The Orange Gild Blogs

 
   

Living in America

Wednesday 30 October 2013, 14:00 - Tuesday 26 November 2013, 23:00

... 3 4 5 6 7 8 9 ... This is page 6 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

Nog meer ergernis over het werk dat (niet) voor ons gedaan is

Wednesday 30 October 2013, 14:00

Tijdens het schilderen van de dakgoot aan de achterkant van de garage zag Marian ineens dat de daklijst van de garage alleen maar in de grondverf gezet was. Dat was niet afgesproken: Joe en Johnny, de mannen van Andy, zouden alle hoge delen voor ons schilderen. Dat kon gemakkelijk even meegenomen worden toen de steigers voor het beitsen er stonden en wij zouden dan niet op ladders hoeven te balanceren; iets waar wij allebei een vreselijke hekel aan hebben. Maar nu blijkt dus dat het schilderen helemaal niet gedaan is. Sterker nog: de grondverf zit er niet echt geweldig goed op. En dat aan de kant van het huis, waar weer, wind en zon het meeste op staan. We zijn pissed! De indruk was echt gewekt dat al het hoge schilderwerk klaar was en nu moeten we binnenkort toch nog een ladder op om de nok te schilderen. Onbetrouwbaar spul, die New Englanders!

De zijpanelen van de keuken zijn geschilderd

Wednesday 30 October 2013, 17:00

Onze roze-witte zijpanelen (of coverpanels) van de keuken zijn inmiddels in de goede kleur geverfd. Nog een laagje en ze kunnen weer terug op hun plaatsje.

Diederik heeft water gevangen

Wednesday 30 October 2013, 18:00

Onze waterpoes, Diederik, heeft vol enthousiasme kennis gemaakt met het fenomeen keukenkraan: zittend in de gootsteen heeft hij een hele tijd naar een waterstraaltje zitten happen. Hij heeft een hele natte toet, maar dat maakt hem niets uit. Hij schudt zich gewoon uit als een hondje en dan is alles wel weer in orde. Is dit echt een katje of is het eigenlijk een hond in kattenkleertjes?

Post Picture

Red Sox zijn kampioen geworden

Wednesday 30 October 2013, 23:00
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

We hebben ons als echte Amerikanen voor de TV verschanst en hebben de hele game van de World Series gezien. En "onze" Red Sox hebben gewonnen! Feest in Boston!

Boodschappen doen

Thursday 31 October 2013, 20:00

Het was een regenachtige dag en dus konden we buiten niet veel doen. Binnen konden we ook niet echt verder, omdat we eerst een paar dingen bij de Home Depot moesten kopen. Dus zijn we in de auto gestapt en hebben we een rondje shopping gedaan. Eers naar de Savers in Brookfield (thrift store, tweedehandswinkel), waar we onder andere een nuttig boek over het metselen van trapjes hebben gekocht. We hebben geen zin meer om nog veel geld uit te geven aan die onbetrouwbare contractors hier in New England, als we het misschien net zo goed zelf kunnen met een beetje achtergrondinformatie. Daarna zijn we naar de Home Depot en Lowe's in Danbury gegaan, waar we nog wat handige power tools hebben gekocht. Tot slot de gewone boodschappen in New Milford... je rijdt heel wat af als je "even" boodschappen moet doen!

Halloween

Thursday 31 October 2013, 20:00

Post PictureWe zijn het bijna vergeten; het was vandaag Halloween. We wonen niet echt in een buurt waar Halloween groots gevierd wordt. En dat terwijl het in de VS de belangrijkste feestdag na kerst is. Winkels hangen vol met verkleedspullen, huizen zijn versierd en op TV raken ze er niet over uitgepraat. Het is een soort carnaval. Misschien erg leuk als je uitgenodigd bent voor een feestje, maar dit jaar is het dus bijna volledig aan ons voorbijgegaan...

Stormachtig begin

Friday 1 November 2013

We werden wakker met een korte maar heftige storm. Het was dus geen dag om langdurig buiten te werken. We hebben allerlei kleine, maar tijdrovende klusjes in de keuken gedaan. Hierbij heeft Ron voor de eerste keer één van de nieuwe zaagmachines gebruikt. Het zagen van verstek is nu een peuleschilletje geworden! We hebben trouwens nog wel één buitenklus gedaan: we hebben de buitenlampen bij de voordeur schoongemaakt en weer opgehangen. Het is hier 's avonds zo aardedonker, dat een lichtje aan de voorkant van het huis pure noodzaak is.

Borrelen bij de buren

Friday 1 November 2013, 22:00
Post Picture

Onze overbuurman Vladimir, die er alleen in de weekends is, heeft ons vanavond uitgenodigd voor een borrel. Het was erg gezellig met Vladimir, Leo (een goede vriend van Vladimir; allebei oorspronkelijk uit de Oekraïne) en Mike en Renée. Leuk om zulke aardige buren te hebben en af en toe gezellig bij elkaar te komen. Mike noemt het de East Nichols Hill Road Association, het stukje van Nichols Hill Road, waar de bebouwingsdichtheid het grootst is: wij kunnen in de herfst elkaars huizen zien, iets wat op de rest van Nichols Hill Road onmogelijk is.

