The Orange Gild Blogs

 
   

Living in America

Tuesday 7 May 2013 - Wednesday 3 July 2013

Previous Next
1 2 3 4 5 6 ...
First Last
This is page 1 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

We wonen in de VS

Tuesday 7 May 2013

Post PictureNadat we om 4 uur 's middags toegelaten waren als permanent residents van de VS en we onze poesjes Oliver en Diederik weer (ongedeerd) in onze armen hebben mogen sluiten, zijn we op zoek gegaan naar een huurauto. Na een onrustige rit in de airtrain en een hobbelige bus hebben we het autoverhuurbedrijf gevonden en hebben we onze huurauto opgehaald. Het duurde iets langer dan normaal, want toen de medewerkers door kregen dat we twee schattige katjes bij ons hadden, kwamen ze allemaal aanstormen om ze even te bekijken. "Sooooo cute!" Uiteindelijk hebben we de mannetjes toch maar in de auto gepropt, hebben we ze de pootjes even laten strekken in de auto, ze een hapje eten en een slokje drinken gegeven en zijn we begonnen aan de weg naar huis. Post PictureNa een korte tussenstop in Brookfield voor een hapje eten in de drive-in en een Walmart- en Stop&Shop-bezoekje in New Milford (voor een kattenbak, kattenvoer en onze eigen boodschapjes) kwamen we dan toch eindelijk bij ons nieuwe thuis aan. We hebben de katjes de eerste avond alleen in de slaapkamer gehouden. Wij hadden ons zorgen hadden gemaakt of ze de grote reis wel goed zouden doorstaan, maar de heertjes vonden het avontuur blijkbaar wel mooi en liepen vrolijk en nieuwsgierig rond. Olletje die de afgelopen dagen erg zwakjes was geweest, knapte ineens op en leek in de verste verte niet meer op het zwakke poesje van een dag geleden. Alles is dus gelukkig goed gegaan. Morgen kijken we wel hoe het huis erbij ligt. Nu zijn we moe van de lange dag en gaan we lekker slapen.

Eerste hele dag als permanent residents

Wednesday 8 May 2013

Met een daverende jetlag realiseren we ons dat ons leven in de VS nu echt begonnen is. De poesjes Oliver en Diederik hebben vandaag het huis mogen verkennen. Wij konden in de tussentijd bekijken wat de mannen van het verwarmingsbedrijf hadden gedaan. We zijn niet helemaal tevreden over de plaatsing van somige luchtroosters en hadden daar graag wat meer inspraak in gehad. Bovendien hebben ze niet erg schoon gewerkt: de hele vloer zit onder het stof. Marian is dus vooral bezig geweest met schoonmaken. Gelukkig hadden we iets leuks om naar uit te kijken: onze buren Mike en Renée hadden ons uitgenodigd voor een borrel om 8 uur om ons welkom te heten in de VS. Het was als vanouds weer gezellig en we zijn blij dat we deze buren hebben om op terug te vallen als dat nodig is!

Prachtige vogels

Thursday 9 May 2013, 12:00

Tijdens eerdere bezoekjes hadden we al mooie vogels gezien in onze tuin, maar vandaag zagen we toch wel een topper: een red cardinal. Het is wat anders dan een Nederlandse huismus...

Post Picture

Auto's kijken

Thursday 9 May 2013, 17:00

We rijden in een huurauto, maar dat is redelijk onbetaalbaar als je dat langer moet doen en dus hebben we besloten maar zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een eigen auto. In Nederland hadden we al een beetje gesnuffeld op internet naar betaalbare 4-wheel drive auto's die zo groot zijn dat we er eventueel meubels of bouwmaterialen in kunnen vervoeren. We hadden redelijk in de buurt een oranje pick up truck gezien voor een zacht prijsje en wellicht is dat iets voor de Orange Gild om mee te beginnen. In de stromende regen zijn we dus naar de betreffende dealer gegaan om te kijken of hij er nog is en hoe dat dan rijdt. De dealer bleek een soort tweedehands-autofabriek te zijn: op vier verschillende terreinen verspreid over de stad staan alle auto's en er is een hoofdkantoor waar alle enigszins louche verkopers met gladde babbels je graag een auto verkopen met een daarbij formidabele financiering. We hadden geen idee waar de oranje truck stond en hoe het auto's kopen hier werkt en waren dus meteen naar het hoofdkantoor gegaan. We moesten bovendien nog vragen hoe we als nieuwe inwoners aan een kenteken en verzekering kunnen komen en gelukkig wilde men ons dat hier wel vertellen: "Geen enkel probleem. Gewoon vanmiddag naar de DMV gaan en dan krijg je je ID zo mee en kunnen wij het kenteken regelen." Mooi, dat is dus gemakkelijk. Laten we maar eens een auto gaan uitzoeken! We zijn dus naar het terrein gereden waar de truck zou kunnen staan en hebben daar de auto's bekeken. Dat doe je hier door met je auto langs de rijen occassions te rijden. Als je er eentje ziet die je mooi lijkt, stap je uit en bekijk je hem van iets dichterbij en als je hem ook nog van binnen wil zien, bel je het hoofdkantoor en komt er een verkoper naar je toe met de sleutels. Maar de oranje truck was er niet meer en verder zagen we ook geen goede auto's. Omdat we niet heel veel vertrouwen in deze autofabriek hadden zijn we snel doorgereden naar een andere dealer waar we een Jeep Patriot hadden gezien.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Deze dealer leek een stuk betrouwbaarder en had zijn auto's op maar twee terreinen staan, die gelukkig bijna naast elkaar zaten. We hebben de Jeep gezien, maar zagen ook nog een oranje Dodge Nitro en eigenlijk vonden we die wel mooi. We hebben een proefrit geregeld en dit zou onze auto wel eens kunnen zijn! We moeten nu dus snel een State ID gaan regelen om de auto te kunnen kopen!

