. Spannend, want toen hij klaar was met schilderen was het inmiddels donker en konden we bij het lamplicht niet echt goed zien of het mooi was geworden. Morgen kunnen we het dus pas echt beoordelen.

Marian is buiten verder gegaan met schilderen: het was iets minder koud dan de voorgaande dagen en het werk schoot vandaag lekker op. Dat gaf een prima gevoel.

Power tools ingeslagen

Saturday 26 October 2013, 20:00

Post PictureNa al het geschilder van de laatste dagen zijn we vanavond maar weer eens naar New Milford gereden naar de Home Depot. Daar hebben we aardig ingeslagen op het power tools-vlak: een cirkelzaag, een spijkerpistool en een bandschuurmachine. De afgelopen maanden hebben we deze apparaten van Andy geleend, maar nu Andy steeds minder bij ons zal zijn en zijn gereedschap meeneemt naar huis, zullen we zelf moeten zorgen voor dit soort apparaten. Het kan overigens prima uit om deze investeringen te doen: voor het bedrag dat we vanavond hebben uitgegeven kunnen we Andy nog geen twee dagen inhuren en we hebben nog flinke klussen voor de boeg met onder andere de verbouwing van de garage en het schuren van de houten vloer. We kunnen het allemaal prima zelf en nu we de hele winter de tijd hebben voordat we gasten kunnen gaan verwachten, moeten we dan ook maar geen geld meer uitgeven aan het inhuren van krachten die niet precies doen wat we willen of het niet goed genoeg doen. We hebben leergeld betaald: we zijn niet onder de indruk van de manier van werken van de New Englanders en moeten daar dus maar eens iets minder op gaan vertrouwen.

We volgen de World Series geboeid

Saturday 26 October 2013, 23:00

Post PictureWe zijn inmiddels al 3 avonden de World Series Baseball tussen de Red Sox en de Cardinals aan het kijken. En als nieuwbakken New Englanders zijn wij natuurlijk voor de Red Sox uit Boston. Nooit gedacht dat we er zo door gepakt zouden kunnen worden. Overigens vandaag geen goede score voor "onze club": na een bloedspannende wedstrijd, die aardig gelijk op ging, wonnen de Cardinals hoewel wij dachten dat hun mannetje uit was. Er was sprake geweest van obstructie door de Red Sox. Volgens de kenners was het een vreemd en uniek einde van een game. Dat hebben wij dan maar weer mooi gezien!

Weer binnen en buiten schilderen

Sunday 27 October 2013
Post Picture

Gelukkig weer een mooie dag en Marian is dus verder gegaan met haar ramenschilderklus. De ramen van de slaapkamer waren aan de beurt. Van deze ramen waren de verrotte kozijndelen inmiddels vervangen, maar Marian had nog niet bekeken hoe de bewegende delen van de ramen eruit zagen. Ze moesten eerst losgewrikt worden met het plamuurmes; het primen was weer fanatiek gebeurd, maar een van de ramen zat zelfs aan de binnenkant vast geschilderd. Dat moet nog gedaan zijn door de vorige bewoners in een vorig decennium, dus onze ingehuurde schilderhulpjes hebben dit raam zeker niet opengehad. Marian heeft daarom vandaag weer flink lopen mopperen op de niet-goedkope slecht-functionerende hulp, terwijl zij in de snijdende koude wind nu hun fouten aan het herstellen was. Geen pretje om dit werk nog eind oktober te moeten doen: de verf droogt vanwege de koude wind razendsnel en is dus extra moeilijk te verwerken. Nee, zij had dit liever een maandje eerder gedaan, maar toen waren de hulptroepen nog lekker aan het genieten van het mooie weer bij het schilderen...

Post Picture

In de tussentijd heeft Ron de muren in de keuken een tweede laag verf gegeven. Het kleurtje staat mooi bij de backsplash en countertop en het is fijn om te zien dat we hier nu beetje-bij-beetje naar een eindresultaat toe kunnen werken. Ron heeft verder de zijpanelen van de keuken in de grondverf gezet, zodat we deze een kleur kunnen geven die wel past bij de rest van de keuken; IKEA had ons een heel verkeerde kleur gegeven en dus moesten we dit maar weer zien op te lossen. Verder is Ron nog bezig geweest met het plaatsen van de afdekplaatjes van de stopcontacten in de keuken. Hierbij had hij twee kleine tegenvallers. De afdekplaatjes die we nu hebben, zijn iets kleiner dan de afdekplaatjes die we als maat hadden gebruikt bij het tegelen.