En weer naar buiten

Saturday 2 November 2013, 18:00

Post PictureNa de storm van gisteren is het weer ineens opgeknapt en hebben we weer een aardige ochtend gehad. We hebben eerst een gedeelte van onze afvalberg, die de werkers in de loop van de tijd achter onze garage hadden verzameld, naar het transferstation gebracht (afvalbrengstation) en daarna is het schilderwerk doorgegaan. Marian heeft zich weer op de goten gestort en Ron is begonnen aan de garagedeuren.

Post PictureJammer genoeg ging het in de loop van de middag een beetje miezeren, waardoor het schilderwerk niet zover af is gekomen als we zouden willen. Maar we mogen niet klagen: we hebben al heel veel geluk gehad met het weer, want vorig jaar raasde orkaan Sandy rond in deze regio en het jaar ervoor hadden ze de eerste sneeuwbui al te pakken rond deze tijd. Dat we nu nog steeds bijna elke dag buiten kunnen schilderen is dus een enorme meevaller!

Verder met schilderen

Sunday 3 November 2013
Post Picture

We werken op het moment mondjesmaat aan de keuken, omdat we de buitenboel op orde willen hebben voordat de herfst definitief begint. Garagedeuren, kozijnen aan de achterkant van het huis... we blijven schilderen! En doordat we zomertijd voorbij is, wordt het nu om vijf uur ineens aardedonker. Dit is anders dan in Nederland, waar de periode van schemer aanzienlijk langer is. Het is even wennen!

We hebben een sneeuwblazer

Monday 4 November 2013, 15:00

Post PictureVorige winter hebben we met strooizout en een sneeuwschep nog een paadje weten te graven naar de voordeur en hadden we Fernando die voor veel geld onze oprit sneeuwvrij schoof. Dit jaar gaan we het anders doen: we hebben onze eigen sneeuwblazer gekocht en gaan de oprit zelf schoonmaken. Onze state-of-the-art snowblower met handwarmers is vandaag bezorgd en na een uitgebreide uitleg (hoe uitzonderlijk!) hopen we over een paar weken (eerst het schilderwerk definitief klaar hebben) te kunnen uitproberen of dit apparaat goed werkt. Hij staat klaar voor de eerste sneeuwbui.

De bamboe voor de keukenvloer is er

Monday 4 November 2013, 16:00

We hebben onze keukenvloer binnen: tien pakketten bamboo. Maanden geleden hebben we deze vloer al uitgezocht en het voelt goed dat we nu eindelijk zo ver zijn, dat we de vloer ook echt binnenkort gaan leggen.

Het wordt saai: weer schilderen

Monday 4 November 2013, 17:00

Wederom stond buitenschilderwerk op het programma, maar inmiddels wordt er ook weer gewerkt aan keukenschilderwerk: we hebben de sierlijsten voor de kozijnen in de keuken bij elkaar gezocht en in de grondverf gezet. Nu we de vloer binnen hebben, willen we het schilderwerk in de keuken zo snel mogelijk klaar hebben, voordat we de vloer gaan leggen.

De kookplaat is geïnstalleerd; we kunnen koken

Monday 4 November 2013, 20:00

Post PictureEindelijk na weken hebben we weer een kookplaat. Na het debacle van de vorige keer hopen we deze keer wat langer te kunnen genieten van dit apparaat. Heerlijk om weer eens normaal te kunnen koken.

De ladder op

Tuesday 5 November 2013
Post Picture

Hoewel we allebei geen fan zijn van het werken op ladders, hebben we vandaag al onze moed bij elkaar geraapt en zijn de daklijst van de garage gaan schilderen. We hebben eerst met verschillende ladders uitgeprobeerd welke hoogte voor welk deel van de lijst gebruikt moest worden en daarna zijn we aan het schilderen geslagen. Bibberig, want het was best hoog en ongemakkelijk, maar we hebben de klus geklaard en het ziet er nu een stuk beter uit. En passant hebben we de ramen van de saunaroom nog even losgewrikt, want die waren door onze duurbetaalde hulpjes enthousiast dichtgeklodderd met verf. Konden we meteen zien, dat het schilderwerk abominabel is. We zullen her en der nog wel wat reparaties moeten uitvoeren. Jammer, dat we niet eerder hebben doorgehad dat de werkethos hier in New England net zo belabberd is, als wat we in afleveringen van "Ik vertrek" hebben gezien in Italie, Spanje en Frankrijk. We hebben leergeld betaald en zijn een stuk minder naief geworden. En doen dus aanzienlijk meer zelf...

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Ontwerp voor de garage gemaakt

Tuesday 5 November 2013, 12:00

De garage staat op dit moment nog steeds vol met gereedschap van onszelf en anderen, meubels die we al gekocht hadden en allerlei bouwmateriaal, maar we hopen hier binnenkort weer wat meer ruimte te maken. We zijn al een tijdje aan het denken hoe we deze ruimte kunnen gebruiken als schilderstudio en bloemenatelier en als een soort familyroom (niet te verwarren met de living room, waar je gasten ontvangt; in een familyroom kijk je TV en heb je gemakkelijke meubels staan). Lastig is alleen dat we twee tamelijk gammele en slecht geisoleerde garagedeuren hebben, die we toch nog wel even zullen moeten laten zitten en zelfs moeten gebruiken; we komen altijd via de garage naar binnen. We hebben nu een ontwerp gemaakt waarbij we vrij eenvoudig geisoleerde wandjes kunnen maken. Als we klaar zij met de keuken, dining en living room, gaan we daaraan beginnen... dat duurt dus nog wel even.