Department of Motor Vehicles (DMV)

Friday 10 May 2013, 13:00
Post Picture

Dromend van de nieuwe Dodge Nitro zijn we naar de DMV in Waterbury gereden om daar even een state ID voor Ron te regelen. We hebben eerst zeker een half uur in de rij gestaan om een nummertje te krijgen voor de loketten. Toen we bij het "nummerloketje" aan de beurt waren, bleek dat we een formulier moesten invullen. Daarna moesten we nog een hele tijd wachten en konden we eindelijk terecht bij het goede loket. Helaas bleek daar al snel dat we een social security nummer nodig hebben en nog allerlei documenten waar de juiste naam op staat. Een social security nummer hebben we nog niet en dus gaat het feestje helemaal niet door vandaag. En de juiste naam is ook nog een probleem: de spatie tussen Het en Lam kunnen ze hier niet invullen in het systeem en dus heeft de loketmedewerkster maar een streepje tussen Het en Lam gezet. Bovendien moet je documenten laten zien waarop je naam en je adres vermeld staan en "Lam" volstaat in dit geval niet als naam; het is immers "Het-Lam". Post PictureDat andere bedrijven hetzelfde probleem met de spatie hebben, is voor de DMV blijkbaar geen reden om een beetje soepel om te gaan met de regels. Een state ID halen is dus helemaal niet "geen probleem". Voor ons is het wel degelijk een probleem... Lastig want we hebben geen idee hoe lang het gaat duren voordat we onze social security nummers hebben en iedere dag dat we geen eigen auto kunnen kopen, moeten we een auto huren. We verzinnen allerlei constructies waarin buren of kennissen de auto op hun naam zetten en verzekeren en wij hem laten overschrijven op onze naam als we de papieren op orde hebben. Maar dat is nogal veel om te vragen. We kunnen dus alleen maar hopen dat we snel een social security nummer krijgen... en op zoek gaan naar een goedkopere, kleinere huurauto.

Waterbury

Friday 10 May 2013, 17:00

Om onze teleurstelling van de DMV te vergeten zijn we maar een beetje gaan shoppen nu we toch in Waterbury waren. We zijn langs de thrift store gereden waar we afgelopen winter al leuke dingen hadden gekocht. Het blijft heerlijk om te snuffelen in dit soort winkels: ze zijn veel groter dan de tweedehandswinkels in Nederland, de kleren zien er heel netjes uit en als je geluk hebt, tref je mooie serviezen, bruikbare meubeltjes en mooie boeken.

Ook zijn we naar de Home Depot geweest: nu we echt aan het klussen moeten, zullen we deze bouwmarkt-keten vast veel gaan bezoeken. Vandaag hebben we al wat spulletjes gehaald voor het wandje dat we in de badkamer gaan plaatsen.

Daarna zijn we weer snel naar huis gereden. We hebben een stevige jetlag en zijn dus bekaf.

New Milford

Saturday 11 May 2013

Met de jetlag nog steeds in ons lijf zijn we naar New Milford gereden. Dit is de grootste plaats die bij ons in de buurt ligt. We moeten ongeveer 25 minuten rijden om bij de hoofdweg te komen waar alle grote winkels zitten. Hier zitten onder andere een Walmart, een Home Depot, verschillende warenhuisjes en een aantal supermarkten. We moesten weer naar de Home Depot, want we waren gisteren nog wat spulletjes vergeten voor ons eerste project, en we hebben boodschappen gedaan bij de Stop&Shop. Dat voelde een beetje vertrouwd: je kan hier zelf-scannend de winkel door. Dat hebben we verder in de VS nog nergens gezien. Het kwartje viel bij ons toen we op internet zagen dat Stop & Shop onderdeel is van het Albert Heijn-concern...

De doorgang

Sunday 12 May 2013

Connecticut doet zijn best om ons te laten voelen waarom we hier zo graag wilden wonen: het weer is prachtig en alle bomen en struiken staan in de bloei. We hadden niet verwacht dat het zo mooi kon zijn. Vorig jaar waren we hier ook in mei, maar toen hadden we veel regen en hadden we blijkbaar het bloeiseizoen net gemist.

Post Picture

We kunnen er echter niet uitgebreid van genieten: we zijn begonnen aan ons eerste grote klusproject. We hadden bij ons vorige bezoek al min of meer een doorgang gemaakt van de bijkeuken naar onze slaapkamer door een wandje tussen twee kasten weg te halen en een gat in de wand van de slaapkamer te maken, maar daarbij stonden de studs (de houten palen die het skelet van een wand vormen) nog gewoon op hun plaats. Je kunt er door als je je buik inhoudt, maar een echte hal is het nog niet. We hebben eerst de studs maar eens verwijderd, Je krijgt nu al een aardige indruk van de toekomstige hal. Verder hebben we een beetje ruimte gemaakt in de badkamer voor een nieuw wandje: de doorgang staat nu in open verbinding met de badkamer. Een beetje privacy bij het badkamerbezoek stellen we op prijs en dus is een wandje wel noodzakelijk.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Grasmaaier gekocht

Monday 13 May 2013

De buren hebben ons er op aan gesproken dat het gras erg lang is en hebben ons geadviseerd om het zo snel mogelijk te maaien. Niet alleen omdat het mooier staat, maar ook omdat we er anders met geen mogelijkheid meer doorheen kunnen komen met een gewone grasmaaier. Op naar de Home Depot dus. Een trekkertje is een beetje duur en misschien net een tikje overdreven voor ons lapje grond en dus hebben we een motormaaier gekocht waar we zelf achteraan moeten lopen. Binnenkort grasmaaien!

Grasmaaien en SSN

Tuesday 14 May 2013
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Het is mooi weer; een prima dag om in de tuin te werken en gras te gaan maaien. Ron heeft de machine aan de praat gekregen en vol enthousiasme zijn we aan het maaien geslagen. Het apparaat doet het prima. Vooral de voortuin duurt wel een flinke tijd, maar als het mooi weer is, is dat eigenlijk geen enkel probleem. En terwijl Ron aan het grasmaaien was, werd zijn Social Security Nummer (SSN) bezorgd. Hoera! We kunnen nu dus snel zijn state ID gaan regelen en daarna de aankoop van onze Dodge. Jammer dat de SSN van Marian er nog niet is, want nu kunnen we de auto en verzekering alleen op naam van Ron zetten, maar gelet op de huurkosten van de auto, is snelheid geboden.