Post PictureWe moeten nu dus de kieren op een charmante manier opvullen. Maar spectaculairder was dat er een grote plof en vonken ontstonden toen Ron het schroefje van een van de afdekplaatjes vastdraaide. Ondanks al het Code-geneuzel en oh-oh-oh wat-vinden-we-het-toch-belangrijk-dat-je-in-je-eigen-huis-veilig-bent-en-dus-bemoeien-we-ons-overal-mee kan je hier gewoon in een Code-goedgekeurde box door een draad heen boren die onder stroom staat. Tja.... we zijn al lang niet meer onder de indruk van de het Amerikaanse vernuft en de kwaliteit van het materiaal hier... Het is gelukkig allemaal goed afgelopen en Ron heeft het veilig weten te herstellen.

Van alles en nog wat gedaan

Monday 28 October 2013, 17:00

Het was echt een klusjesdag: het gras is voor de laatste keer dit jaar gemaaid, de coverpanels voor de keuken zijn nu ook aan de andere kant een stukje in de grondverf gezet, de aanpassingen voor de afdekplaatjes van de stopcontacten in de keuken zijn voorbereid, de garage is een beetje opgeruimd en de laatste ramen zijn buiten geschilderd. Gelukkig is het nog steeds mooi weer (hoewel wel een beetje koud) en kunnen we buiten- en binnenwerk afwisselen. Met alles wat nog moet gebeuren is dat geen overbodige luxe...

De Red Sox hebben weer gewonnen

Monday 28 October 2013, 23:00

Post PictureWe zitten er helemaal in: de Red Sox (baseball) hebben de vijfde game van de World Series gewonnen en staan nu voor op de Cardinals. Het ziet er goed uit: woensdag kunnen ze "wereldkampioen" worden. Tussen aanhalingstekens, want de formele wereldkampioen baseball is toch echt Nederland!

Line dancing

Tuesday 29 October 2013, 10:00

In een poging een beetje fit te blijven zonder sportschool heeft Marian een aantal fitness-dvd's gekocht. Vanochtend stond line-dancing op het programma. Waar zijn de cowboy-hoed en de boots? Yi-haaa!

En maar weer schilderen...

Tuesday 29 October 2013, 17:00

Post PictureGelukkig is het nog steeds droog. Marian heeft de eerste gutter (regengoot) geschilderd. Trapje op, trapje af... het was een stuk gemakkelijker geweest als we dat hadden kunnen doen toen de steiger er nog stond!

De afzuigkap hangt

Tuesday 29 October 2013, 18:00

De keuken gaat beetje-bij-beetje meer op een echte keuken lijken: de afzuigkap (hood) hangt nu ook.. en hij werkt nog ook. Binnenkort de kookplaat (weer) plaatsen, zodat we echt kunnen koken na heel veel weken!

Regengoten en de misleiding door Andy

Wednesday 30 October 2013, 13:00

Post PictureEen echte goten-dag vandaag: Marian is ze nog steeds aan het schilderen en Ron heeft zogenaamde gutterguards (om blad uit de goot weg te houden) geplaatst in de goot aan de voorkant van de garage. Toen hij daarmee bezig was, vroeg hij zich af waarom Andy een gutterguard had versneden toen hij ze in de hoogste goot aan de voorkant van het huis heeft geplaatst; de gutterguards waren zonder aanpassingen gemakkelijk te plaatsen. De hoge ladder die nog steeds bij ons huis ligt, was net niet hoog genoeg om veilig helemaal naar die goot te klimmen om te kijken, maar de nieuwsgierigheid won het toch. Dus heeft Ron een spy-cam in elkaar geknutseld, waarmee hij in de hoge goot kon kijken. En wat bleek?

Post PictureEr lag een zielig versneden stukje gutter guard schots en scheef in de goot en verder helemaal niets. En dat terwijl er meer dan een uur gedeclareerd was door Andy voor het installeren van de gutter guards... We zijn met een plof terug op aarde gekomen: ook de laatste New Englandse contractor die we nog vertrouwden, heeft ons belazerd. Natuurlijk had hij nooit verwacht dat we er achter zouden komen dat hij de gutter guards niet geplaatst heeft... want wij durven niet op ladders te klimmen... Een nare dag, want nu zetten we bij meer dingen die hij gedaan heeft, vraagtekens en vragen we ons oprecht af of andere dingen die hij gedeclareerd heeft, wel gedaan zijn.

... 2 3 4 5 6 7 8 ... This is page 5 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2023