Oplossing voor onze net te grote koelkast

Wednesday 6 November 2013, 12:00

Post PictureNu de vloer binnen is, moeten we nog een oplossing verzinnen voor onze koelkast die zo groot is, dat we hem niet op bamboevloer kunnen zetten als we de kastjes boven de koelkast nog willen gebruiken. Moeten we de bamboevloer dan voor de koelkast leggen? Maar dan kunnen we de koelkast niet meer naar voren schuiven als dat nodig is... Uiteindelijk was de oplossing even simpel als praktisch: we hebben de kastdeurtjes weggehaald boven de koelkast en maken een boekenplank voor de kookboeken boven de koelkast (Oliver ziet overigens liever een oplossing zonder boeken). Nu er geen deurtjes meer open hoeven te kunnen, kan de koelkast wel op de bamboevloer staan. En eigenlijk staat het ook veel gezelliger als daar een rijtje boeken staat. Prima opgelost!

Post Picture

Schilderwerk buiten eindelijk af

Wednesday 6 November 2013, 17:00

De goten zijn geschilderd, alle kozijnen zijn klaar en de garagedeuren zijn blinkend wit. Wat een verbetering! Nu alleen nog de verf van de ruiten krabben, de ramen schoonmaken en de stormramen er voor zetten. En o ja, de voordeur moet nog geschilderd worden... toch nog niet helemaal klaar dus. Hopelijk hebben we nog een aantal mooie dagen voor de boeg.

Verder met binnenschilderwerk

Wednesday 6 November 2013, 18:00

Nu we de vloer graag snel willen gaan leggen, hebben we ons gestort op het schilderen van deuren en kozijnen in de keuken en ons kantoortje. Wat een hoop werk is dat nog: we zijn er bijna de hele dag mee bezig geweest.

We zijn een half jaar in de VS!

Thursday 7 November 2013

Ongelooflijk, we wonen al een half jaar in de VS. Of moeten we zeggen, we wonen pas een half jaar hier? Omdat we continu met het huis bezig zijn, hebben we nog niet het idee, dat we hier echt wonen, maar aan de andere kant voelt het alsof we al veel langer bezig zijn met alles.

We hebben overigens niet echt stilgestaan bij dit heugelijke feit: we hebben noodgedwongen opgeruimd in de garage omdat we de ruimte nodig hadden om kozijnen te kunnen zagen en hebben de rest van de dag staan schilderen aan deuren en kozijnen. Het wordt een beetje saai.

We wonen al een half jaar in de VS

Een nieuwe vloer in de keuken

Saturday 9 November 2013

We hebben maanden op plywood geleefd in de keuken, maar vanaf vandaag is dat anders: we hebben onze bamboevloer gelegd. Het was even puzzelen hoe we er voor konden zorgen dat onder de vaatwasser en koelkast ook bamboe gelegd kon worden, maar we hebben beide apparaten van hun plaats gekregen (en dat valt met zo'n kolossale koelkast, die precies in zijn vak past, echt niet mee) en gelukkig ook weer terug kunnen plaatsen.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Het leggen van de vloer was vrij eenvoudig. Zeker nu we allerlei mooie zaagmachines hebben is het op maat zagen van de vloerdelen een fluitje van een cent! Wat een verschil met vorig jaar, toen we vloeren in Amersfoort aan het leggen waren en we alleen een decoupeerzaag hadden... We zijn blij met het eindresultaat. En de poesjes vinden de nieuwe vloer ook erg fijn aan de pootjes.

Verder met deuren schilderen

Sunday 10 November 2013

Post PictureHet leggen van de keukenvloer was een prettige onderbrekening van de hoofdklus van de afgelopen dagen, maar vandaag gaat het gewoon verder: deuren schilderen. Ron heeft commentaar op het kleine kwastje, waarmee Marian de deuren en kozijnen schildert, maar Marian trekt zich er niets van aan en gaat gewoon door; dit werkt en het is lastig genoeg om goed te schilderen met de hoogglans dutch paint. Overigens heeft Marian niet alleen geschilderd: ze heeft ook al vast een reparatie gedaan aan de kozijnen in de zogenaamde wetbar. Omdat we daar de deur andersom willen laten draaien, moeten de gaten van de scharnieren verplaatst worden; de oude gaten moeten dus opgevuld worden voordat ook daar geschilderd kan worden.

Boodschappen doen op zondag

Sunday 10 November 2013, 22:00

We zijn ons gevoel voor de dagen van de week volkomen kwijt en als het gaat om het doen van boodschappen, kan dat in dit land ook gemakkelijk: de winkels zijn zeven dagen per week open. En toch komt het wel eens voor dat we voor een dichte winkel staan. Deze keer hadden we ons echt vergist in de ruime openingstijden en hoorden we om 7 uur 's avonds in The Home Depot dat ze over een paar minuten zouden sluiten. Oeps, we dachten dat ze tot 9 uur open zouden zijn. Jammer, want we hadden een hele boodschappenlijst met allerlei spulletjes die we echt de volgende dag nodig denken te hebben. Dan maar alleen de gewone boodschappen doen (dat kan dus wel langer op zondag) en daarna zijn we naar de The 1st and 10 sportsbar gegaan voor een hapje eten. Altijd goed!