Post Picture

Huurauto's omwisselen

Wednesday 15 May 2013

Hoewel we inmiddels het Social Security Nummer van Ron hebben en een state ID kunnen gaan regelen, hebben we besloten toch een andere huurauto te regelen voor twee weken. Op de website van de DMV hebben we gezien dat het daadwerkelijk in handen krijgen van de State ID wel 10 dagen kan duren als je met een green card in de VS bent; blijkbaar moet er een uitgebreide controle plaatsvinden bij de INS en duurt dat enige tijd. En al die tijd kunnen we dus geen auto kopen. De nieuwe huurauto staat in Stamford, halverwege Washington CT - New York. Daar zijn we vandaag naar toe gereden en daarna zijn we achter elkaar aangereden naar JFK Airport in New York, Ron in de oude huurauto en Marian in de nieuwe huurauto (knalrode Toyota Yaris). Daar hebben we de oude huurauto ingeleverd en konden we samen in de Yaris weer terug naar Connecticut. Een vermoeiende dag! Gelukkig hebben we op de terugweg wel wat kleine stops gemaakt en hebben we onder andere een nieuwe thrift shop ontdekt in Brookfield: bij de Savers hebben we een schattig echt delfts blauw snuisterijtje, een telefoon met antwoordapparaat en een strijkijzer gevonden. Een mooie winkel; hier komen we vast nog wel vaker om te snuffelen!

WOW: Women of Washington

Thursday 6 June 2013

Marian was door Regine uitgenodigd om naar een bijeenkomst van de Women of Washington te komen. Met een pan eten en een fles wijn onder de arm is ze naar het huis van Regine gegaan en heeft daar ongeveer 40 vrouwen uit Washington en omgeving ontmoet. Een gezellige en nuttige bijeenkomst. Het werd duidelijk dat realtors veel behoefte hebben aan bedjes voor klanten die huizen komen kijken: kaartjes afgeven dus als we klaar zijn! Verder heeft Marian Isabel leren kennen, een Nederlandse die al eerder in de omgeving heeft gewoond en na een aantal jaren Europa weer teruggekomen is met haar gezin. We hebben heerlijk gebabbeld en ons verbaasd over een paar Amerikaanse eigenaardigheden! Toen bijna iedereen weg was, kwam Ron Marian ophalen en hebben we nog een tijdje gepraat met Waltraud en Hermann, oorspronkelijk Duits, maar al dertig jaar in de VS. Aan het accent was dat niet helemaal te horen: Boris Becker-style. Maar we hebben onze reuze vermaakt met de verhalen over hun grote passie barokmuziek. Het was een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Na drie dagen slopen raakt de container aardig vol

Sunday 9 June 2013

Post PictureEr is de afgelopen 3 dagen hard gewerkt door Ron en Luis om alles te slopen wat maar te slopen is op korte termijn: al het tapijt is boven verwijderd en de badkamers zijn helemaal gestript, er is alleen nog een framewerk over. Vooral de gietijzeren baden waren een groot probleem: met drie man moesten die de trap afgesleept worden! Verder is er nog heel wat sloopwerk de container in gegaan. De container is al bijna vol. Waarschijnlijk hebben we binnenkort wel weer een nieuwe nodig.

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Fernando is in de tussentijd doorgegaan met het repareren van het plafond en de muren in de Kohl's slaapkamer. Hij doet dit fantastisch: het resultaat is veel mooier dan we verwacht en gehoopt hadden! Marian is vooral behang aan het verwijderen: een rotklus omdat de drywall niet goed in de primer was gezet voor het behangen waardoor het behang er bijna niet af te krijgen is. Er gebeurt weer lekker veel in huis! Met onze goede hulp geloven we er nu echt in dat we begin september open kunnen.

Onze bomenman ontmoet

Monday 10 June 2013
Post Picture

Op aanraden van onze buren hebben we contact opgenomen met Wyatt, een hovenier die fantastisch werk met bomen doet. We hebben deze bijzonder kleurrijke figuur vandaag leren kennen. In de stromende regen heeft hij uitgebreid met Ron besproken wat er allemaal met de bomen en de oprit zou moeten gebeuren (Marian bleef liever droog binnen). Hij kwam met een goed idee voor ons parkeerplaatsen-probleem: om de 2 extra parkeerplaatsen te kunnen maken voor de Bed & Breakfast stelde hij voor om de oprit te verbreden, zodat de auto's daar zouden kunnen staan. Dat is een stuk gemakkelijker dan een paar parkeerplaatsen aanleggen op de plek waar wij ze bedacht hadden. We gaan het van de week bespreken op Town Hall.

Wyatt komt in ieder geval ongeveer halverwege juli onze appelboom omzagen. Dat is dus ook in gang gezet.

Ron is jarig!

Tuesday 11 June 2013

Post Picture

De eerste verjaardag van Ron als Permanent Resident van de USA. Deze verjaardag begon al op tijd: om 8 uur werden tussen de uit Nederland geïmporteerde slingers de uit Nederland meegenomen kadootjes gegeven. En toen was het even gedaan met de feestvreugde, want om half negen kwam Luis al weer en Tom, de plumber, zou om 9 uur komen voor een babbel om de laatste puntjes op de i te zetten over de klus. Nadat we rond half 11 een stukje taart hadden gegeten met Luis en Fernando, zijn wij op stap gegaan naar Washington Depot. In Town Hall hebben we gebabbeld met Bill Jenks over de building permit. Hij heeft onze plannen oppervlakkig beluisterd en ons geholpen bij het invullen van het formulier en verder moeten we een aantal toelichtingen geven en een schatting van het totale verbouwingsbedrag. Als we de spullen snel bij hem inleveren kunnen we in een paar dagen onze permit hebben. Verder hebben we nog gepraat met Mike Ajello, de zoning officer die over de B&B-permits gaat en over de Wetlands commissie. Post PictureAlleen de parkeerplaatsen zouden een probleem kunnen zijn voor de B&B permit als we daarvoor de oprit willen verbreden; de Wetlands committee moet daarover beslissen en die vergaderen in de zomer zo weinig dat onze B&B-permit daarmee ook vreselijke vertraging zou oplopen. Maar toen Mike naar onze plattegrond keek, dacht hij dat we wel twee extra auto's kwijt zouden moeten kunnen op de parkeerplaats bij de garage. In dat geval hoeven we niet naar de Wetlands committee en zouden we de eerste sessie van de Zoning committee kunnen halen, waarmee we een public hearing op 22 juli kunnen halen. Een meevallertje!

Tot zover het zakelijke deel van de dag. We hebben geluncht bij de Hidden Valley Eatery, waarover diverse mensen erg enthousiast zijn. Wij vonden het een beetje tegenvallen. De bediening had misschien een slechte dag...

Vervolgens zijn we doorgereden naar Litchfield om daar bij Litchfield Paint een flinke hoeveelheid Hollandlac te halen: lekkere hoogglans lak van Akzo Nobel. Zo veel mooier dan de flauwe verfjes die ze hier in de VS maken!

In de stromende regen zijn we daarna verder gereden naar Hartford. Hier hebben we bij twee meubelzaken gekeken. En zelfs dingen gekocht. Bij de eerste zaak hebben we twee leuke kleine draaifauteuiltjes gekocht en bij de tweede zaak hebben we een vrij moderne bank gekocht. Hij is veel strakker dan de gemiddelde bank in de VS en we denken dat onze Nederlandse afkomst hieruit toch wel blijkt.

Het was inmiddels donker geworden en de hoogste tijd om eens te gaan eten. Bij de City Steam Brewery in Hartford hebben we lekker gegeten. En genoten van de Amerikaanse fans die naar een voetbalwedstrijd tegen Panama keken. Amerikaanse voetbalfans zijn net zo idioot als Nederlandse!

Post Picture

Bekaf van deze lange dag zijn we terug naar huis gereden, waar we rond half 1 rustig aan kwamen rijden, toen Marian ineens een witte kat in de berm zag lopen. Een witte kat? EEN WITTE KAT! Dat moet er een van ons zijn!!! We zijn snel uitgestapt en gelukkig bleek al snel dat het Oliver was en dat hij heel blij was dat we er waren. Ron heeft hem snel gepakt en naar huis gebracht. Intussen stierven we duizend doden, want was Diederik ook weggelopen? Gelukkig bleek Diederik gewoon binnen te zitten. Oliver was blijkbaar tijdens de dag de garage ingeglipt en aangezien die de hele dag en avond heeft opengestaan, hebben we geen idee wanneer hij besloten heeft om een wandelingetje te gaan maken en hoe lang hij buiten heeft rondgelopen. Gelukkig is hij geen coyotes, racoons of andere beesten tegengekomen, want dan hadden we misschien geen Olletje meer gehad... We moeten nog scherper zijn op het sluiten van de deuren en al onze werkers op het hart drukken dat ze het huis pas verlaten als ze zeker weten dat de katjes allebei binnen zijn. Wat een enerverend slot van deze dag!

Waar blijft Joe de Chipper?

Wednesday 12 June 2013

We hebben meer dan een week geleden het bericht gehad dat de woodchipper, die we besteld hadden bij Amazon.com, verstuurd was en we hebben nog steeds niet ontvangen. Nadat we ingelogd hadden bij UPS, zagen we dat er een bericht was dat op 5 juni de chipper was bezorgd en bij de zijdeur was gezet. Nu zijn we de hele week bij alle deuren geweest en hebben we niets gezien. We hebben dus maar eens gebeld met UPS en Amazon hoe dat nu toch kon. Post PictureVerbazing alom en na een uur bellen met een call center in India hadden we voor elkaar dat er nogmaals een chipper naar ons toegestuurd zou worden. Tijdens dat telefoongesprek viel bij Marian ineens het kwartje dat de huizen bij ons geen huisnummers hebben en alle mailboxen, waar wel huisnummers op staan, aan dezelfde kant van de weg staan. Zou het kunnen dat de chipper bezorgd was bij nummer 136 aan de overkant? In het donker (het was inmiddels bijna twaalf uur 's nachts) is Ron naar het huis van Vladimir en Claudia gelopen en ja hoor, daar stond een doorweekte doos. Die doos heeft de hele week naast het huis gestaan en het heeft flink geregend! Hij leek nog wel goed te zijn, maar de vrouw van het call center had geen zin om er een melding van te maken en liet de tweede verzending gewoon staan. Binnenkort dus twee chippers?

Aanvraag building permit is nog niet helemaal goed

Thursday 13 June 2013

We moesten bij Bill Jenks komen, omdat de aanvraag voor onze building permit nog niet helemaal goed was. Het bleek dat we bij de keuken en de saunaroom ook alle keukenkastjes en apparatuur hadden moeten meerekenen in de geschatte waarde. Maar gelukkig kregen we te horen dat we al wel met het werk mogen beginnen, als we de goede gegevens maandag inleveren.

Er wordt lekker gewerkt in het huis

Friday 14 June 2013, 16:00

Fernando schiet lekker op in de Kohl's kamer: de crown moldings zitten aan de muur en de wanden en het plafond zien er goed uit. Dit gaat mooi worden! Luis werkt ook hard door: de vloeren van de kamers zijn schoon en de badkamers zijn inmiddels ook helemaal gesloopt. Wat kan er toch veel gebeuren in een paar weken tijd als je hulp hebt die lekker doorwerkt.

De tweede chipper is bezorgd

Friday 14 June 2013, 18:00

Marian was nog even een struik bij de parkeerplaats aan het snoeien en toen kwam Vladimir, onze buurman van nummer 136, aanglibberen over onze oprit met een grote doos in zijn armen: ook de tweede chipper was bij nummer 136 bezorgd. Gelukkig waren ze deze keer thuis en heeft de chipper nu niet dagen buiten gestaan! Het wordt hoog tijd dat we op de mailbox aangeven dat ons huis aan de overkant van de weg staat...

En nog een welkomstbrief van de USCIS!

Saturday 15 June 2013, 10:00

Vandaag heeft Ron zijn derde "Welkom in de USA"-brief van de USCIS ontvangen. Hoeveel gaan er nog volgen? Marian is blijkbaar niet meer welkom: zij heeft geen brief meer gehad.

De ziekte van Lyme

Saturday 15 June 2013, 14:00

We hadden gisteren tot onze grote schrik gezien dat Ron een grote rode plek had op de plaats waar we weken geleden een teek verwijderd hadden. Vandaag was de plek nog groter en nadat Luis en Fernando allebei geschrokken reageerden dat dit de ziekte van Lyme was en we meteen naar een dokter moesten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een dokter die op zaterdag bereikbaar was. We zijn uiteindelijk in een kliniek in Brookfield terecht gekomen. Omdat we niet in de VS verzekerd zijn, moesten we vooraf betalen. Daarna werden we in een onderzoekskamertje gezet, waar eerst een assistent de gegevens kwam opnemen. Daarna kwam de dokter die meteen constateerde dat het inderdaad Lyme's was en tot slot kwam er nog een andere assistent die de ontslagpapieren moest doornemen. Het ging anders dan we in Nederland gewend zijn bij de huisartsenpost!