Schilderen, maar ook nog een keer boodschappen doen

Monday 11 November 2013

Post PictureDe dag begon zoals gebruikelijk met schilderen en het werken aan de electriciteit, maar we moeten natuurlijk ook nog de boodschappen doen die we gisteren bij The Home Depot niet meer konden doen. Daarnaast hebben we enorm ingeslagen bij de Walmart: het enige blikvoer dat Oliver kan waarderen is van Sheba en dat verkopen ze alleen bij de Walmart. Om te voorkomen dat we te vaak naar de Walmart moeten voor poezenblikjes, hebben we in 1 keer ruim 100 blikjes gekocht. Ze pasten niet eens in de poezenkast. De heertjes hebben de voorraad gecheckt en zijn tevreden.

De eerste sneeuw!

Tuesday 12 November 2013

De eerste sneeuw is gevallen! Toen we wakker werden lag er een dun laagje. We verheugen ons nu al op een goed pak sneeuw, want dat ziet er hier heel idyllisch uit. Maar eerst nog even de buitenramen afmaken (ruiten krabben, stormwindows ervoor)...

Post Picture

Nog steeds schilderen, maar ook aansluiten van de TV in de keuken

Wednesday 13 November 2013

Post PictureDe afgelopen dagen is er door Marian geschilderd en geschilderd met de hoogglans dutch paint. Niet zo boeiend om dat iedere keer te vertellen in dit blog (wel vermoeiend overigens). Maar gelukkig zijn de keukendeuren en deuren in ons kantoortje nu bijna allemaal klaar. Ron is in de tussentijd ondergronds gegaan: in de kruipruimte heeft hij de kabel voor de TV in de keuken aangesloten. Dit was een klusje waarvan we dachten dat de Russelltjes (electriciens) dit al gedaan hadden, maar deze hadden alleen een loshangend kabeltje uit de muur laten komen; dit kabeltje was echt niet lang genoeg om bij het aansluitingspunt te komen en hing er dus alleen maar voor de flauwekul (en om ons te kunnen doen geloven dat ze de kabel aangelegd hadden...). Ron heeft de boel aan de praat gekregen en vanaf nu kunnen we in de keuken bij het ontbijt naar ons favoriete ochtendprogramma op NBC kijken (Kathie-Lee en Hoda in de Today-show). De keuken begint steeds meer vorm te krijgen!

Schilderen

Thursday 14 November 2013

Post PictureAch vooruit dan maar: nog steeds schilderen... de laatste deur in het kantoortje. De werkomstandigheden zijn niet altijd ideaal. In dit geval schuilt het gevaar in een dunne plaat die over de toegang tot de kruipruimte ligt: het is onduidelijk of die het gewicht van Marian kan dragen en dus danst ze er maar een beetje omheen bij het schilderen.

Andy is komen tegelen

Thursday 14 November 2013, 17:00

Na een lange afwezigheid is Andy eindelijk weer eens een dagje langs geweest. Hij heeft het vloertje in de WC beneden getegeld, maar voordat hij dat kon doen moest hij eerst een drempel maken. Dit is een buitengewoon hoogwaardig drempeltje geworden: Andy heeft een paar uur gewerkt aan dit drempeltje, zodat het precies aansluit bij de houten vloer in de wetbar en de tegelvloer in de WC. We zullen het drempeltje koesteren als een stukje kunst. Het heeft ons ruim honderd dollar gekost en verdient dus veel liefde en aandacht.

Begonnen aan de renovatie van de wetbar

Friday 15 November 2013

Post PictureTerwijl Marian her en der een laatste streek met de kwast geeft in de keuken, heeft Ron zijn werkterrein verplaatst naar de zogenaamde wetbar. Dit wordt de plaats waar de B&B-gasten zelf koffie en thee kunnen zetten, de magnetron kunnen gebruiken etcetera; een mini-keukentje dus. We hebben een ontwerpje gemaakt en Ron heeft alle electriciteit aangelegd voor de verlichting in en onder de kastjes, de koelkast en de magnetron. Een heel gepuzzel, want niet alles kan op dezelfde groep: de magnetron vraagt veel vermogen als hij gebruikt wordt, en mag dus niet in een groep zitten met andere apparaten die veel vermogen vragen. Ron is eruit gekomen en heeft alles weten aan te leggen. Hierbij is hij weer regelmatig in de kruipruimte geweest, want de draden van de panelbox (meterkast) naar de wetbar moeten onder de vloer lopen in dit geval.