Woodchippen en muren schilderen

Sunday 16 June 2013

Post PictureRon heeft de muren in de slaapkamer geschilderd. Verfrissend om niet langer tegen al dat groen aan te kijken! De kamer knapt er echt van op. Nu alleen op termijn alle groene kozijnen en sierranden wegwerken... Marian heeft 's ochtends behang afgestoomd in het trapgat en is 's middags verder gegaan met een ander geestdodend karweitje: het chippen van enorme hoeveelheden tuinafval. Na een hele middag chippen was de grote stapel voor de helft weg. Een flinke prestatie!

Town Hall en Apotheek

Monday 17 June 2013, 10:00

We zijn vanochtend meteen naar Washington Depot gereden. We hebben bij Town Hall onze gewijzigde aanvraag voor de Building Permit ingediend. Als het goed is levert dit verder geen problemen op en krijgen we onze permit over een paar dagen. We zijn ook eindelijk naar de apotheek gegaan. De antibiotica lag klaar. We schrokken ons wild van de prijs: $ 280 voor 42 pilletjes! Gelukkig kregen we korting, omdat we onverzekerd waren (in de ogen van de Amerikanen), maar dan nog was het een indrukwekkend bedrag... Je kan hier maar beter niet ziek worden als je geen verzekering hebt!

Woodchippen, schilderen, tapijttegels leggen enzovoorts enzovoorts

Monday 17 June 2013, 17:00

Marian is na het bezoekje aan de Depot doorgegaan met woodchippen. Maar Luis bleef enthousiast struiken uit de wildernis trekken, waardoor de stapel alleen maar groeide. Rond 4 uur heeft ze de moed opgegeven. We gaan de takken ergens in de tuin leggen en zullen deze zomer steeds een beetje chippen. De oprit/parkeerplaats ziet er nu trouwens fantastisch uit: we hebben met deze opruim-actie enorm veel parkeerruimte gecreëerd. Wyatt kwam 's avonds kijken en ziet wel mogelijkheden om er een fatsoenlijke parkeerplaats van te maken. Ron heeft het grootste deel van de tapijttegels in onze slaapkamer gelegd; heerlijk om weer tapijt onder de voeten te hebben en geen plywood! Fernando is verder gegaan met de Nederlandse verf en het ziet er strak uit. En vandaag waren Tom en Ethan, de plumbers, er weer: de leidingen in de crawl space zijn vervangen door grotere leidingen en ze zijn al begonnen met de badkamer van de Macy's kamer.

We hebben echt het gevoel dat er wat gebeurt in het huis!

Het huis gonst van alle activiteiten

Tuesday 18 June 2013, 12:00

Vandaag hebben we bijna iedereen tegelijk aan het werk in het huis: de plumbers Tom en Ethan zijn boven in de gastenkamers bezig, Fernando is aan het schilderen in de Kohl's kamer, Andy en Al zijn begonnen met het verwijderen van de shingles aan de achterkant van het huis en Luis heeft de grote stapel takken versleept naar een andere plek in de tuin en doet allerlei sloopklusjes en voorbereidingen voor de anderen. Ron heeft de tapijttegels in onze slaapkamer afgemaakt (en zich daarbij flink in de vingers gesneden!) en houdt in de gaten waarmee iedereen bezig is. Als de man is hij het aanspreekpunt als er technische vragen zijn. Marian heeft de hele dag op internet naar baden, kranen en aanverwante artikelen zoals valves, drop ells en drains gezocht, omdat Tom ineens riep dat hij die volgende week echt moet hebben om door te kunnen werken. Het lijkt wel een mierenhoop met al die drukke wezens die allemaal met hun eigen klussen bezig zijn!

En het mierenhoop-gevoel werd nog eens extra toen het grind dat we 's ochtends besteld hadden, om half elf bezorgd werd: in een paar minuten tijd moesten al die enorme auto's waar iedereen mee rondrijdt, van de parkeerplaats af en ergens anders neergezet worden... Gelukkig heeft iedereen lol in de klus en vinden ze het eigenlijk wel interessant dat we alles tegelijk laten gebeuren; in de VS nemen mensen vaak wat meer tijd voor verbouwingen en werken ze wat meer achter elkaar aan. Nu ziet iedereen de anderen werken en dat inspireert blijkbaar enorm!

Noodweer!

Tuesday 18 June 2013, 15:00
Post Picture Post Picture Post Picture

De hele ochtend was het heerlijk geweest, maar ineens begon het te donderen en bliksemen. Er kwam een gigantische regenbui met flinke hagelstenen. De New Englanders waren verbaasd: zo'n regenbui hadden ze in juni nog nooit gehad. Blijkbaar treffen we onze eerste lente niet het allermooiste New England weer...

De parkeerplaats is klaar

Tuesday 18 June 2013, 16:00
Post Picture

Om 16:00 uur kwam Wyatt ineens aanrijden met zijn twee hulpen Paul en David. Door het noodweer konden ze bij hun klus op Frisbee Road niets meer doen en konden ze mooi even gravel verspreiden bij ons. Gefascineerd hebben we gekeken hoe ze met groot materiaal en een paar harkjes in anderhalf uur tijd een grote berg gravel omtoverden in de ruime parkeerplaats. De mannen hadden achteraf wel een biertje verdiend!

De Green Card van Ron is binnen!

Tuesday 18 June 2013, 20:00

Na 3 welkomstbrieven is het eindelijk zo ver: de Green Card van Ron lag in de brievenbus. Hoera! De kaart van Marian is nergens te bekennen. Moet er voor haar eerst ook nog een derde welkomstbrief komen?

Problemen met de joists en de sills

Wednesday 19 June 2013

Post PictureHet was weer een lekkere drukte vandaag in het huis. De plumbers waren in de badkamers van de gastenkamers bezig en schieten goed op met de rough-in. Bovendien hebben ze met Andy, de timmerman, de lekkage gerepareerd die ze gisteren veroorzaakt hebben aan de vent pipes. Fernando was in ons halletje bezig met het schilderen van het plafond en het behangklaar maken van de muren. Wij hebben zelf vandaag de tijd genomen om de planning door te nemen; met zoveel mensen in huis moet je greep op de zaak houden en alle werkers een stapje voor blijven. Alles liep vrij gemoedelijk, totdat Andy de schuifdeur aan de achterkant eruit haalde. Post PictureAl snel bleek dat de joists (balken waarop de vloer rust) totaal verrot waren aan de uiteinden. De regen heeft hier vol op gestaan sinds de bouw van het huis en deze balken waren niet geïmpregneerd, dus zo verwonderlijk was het nu ook weer niet... Ook bleken de sills (dwarsbalkjes waarop het framewerk van de muren rust) in slechte staat te verkeren. Nu moet er een krik aan te pas komen om ons huis een paar inch op te tillen, zodat de sils vervangen kunnen worden. Best spectaculair, maar wel een tegenvaller natuurlijk!

Antiqueing in Connecticut, New York en Massachusetts

Thursday 20 June 2013

Nadat we onze aanvraag voor een Bed & Breakfast permit hadden ingeleverd bij Town Hall zijn we op pad gegaan naar Kent CT, een leuk plaatsje op een half uur rijden van ons huis. Kent heeft een leuke hoofdstraat met aardige winkeltjes. We hebben daar in de zon even genoten van een warme drank met een lekkere muffin en daarna hebben we wat antiekwinkeltjes bekeken. We hebben niets gevonden voor ons huis, maar hebben wel in één van de winkels een setje tafeltjes gezien dat binnenkort in de serie The Good Wife te bewonderen is; grappig om bij toeval de hoofdleverancier van meubels van één van onze favoriete series (en nog veel andere series en films) te ontdekken. Na een korte lunch in het schattige Sharon zijn we doorgereden naar de hoofdbestemming van de dag: Millerton NY. Hier hadden we in januari een barn met antiques gevonden en we waren van plan om vandaag onze slag te slaan en een paar kastjes te kopen die als vanity (badkamerkastje) dienst zouden kunnen doen. Vol verwachting reden we er naar toe, maar toen we er aankwamen bleek al snel dat onze tocht voor niets was geweest: de winkel is alleen op vrijdag tot en maandag open... we waren dus een dag te vroeg! Teleurgesteld zijn we nog even naar het Antiques center in Millerton gegaan, maar daar komen we eigenlijk altijd zonder succes weer vandaan. Vandaag was geen uitzondering. Post PictureOmdat we die kastjes wel nodig hebben, hebben we in de GPS antiekwinkels gezocht, maar nadat twee gevonden adressen in de verste verte niet op antiekwinkels leken en het inmiddels al wat later begon te worden, zijn we maar wat gaan rijden en kwamen we uiteindelijk in Massachusetts uit in het plaatsje South Egremont. Daar hebben we in augustus 2011 al eens gekeken naar een Inn die te koop stond, maar nu we er weer waren, waren we heel blij dat dat niets is geworden. Washington is toch een stuk charmanter! We hebben hier nog een antiekwinkel bezocht, maar ook hier hadden we geen succes. Zonder aankopen zijn we teruggereden naar Connecticut, waar we in Kent een bekend restaurant hebben bezocht, de Fife 'n Drum. Hier raakten we compleet in de war: de uitstraling van een pub, de tafel was gedekt alsof het een luxe restaurant was, een grote ster uit het verre verleden zat aan de piano te spelen, het personeel was Mexicaans en de kaart was gedeeltelijk pretentieus en gedeeltelijk nogal pub-food achtig. Blijkbaar heeft de eigenaar een identiteitscrisis! Vanaf nu is iets dat niet bij elkaar past, voor ons een "Fife 'n Drummetje". Al met al een dag die niet als de meest succesvolle de boeken in zal gaan, maar het was wel lekker om even de drukte in het huis te kunnen verlaten. Maar morgen gaan we er weer tegen aan!

Donuts bij de nieuwe joists en sills

Friday 21 June 2013, 15:00

Post PictureAndy, de carpenter, had donuts van Dottie's Diner uit Woodbury meegenomen voor iedereen die in het huis aan het werk was en samen hebben we die lekker in de zon opgepeuzeld. Daarbij konden we goed zien hoe Andy het probleem met de joists en de sills heeft opgelost aan de achterkant. Het ziet er goed en solide uit: de kans dat we door de vloer zakken binnen tien jaar is weer aanzienlijk afgenomen! We zijn sowieso heel blij met de resultaten van de afgelopen week: Post PictureFernando heeft de Kohl's kamer zijn uiteindelijke kleurtje gegeven en het is een vrolijke, optimistische gele kleur geworden; een mooi contrast met onze witte crown molding en trims. En Luis werkt keihard door met het slopen van vloeren, muurtjes en alles wat we hem vragen. Zelf waren we aanvankelijk wat minder productief vandaag, maar in de loop van de dag kwamen we toch een beetje op gang en hebben we een belangrijke design-beslissing genomen: we gaan niet meer zoeken naar antieke kastjes voor de badkamers, maar maken in iedere badkamer een mooie dikke plank waarop we een vessel-wastafel plaatsen. Andy kan ons daarbij helpen. En Ron heeft de kast in de keuken gesloopt zodat Tom, de plumber, volgende week de aansluiting voor de nieuwe wasbak daar kan maken.

SH'Bam en 1st and 10

Friday 21 June 2013, 20:00

Marian heeft haar eerste SH'Bam les in de VS gehad: in een heel klein sportschooltje in New Milford werd na een mailtje van Marian spontaan een SH'Bam-les ingepland. Het was even ingewikkeld om het sportschooltje te vinden, maar toen het gelukt was kon Marian met 4 andere dames en de instructrice een uurtje lekker dansen. Helaas is er geen enkele garantie dat de lessen iedere week gegeven gaan worden, dus dit wordt waarschijnlijk niet de vaste sportschool van Marian. Toen het SH'Bammen klaar was, kwam Ron ook naar de sportschool en zijn we samen verder gereden naar de 1st en 10 Sportsbar. Hier hebben we een lekker burgertje gegeten. Een leuk adresje voor een kleine hap. En hier gelukkig een duidelijk concept: veel tv's met sport en eten dat je in een sportsbar verwacht.

Derde welkomstbrief van Marian is binnen!

Saturday 22 June 2013, 11:00

Samen met een paar bestellingen voor de badkamer (valve, valve trim en drop ells, ja we leren heel wat termen bij), kwam de mailman ons de derde welkomstbrief van de USCIS voor Marian bezorgen. Nu zal de green card ook wel snel komen!

Aanvraag B&B permit wordt geagendeerd

Saturday 22 June 2013, 11:05

We hadden vandaag ook nog een brief van Town Hall dat onze aanvraag voor een B&B-permit in behandeling is genomen en maandag op de agenda staat van de Zoning Committee. Ze zullen dan alleen een public hearing plannen en verder nog niets doen. We moeten nog wel even de fees betalen; dat waren we vergeten...