Shoppen in Danbury en Brookfield

Friday 15 November 2013, 22:00

Onze kaas is bijna op en dus moesten we weer naar BJ's in Brookfield; hier hebben ze de lekkerste kaas-platter voor een veel betere prijs dan in de gewone supermarkten. En aangezien we toch in de buurt van Danbury waren, hebben we Lowe's en The Home Depot ook maar weer bezocht. Er is altijd wel iets te kopen als je zo'n groot klusproject hebt. Bij Lowe's gingen we overigens met lege handen de winkel weer uit: de tegeltjes die we in de WC en de wetbar willen gebruiken, waren in dit filiaal al niet meer voorradig en gaan waarschijnlijk helemaal uit het assortiment. We zullen nog snel wat voorraadjes uit andere winkels moeten zien te scoren! Omdat we wel eens een verzetje verdienen na al dat geklus, hadden we ons voorgenomen eens lekker te gaan shoppen in de Danbury Plaza Mall. Maar nadat we een hapje hadden gegeten bij de food court, was er nog maar een kwartiertje tijd om rond te lopen, niet echt lekker ontspannend. De volgende keer moeten we gewoon eens wat vroeger van huis gaan...

Ramen krabben en keukenspullen weer in beeld

Saturday 16 November 2013

Post PictureMet de winter op de stoep, moeten we er toch echt voor gaan zorgen dat de stormwindows voor de ramen kunnen. En dat betekent dat de verf op de ramen aan de buitenkant zo snel mogelijk gekrabd moet worden. Dan kunnen de ramen gewassen worden en kunnen de stormwindows er voor gezet worden. De afgelopen dagen hebben we al af en toe wat ramen gekrabd als het weer het toeliet, maar het schiet niet echt op: ieder raam telt 24 ruitjes en die moeten allemaal gekrabd worden.

Post PictureDe zon scheen vandaag weer en ondanks de koude wind is Marian aan het krabben geslagen. Toen het om half vijf al weer donker werd, is ze naar binnen gegaan en heeft daar nog wat verf gekrabd. In dit geval met intensieve hulp van Diederik...

In de tussentijd heeft Ron alle dozen met keukenspullen uit onze schuur gehaald en in de keuken neergezet; moet de inhoud van al die dozen echt in de keuken passen?

Post PictureAls toegift heeft Marian vandaag een nieuwe deurknop aan de keukendeur gezet; dit is de eerste keer dat deze nieuwe deur dicht kan. Een verademing, want 's avonds doen we de keukendeur altijd dicht zodat de poesjes niet het hele huis door zwerven. Tot nu toe moesten we een stoel of een krukje voor de deur zetten, want Diederik kan heel goed deuren openmaken, maar nu kan de deur dus echt dicht. We zijn overigens erg blij met de door ons gekozen deurknoppen: smaakvol en solide en ze geven de deur een sjieke uitstraling.

Oliver en Diederik zijn goede vriendjes geworden

Sunday 17 November 2013, 15:00

Post PictureWe zijn heel trots op onze twee poezenmannetjes: ze houden zich verschrikkelijk goed tijdens deze verbouwing en passen zich steeds aan aan de nieuwe dingen in het huis. De meeste veranderingen worden zelfs zeer gewaardeerd. Nu we de keukenvloer gelegd hebben is het favoriete plekje van allebei de mannetjes het "windluikje" in de keuken: onder de gootsteen zit een verwarmingsrooster en daar komt heerlijke warme lucht uit. Lekker om daar voor te gaan zitten! Maar ook de bank in de zit-/slaapkamer is een heerlijke plek om te slapen. En vandaag hebben we voor de eerste keer gezien dat de twee heertjes lekker bij elkaar lagen te slapen. Bijzonder, want Diederik is een onrustige slaper en Oliver is daar niet zo van gediend, maar nu hadden ze blijkbaar elkaars warmte even nodig. Ze vechten af en toe, ze spelen heel vaak met elkaar, maar nu kruipen ze dus ook lekker bij elkaar. Fijn om te zien dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden.

Vrije dag!

Sunday 17 November 2013, 22:00

Post PictureWe zijn allebei doodmoe van het klussen en hebben besloten een vrije dag te nemen. Nu is dat relatief, want zelfs op onze vrije dag bezoeken we nog The Home Depot en Lowe's. Lowe's stond op het programma, omdat we in het Danbury-filiaal gehoord hadden dat de tegels die wij uitgezocht hebben voor de WC beneden en de wetbar uit de collectie gaan. Dus moeten we op zoek naar alle restjes die er nog zijn te krijgen in andere filialen. We zijn op pad gegaan richting Hartford en hebben daar inderdaad bij Lowe's onze ontbrekende tegels kunnen kopen. Ook bij The Home Depot hebben we bijna alles kunnen kopen wat we nodig hebben, en dus konden we verder echt genieten van onze vrije dag. We zijn naar the Westfarms Mall in West Hartford gegaan. Dit is de grootste mall van Connecticut. Het was er mooi, de winkels waren gevarieerd en we hebben er een paar kleine dingetjes gekocht (o.a. een kerstboomversiering met Diederik's naam erop). Zeker een mall waar we nog wel eens naar toe kunnen gaan. Rond 6 uur zijn we terug gereden richting huis. Het avondeten hebben we bij Maggie McFly's gehad in Southbury. Ron had een prima maaltje, maar Marian zat een beetje beteuterd te kijken naar het snackje dat moest doorgaan voor de hoofdmaaltijd. Het is twijfelachtig of we hier nog een keer gaan dineren; we hebben in de tussentijd al aardig wat andere adresjes gevonden waar je voor minder geld een heel fatsoenlijke hap kunt krijgen. Dit ketentje is dan relatief duur en echt niet bijzonder genoeg.

Heerlijk weer!

Monday 18 November 2013
Post Picture

We hadden vandaag ongelooflijk lekker weer: het is eind november en toch konden we zonder jas buiten werken. We zijn druk bezig geweest met het wassen van de ramen, het bijtippen van de kozijnen en het plaatsen van de stormwindows. En tussendoor hebben we lekker genoten van het zonnetje. Diederik kon het mooie weer ook niet weerstaan.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Andy heeft beloofd dat hij begin volgende week komt tegelen

Tuesday 19 November 2013, 13:00

We hebben Andy gisteren gebeld om maar eens te horen wanneer hij van plan is ons tegelwerk af te maken. We zijn het inmiddels aardig zat dat onze WC beneden maar niet afkomt. Bovendien willen we graag dat hij het tegelwerk in de badkamer boven voor de kerst afrondt. We willen daarna geen werklui meer over de vloer. Andy kwam vandaag langs en na een gezellige babbel over zijn nieuwe passie -houtsnijden, geinspireerd door de vorige bewoner van ons huis blijkbaar- gaf hij aan dat hij alles graag voor de kerst wil afmaken. En begin volgende week is hij waarschijnlijk klaar met zijn klus bij een van onze buren en komt hij onze WC afmaken. We zijn tevreden. We geloven niet helemaal dat het maandag zal zijn, maar hopelijk dinsdag of woensdag? We zullen zien... We hebben niet meer zo'n vertrouwen in de toezeggingen van de New Englanders.

Drywall in de wetbar

Tuesday 19 November 2013, 14:00

Post PictureNu de electriciteit aangelegd is in de wetbar heeft Ron alle gaten in plafond en muren weer gerepareerd. Bovendien zit er nu eindelijk een plafond in het gedeelte van de wetbar dat voorheen een keukenkast was. Het is fijn dat we van een complete bouwput met openliggende muren en plafonds langzaam maar zeker gaan naar een huis waar dingen hun eindelijke vorm gaan krijgen. Er kan gecompound gaan worden in de wetbar!

Keukendozen uitgepakt

Tuesday 19 November 2013, 23:30

Post PictureWe hebben onze keukenspulletjes een half jaar niet gezien (en sommige dingen zelfs meer dan anderhalf jaar niet), maar vandaag zijn alle dozen uitgepakt en hebben de spullen een plekje gekregen in de nieuwe keuken. Nou ja, niet alles: er zijn al glazen, bordjes en mokken opzij gehouden voor de wetbar. Marian heeft er de hele dag aan gewerkt. Het voelt geweldig om eindelijk weer onze "eigen" spulletjes te kunnen gebruiken! En het is een mijlpaal, dat we nu eindelijk een ruimte in huis hebben die (min of meer) klaar is!

Schilderwerk van onze helpertjes corrigeren

Wednesday 20 November 2013

Post PictureHet is koud, maar droog en misschien een van de laatste dagen dat we nog echt buiten kunnen werken: de temperaturen dalen nu redelijk snel en dan is het niet zo'n pretje meer om buiten bezig te zijn. Toen Ron de stormwindows voor de benedenverdieping aan het plaatsen was, zag hij dat deze rare grijze vlekken hadden. De vorige bewoners hadden de kozijnen blijkbaar grijs geschilderd en hadden de stormwindows daarbij niet van de kozijnen gehaald. Wij vinden het erg slordig staan als je hagelwitte kozijnen hebt en je er vervolgens smoezelige grijs-witte stormwindows opzet, maar Joe, ons helpertje deze zomer, had daar blijkbaar wat minder moeite mee gehad. Hij heeft dagen staan poetsen op die dingen, maar heeft ze gewoon met grijze verfvlekken voor de ramen op de bovenverdieping geschroefd. Lelijk en onverzorgd! En dus is Ron op de grote ladder geklommen en heeft hij alle stormwindows van de bovenverdieping maar een likje verf gegeven. Weer ergernis, want wij hadden afgesproken dat wij aan de bovenverdieping niets zouden hoeven doen en nu staat Ron daar toch weer te schilderen. En passant heeft hij de dakgoten her en der ook nog een likje verf gegeven: het nieuwe hout "bloedt" en blijkbaar is de grondverf niet zo goed dat bruine vlekken op onze witte dakgoten voorkomen kunnen worden...

Plafond in de living en dining voor de laatste keer geschuurd

Friday 22 November 2013, 13:00

Post PictureMaanden geleden heeft Marian zich bezig gehouden met herstelwerkzaamheden van het compounden van Fernando Garcia, de schilder, maar door alles wat in de tussentijd gebeurd is en de tussenkomst van Andy die grote compoundfouten zag in het werk van onze schilder, was dit klusje nooit helemaal afgemaakt. Nu de keuken zo goed als klaar is, is het tijd om door te schuiven naar de volgende ruimtes en komt het plafond in de living en de dining dus eindelijk weer aan de beurt. Hopelijk zijn deze plafonds voor de laatste keer geschuurd; we zullen het zien als er weer een laag grondverf overheen gaat... Deze plafonds hebben een hele nare Garcia-bijsmaak en hoe eerder ze definitief klaar zijn, des te sneller kunnen we dat achter ons laten en lekker opbouwend werk doen. Met de kerst willen we namelijk graag onze kerstboom in deze ruimte opzetten.