Gewoon weer klussen

Saturday 22 June 2013, 19:00

Post PictureEen relatief rustige dag in huis: alleen Luis was er vandaag om verder te werken aan zijn sloopklussen en Fernando kwam 's middags met 2 mexicaantjes (ja, ze waren echt heel klein) om te kijken of zij voor ons de openhaard kunnen metselen. Post PictureDe communicatie was wat lastig omdat Fernando alles moest vertalen en zijn Engels ook niet altijd even goed is, maar we denken dat we er wel uit komen. Volgende week woensdag beginnen ze. Nu moeten we nog op zoek naar stenen...

Zelf hebben we nog sloopwerk gedaan. Ron heeft de studs (staande palen) in de hal weggehaald en de hal is nu echt veel ruimer geworden. We gaan toch nog even met Andy praten of een ondersteunende kolom bij de trap echt nodig is! Marian is verder gegaan met behang afstomen. Het einde begint in zicht te komen.

Zondag rustdag? Welnee!

Sunday 23 June 2013
Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Om iedereen zo veel mogelijk voor te blijven, zijn we vandaag weer druk aan het klussen geweest. Behang afstomen, her en der nog wat slopen, maar vooral erg nadenken over de openhaard. Hoe moet het eruit komen te zien? Smal, breed, hoe hoog, welke stenen? Dus wat doe je dan? Je sloopt de huidige haard en kijkt wat er gebeurt. We weten daardoor dat we geen haard tot bovenaan het plafond willen hebben; dat zou te groot en zwaar worden. Maar wat moet het dan wel worden? Pieker, pieker, pieker...

De schuifdeur is geplaatst

Monday 24 June 2013
Post Picture

Weer grote drukte vandaag in en om het huis, maar het hoogtepunt is toch wel dat de schuifdeur in de dining room geplaatst is. Het ziet er nu al stukken beter uit en dan is het nog niet eens helemaal afgewerkt. We zijn benieuwd naar de andere deur en het raam!

Post Picture Post Picture Post Picture Post Picture

Keukendeur plaatsen en schuur slopen.

Tuesday 25 June 2013

Nadat gisteren met groot succes de schuifdeur geplaatst is, is vandaag de keukendeur ook geplaatst. Hiervoor waren veel minder personen nodig en dat was maar goed ook omdat Ron en Luis druk bezig waren met het slopen van de rotte delen van de 'shed'. Dit is een aardig groot hok waar we op korte termijn heel wat spullen willen stallen maar dan moet hij wel waterdicht zijn vandaar het sloopwerk.

Post Picture Post Picture Post Picture

De vierde welkomstbrief van Marian is er

Tuesday 25 June 2013, 13:00

Marian heeft Ron overtroffen: ze heeft inmiddels voor de vierde keer een identieke brief gekregen van de USCIS waarin ze welkom wordt geheten in de VS. Hoeveel nog voordat de green card komt?

De schoorsteen wordt kleiner

Wednesday 26 June 2013

Post PictureDe Poolse medewerkers van 3G Chimney zijn hard bezig om onze enorme schoorsteen een stukje korter te maken. De bovenste lagen stenen zitten los en we konden kiezen of we de schoorsteen weer opnieuw wilden laten metselen of de loszittende rijen er gewoon af zouden halen. De schoorsteen is zo hoog dat hij dan nog steeds aan alle Codes voldoet en dus hebben we voor de goedkopere oplossing van het inkorten gekozen. Post PictureHet viel niet mee: er zit bovenin een gigantisch blok cement dat helemaal weggehakt moet worden en de mannen zijn er uren mee bezig geweest. En nog is het niet klaar. Misschien komt dat ook wel een beetje doordat de voorman, Mariusz, een gigantische babbelaar is en eindeloze verhalen kan houden. De andere werklui duiken weg als hij eraan komt met een blikje drinken in zijn hand en Marian mag dan heel vriendelijk aanhoren wat hij allemaal te vertellen heeft. De schoonheid en de perfectie van Polen zijn centrale thema's in de toespraken...

Gaat het wel goed met het keukenraam?

Thursday 27 June 2013, 11:00

Andy heeft gisteren het framewerk van het keukenraam gemaakt en dat zag er mooi uit, maar toen Marian vanochtend het ontbijt aan het klaarmaken was begon ze te twijfelen of het raam wel op de goede hoogte zou zitten als het aanrecht er voor komt; de bovenkant zit zo laag dat Marian er al bijna tegen aan kijkt. Zodra Andy er was hebben we er over gepraat met hem en het raam zat wel op de afgesproken hoogte van onderen gezien. Maar omdat het raam kleiner is dan had gekund, zit het gevoelsmatig een beetje laag. We hebben met Andy afgesproken dat hij het raam hoger gaat zetten, zodat de bovenkant net zo hoog zit als de bovenkant van de andere deuren. Andy heeft het frame gewoon aangepast. Gemakkelijk hoor, die houten huizen; je moet er toch niet aan denken dat er al een muurtje gemetseld was en je dan tot de conclusie komt dat het raam op een andere hoogte moet...

Marian heeft haar green card ook!

Thursday 27 June 2013, 15:00

Post PictureNa 4 welkomstbrieven was het dan eindelijk zo ver: ook Marian heeft haar green card! Om het te vieren zijn we een hapje gaan eten bij GW Tavern. Het is gelukkig allemaal toch vanzelf goed gekomen.

Topdrukte in huis

Friday 28 June 2013, 15:00

Post PictureVandaag hebben we een nieuw record gevestigd: er waren 11 mensen tegelijk aan het werk in ons huis: Andy en Al, Tom en Ethan, Kent en Doug, Fernando en Luis en de drie poolse schoorsteenmannen. Ze liepen elkaar soms flink in de weg, maar in het algemeen werd er toch goed doorgewerkt. Wij speelden vliegende keep: links en rechts werden vragen gesteld en wij hebben geprobeerd die zo goed mogelijk te beantwoorden en in de tussentijd ook nog met elkaar af te stemmen welke antwoorden we hebben gegeven. Hectisch, maar ook wel weer leuk!

Even bijkomen op estate sales

Saturday 29 June 2013, 15:00

Na alle drukte van de afgelopen weken zijn we uitgeput en doen we dit weekend even wat rustiger aan. We merken dat we daar hard aan toe zijn. Het valt niet mee om op alle fronten tegelijk alles in de gaten te houden. We hebben daarom besloten om vandaag eens iets heel anders te doen: we hebben ons gestort in het fenomeen estate sales (of tag sales of garage sales): particulieren die hun tweedehands spulletjes van de hand doen tegen een zacht prijsje. Het blijkt hier volstrekt normaal te zijn dat je een dagje gaat snuffelen bij de in de krant vermelde estate of tag sales in de hoop dat je een waardevol of mooi stuk weet te vinden. Iedereen doet het. We hebben vandaag drie estate sales gedaan en er zijn nogal wat verschillen. Je hebt georganiseerde estate sales die begeleid worden door mensen die dit voor hun werk doen en waarbij meerdere aanbieders tegelijk hun spullen aanbieden; je hebt de echte opruimsales, waarbij vooral oude rotzooi op een grote hoop ligt en je hebt de "ik heb wat spulletjes over, laat ik kijken wat het oplevert"-sales, waarbij best aardige spulletjes staan. Een interessante nieuwe ervaring en we hebben zowaar iets gekocht: niet de kastjes, tafeltjes of andere meubeltjes die we wilden, maar een digitaal fotolijstje. Die gaan we in de woonkamer zetten met foto's van de omgeving, zodat de gasten kunnen zien hoe mooi het hier is.

Badkamertegels uitgezocht

Saturday 29 June 2013, 17:00

Rustig aan doen is natuurlijk relatief als je een deadline hebt om in september je B&B te openen en dus hebben we de estate sales gecombineerd met een bezoekje aan de Lowe's in Danbury CT. Hier hadden we al eens eerder badkamertegels gezien die we mooi vonden en op verzoek van Andy, die voor ons gaat tegelen, zijn we een paar tegels gaan halen. We dachten dat het even simpel een paar tegeltjes halen zou worden, maar de accenttegels die we in gedachten hadden, waren er ineens niet meer. We hebben uiteindelijk bijna alle accenttegels bij de hoofdtegels uitgeprobeerd en zijn naar huis gegaan met 3 verschillende accenttegels: 2 matjes glasmozaiek-achtige accenten en 1 matje met kiezelstenen. We kunnen zo in de badkamers en de WC beneden overal verschillende accenten aanbrengen; dat vinden we leuker dan overal exact hetzelfde doen.

No Comment...

Saturday 29 June 2013, 19:00
Post Picture

Toch even shoppen

Sunday 30 June 2013

Omdat winkelen ontspannend is (of kan zijn), zijn we vandaag in de auto gestapt om weer naar Millerton NY te rijden in de hoop dat de Antiques barn nu wel open zou zijn. Onderweg kwamen we in een gigantische hoosbui terecht: de weg was soms nauwelijks te zien! Toen we in Millerton aankwamen was de barn gelukkig open en vol verwachting gingen we naar binnen. We hebben alle kastjes aandachtig bekeken, want we zoeken nachtkastjes en een bureau of ladenkastje voor de slaapkamers. Jammer genoeg konden we niets vinden dat we mooi genoeg vonden voor onze B&B. Teleurgesteld hadden we bijna een tafeltje gekocht dat we nog zouden kunnen opknappen, maar we hebben er toch vanaf gezien omdat we voelden dat het een wanhoopsaankoop zou zijn waarvan we misschien wel spijt zouden krijgen. Wat een shop-teleurstelling!

Post PictureMarian herinnerde zich van de vorige trip dat er ook een grote Antiques Mill was even verderop en met weinig hoop zijn we daar naar toe gereden. Al snel werd duidelijk dat we hier meer succes zouden kunnen hebben: de Mill hoort bij de Barn, maar hier staan de betere stukken. Uiteindelijk hebben we hier twee mooie haardlampjes gekocht en een mooi bureau/tafeltje voor de Kohl's kamer. Was het toch nog een succesvolle dag! Op de terugweg hadden we geen zin om te koken die avond en als experiment hebben we gegeten bij de Grill in Bantam naast de bioscoop; niet de meest verfijnde plek, maar gewoon goed eten voor een mooie prijs en een gezellige bediening.

De plumbing schiet lekker op

Monday 1 July 2013

We komen steeds dichter bij het einde van de rough-in van de loodgieters. Nog een paar daagjes doorwerken en de bouwinspectie zou kunnen komen. Lekker dat hier zo rustig aan doorgewerkt wordt!

De schoorsteen is klaar

Tuesday 2 July 2013, 20:00

Het is toch binnen een redelijke termijn gelukt om de schoorsteen af te krijgen en hij ziet er prima uit. Het valt helemaal niet op dat er 13 lagen stenen afgehaald zijn. De binnenkant van de schoorsteen is ook weer up-to-code en dus kunnen we deze herfst veilig een vuurtje stoken in onze woodstove.

En aangezien de Mexicaantjes afgehaakt zijn voor het metselen van de openhaarden, hebben we Mariusz gevraagd of hij op korte termijn tijd heeft om twee openhaarden te metselen op de manier die wij in ons hoofd hebben. Na een bijna-monoloog van ruim een uur over de beste stenen en manier van werken, hebben we het antwoord: hij kan de klus doen en waarschijnlijk volgende week of de week erop.

Bezoekje aan Town Hall

Wednesday 3 July 2013

We moesten vandaag onze belasting betalen en daarvoor moesten we een check afgeven op Town Hall. We moesten ook even naar Susan VanHolt van de Health Office om te vragen hoe we met de sceptic tank om moeten gaan voor de B&B-permit. Dat bleek allemaal geen probleem te zijn: we krijgen nog een brief van haar, maar ze zag geen problemen. Een heel ander verhaal dan we vorig jaar hadden gehoord, want toen zou er nog een inspectie aan te pas moeten komen. Ach, een meevallertje is nooit weg. Toen we toch op Town Hall waren, zijn we meteen even naar Jeanet van de Zoning Commission gegaan om te horen of onze public hearing ingepland is voor 22 juli. De datum van 22 juli staat en we krijgen nog een brief van Jeanet met instructies. In het kort komt het er op neer, dat wij de buren van de aangrenzende percelen een brief moeten sturen om ze in te lichten dat de public hearing op 22 juli zal zijn. Apart dat de verantwoordelijkheid daarvoor bij ons wordt gelegd... We hebben dus braaf bij de tax assessor's office uitgezocht wie onze buren precies zijn en wat hun correspondentieadressen zijn, zodat we vast voorbereid zijn als de officiële brief komt die wij moeten doorsturen.

Previous Next
1 2 3 4 5 6 ...
First Last
This is page 1 out of 10, showing 50 items per page
10 25 50 All

...with a touch of Dutch

Powered by Ol Technologies

Copyright © 2010-2022