Het stopcontact in het kantoortje is eindelijk waterpas

Friday 22 November 2013, 15:00

Post PictureHet project van Ron was vandaag om de buitenlamp bij de garagedeuren op een timer aan te sluiten. Dat was nog een heel gepuzzel, want het was lang onduidelijk hoe deze lamp eigenlijk aan-en uitgedaan kon worden. Toen duidelijk werd dat er een schakelaar in het kantoortje zat, kon Ron twee vliegen in een klap slaan. Ron liep zich namelijk al maanden te ergeren aan het stopcontact in het kantoortje, dat absoluut niet waterpas geplaatst is. Dat is overigens niet het enige stopcontact dat scheef zit, want electriciens houden zich er hier niet mee bezig of het uiteindelijke stopcontact er een beetje knap inzit; voor hun is het voldoende als er stroom uitkomt. Post PictureRon heeft daarbij trouwens al enkele gevaarlijke dingen gezien: ondanks alle building code voorschriften, komt het regelmatig voor dat er in de electriciteitsboxen open en bloot draden lopen, de manier om kortsluiting te krijgen. Hij controleert dus nu elk stopcontact en doet op de gevaarlijke plekken wat tape. Maar nu terug naar het stopcontact in het kantoortje: met het plaasten van de timer voor de buitenlamp heeft hij met kunst- en vliegwerk voor elkaar gekregen dat het stopcontact recht zit. En het ziet er best strak uit met zo'n timertje erin; een echte verbetering.

Electriciteit in de hall gedaan

Friday 22 November 2013, 16:00

Nu de keuken min of meer klaar is en de electriciteit in de wetbar is aangelegd, heeft Ron zijn werkterrein verlegd naar de hall. Hier willen we gewoon een lamp in het plafond en we dachten dat dit een eenvoudig klusje zou zijn, omdat er al een lamp hing. Maar toen Ron gedetailleerd naar de bedrading ging kijken, bleek het een groot raadsel te zijn: er lopen allerlei draden van en naar de electriciteitsbox in het plafond en het was volkomen onduidelijk waar die allemaal voor waren. Er was een hotelschakeling, maar waar was die andere schakelaar dan? En wat deed een hotwire, die nergens mee verbonden leek te zijn? Ron is er grotendeels uitgekomen en heeft een zo veilig mogelijke oplossing verzonnen voor alle mysterieuze draden. De lamp doet het in ieder geval...

Beetje geklust en daarna gewinkeld

Saturday 23 November 2013, 18:00

Na een kort klusdagje zijn we op pad gegaan om maar weer eens naar The Home Depot te gaan. We blijven spullen aanslepen voor onze klusactiviteiten! Verder hebben we voor Marian een polsbrace gekocht, want het klussen begint lichamelijk flink zijn tol te eisen. We lopen allebei met tintelende, dove vingers rond en dat wordt allen maar erger. Marian had gelezen dat een polsbrace zou kunnen helpen als je carpale tunnel-syndroom hebt en aangezien de symptomen daar erg op lijken, gaat ze dat dus proberen. Daarna zijn we naar een nieuwe winkel gegaan: de Big Lots. Het klinkt een beetje goedkoop, en daarom waren we er nog niet eerder geweest, maar het blijkt een leuke winkel te zijn. Er is van alles en nog wat te koop en we hebben er zelfs een kerststol gevonden. Met veel meer aankopen (deurmat, hapjespan, kadootje voor de buren voor Thanksgiving etc) dan we verwacht hadden, verlieten we de winkel weer. Hier gaan we nog wel vaker komen! Volgens Diederik was de mooiste aankoop van de dag de kerstverlichting voor de mini-kerstboom die we vorig jaar gekocht hadden: hij heeft hier vol bewondering naar zitten kijken.

Post Picture

PS: Kerst begint hier al vroeg. Na Halloween (eind oktober) gaan de fanatiekelingen al over op de kerstversiering. En eind november zie je overal de lampjes, kerstbomen en kerstkransen verschijnen. Wij integreren dus passend met ons kerstboompje.

Isolatie en plafond in de hall gedaan

Sunday 24 November 2013

Post PictureBijna vanaf het begin van de verbouwing heeft het plafond in de hall opengelegen: Tom de loodgieter moest onder de vloer van badkamer Macy's kunnen werken en daarvoor moest het plafond in de hall eruit. Maar vandaag is er weer een plafond gekomen. Ron heeft eerst een dubbele laag isolatiemateriaal in het plafond gezet (tegen badkamergeluiden) en heeft daarna de drywall bevestigd. Dit was nog een interessant puzzeltje, want Joe was al bezig geweest met het voorbereiden van het plafond en had daarbij de maten niet helemaal naar onze wens genomen. Hij heeft daarom een paar platen drywall verknald. Wij hebben nu geprobeerd zoveel mogelijk van dat versneden materiaal te gebruiken, want het geld groeit ons niet op de rug. Het is gelukt en het voelt goed om niet meer tegen de balken en rioleringsbuizen aan te kijken.

Tom van de verwarming gemaild

Sunday 24 November 2013, 12:00

We hebben Tom van de verwarming gemaild of hij nog van plan is iets te komen doen aan onze verwarmingzones en -afstelling. We hebben maanden geleden met hem besproken dat de zones van de slaapkamer, kantoortje en keuken gecombineerd moeten worden en dat er nog verwarming in de garage moet komen. Hij zou contact met ons opnemen. Maar helaas is dat nog steeds niet gebeurd. En het begint aardig koud te worden in de garage! Bovendien hebben we geconstateerd dat de verwarming in onze badkamer niet goed afgesteld staat: het is erg koud als je daar 's avonds binnenkomt. Niet echt lekker als je wilt gaan douchen... Hopelijk reageert Tom eindelijk.

Werken aan de wetbar

Monday 25 November 2013

Post PictureDe wetbar is onze hoofdklus van vandaag. Marian heeft er de afgelopen dagen plafond en muren staan compounden en heeft vandaag alles glad geschuurd. Ron heeft alles vervolgens in de grondverf gezet. Het ziet er al redelijk uit. Hopelijk zijn er weinig correcties meer te doen en kunnen we verder met de living en dining.

Discussie met Tom de loodgieter

Monday 25 November 2013, 14:00

We zijn niet erg tevreden over de watervoorziening in de keuken: de waterdruk is vrij laag en het duurt bijna een minuut voordat we warm water hebben. Niet zo handig als je even wat wilt afspoelen. We hebben hierover al eerder een gesprekje gehad met Tom, de loodgieter, maar hij haalt zijn schouders dan op (New Englander) en zegt dat hij er wel een dingetje tussen kan zetten om de waterdruk te verhogen. Ron is inmiddels al een paar keer de kruipruimte in geweest en heeft gezien dat de waterleiding voor de keuken is aangesloten op het oude buizenwerk van onze badkamer. Verrassend, want verder heeft Tom ons geadviseerd om overal in het huis wijdere buizen te gebruiken om de waterdruk te vergroten. Bovendien gaat het buizenstelsel van de badkamer volgend jaar vervangen worden als we onze eigen badkamer gaan verbouwen. Waarom dan alles nog op die buizen aansluiten? We hebben Tom dus nog maar eens gebeld met de vraag of dit nou zo handig was en of dit de reden kan zijn dat we zo weinig druk en warm water hebben. Nu kregen we ineens te horen dat het niet uitmaakt of we de oudere koperen buizen gebruiken of de nieuwe wijdere buizen (waarom hebben we dan verder alles vervangen?) en dat de keuken natuurlijk wel erg ver van de waterheater af zit (is 7 meter hier ver?) Typisch New England gedrag: als je mensen ergens op aanspreekt omdat je niet tevreden bent, krijg je een of ander verzinsel-verhaal en spreekt men zichzelf tegen. Je vraagt je dan wel af of de eerdere advisering wel juist geweest of alleen maar een manier om wat extra geld te verdienen... Tom komt volgende week langs en dan kan hij zelf bekijken of er iets mis is met het buizenstelsel van onze badkamer.

Lekker opgeruimd

Tuesday 26 November 2013, 14:00
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Eindelijk zijn we de meeste rotzooi van de verbouwing kwijt: vandaag hebben we de stapel cementboard, oud hout en ander bouwafval weggegooid bij ons idyllisch gelegen transferstation. We hebben nu alleen nog wat houten pallets en een constructie van Joe liggen. Als er geen brandgevaar is (dus na de verwachte regenbui morgen) kunnen we dit gaan verbranden. Lekker als je erf er een beetje opgeruimder uitziet!

Ingenieuze puncher ontworpen - patent wordt aangevraagd

Tuesday 26 November 2013, 18:00

Post PictureWe zijn al dagen bezig met het zoeken naar een gereedschapje, waarmee we de oude klinknagels in onze houten vloer kunnen laten verzinken; een voorwaarde om onze vloer te kunnen schuren. Helaas bleek dit niet eenvoudig te zijn. Het enige wat we tot nu toe hebben kunnen vinden is een puncher met een platte kop. Geen succes, want deze schiet van de ronde klinknagel af, zodra je begint te timmeren. Ten einde raad heeft Ron een gereedschapje ontwikkeld waarmee we probleemloos de nagels kunnen laten verzinken. We zullen een patent aanvragen, want er zijn vast meer mensen die dit probleem hebben... of schuren die de kop van de klinknagel er gewoon vanaf?

Nog niets gehoord van Andy

Tuesday 26 November 2013, 23:00

We hebben nog niets gehoord van het Andy. Het tegelwerk in de WC beneden gaat dus niet meer gebeuren voor Thanksgiving. Zijn we verbaasd? Nee, dat hebben we inmiddels wel afgeleerd in New England. Zijn we geirriteerd? Dat wel, want de WC en de vanity en de tegels staan allemaal in de woonkamer en daar willen we de klinknageltjes graag in de vloer kloppen met het nieuwe tooltje van Ron. Alles staat dus vreselijk in de weg. Volgende week zullen we Andy maar weer eens bellen wanneer hij langskomt.

... 3 4 5 6 7 8 9 ... This is page 6 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2023